Stiri scurte: 26.09.2014

– Numarul total de cazuri de ebola 21.09:  6263, cu 2917  decese. Exista un decalaj intre imbolnaviri si timpul pana la deces, de aceea cifrele arata o diferenta mai mare decat e in realitate.
WHO Ebola road

Europa & Middle East News

The Guardian home

Ebola has killed thousands in west Africa.

– FDA trimite scrisori de amenintare firmelor private care pretind ca „au descoperit medicamentele contre ebolei”! FDA spune ca vor  fi acuzate de inselaciune!

FDA cracks down on firms making Ebola treatment claims

– Miercuri, 20 Septembrie  2014,  in a patra zi a  celei de-a 58-a  General Conference of International Atomic Energy Agency, (IAEA) tinuta ;a Viena, 58  de state membre ale IAEA, au voted in favoarea   Israelului  pentru a-si putea pastra arsenalul  nuclear de arme de distrugere in masa si  impotriva rezolutiei tarilor arabe  referitoare la „capabilitatile bucleare ale Israelului, care cereau ca acesta  sa se alture Trataului de Neproliferare  ( Non-Proliferation Treaty (NPT))   45 de state au votat asa, celelalte fie abtinandu-se fie au absentat la vot. 

UN Nuclear Assembly Votes in Favour of Israel Nuclear Weapon

– Armata siriana a recucerit de la rebeli orasul Adra al-Omalia   la 30 Km de Damasc, dupa ce acesta fusese bombardat de americani!

Syrian army overruns town near Damascus

– 13.000 de militari americani impreuna cu vehiculele lor si toata logistica, vor fi trimisi in Irak si stationati in baza de la Tikrit, la 130Km de Bagdad.

13,000 US troops to be deployed to Iraq: Officials

ISIL terrorists (file photo)

– Ieri Congresul american a aprobat livrarea unui ajutor in armament pentru „rebelii moderati” din Siria!

ITAR-TASS
– US a cheltuit 87$/secunda in bombardamentele din Siria si Irak.

US spending $87 per second on airstrikes in Syria, Iraq — reports

– Lumea ramane tacuta si nu-si pune intrebari despre legalitatea bombardamentelor americane din Siria!

Despite questions over legality of US strikes in Syria, world stays quiet

– Tarile din america latina denunta bombardamentele americane din Siria ca „ilegale si o violare a suveranitatii statului sirian”.

South America slams US-led airstrikes in Syria

– PM Cameron aranjeaza intrarea UK in razboiul din Irak contra ISIS!

Islamic State: David Cameron sets Britain on fast track to war by seeking approval for bombing campaign against Isis

CNN

North Korean leader Kim Jong-un, center, tours a frontline military unit, in this image released July 16 by state run North Korean Central News Agency. A recent <a href='http://www.cnn.com/2014/02/17/world/asia/north-korea-un-report/index.html'>United Nations report</a> described a brutal North Korean state "that does not have any parallel in the contemporary world."

– Pres N Loreii, Kim Jong Un  nu a mai fost vazut in public de 3 saptamani incluzand un ceremonial important de la care n-a mai lipsit de la preluarea puterii in 2011!

Is Kim Jong Un lying low?

– Se rupe tacerea: terorismul e finantat de HSBC si JP Morban! Degeaba se bombardeaza alte tari inloc sa se taie  finantarile ISIS de la bancile care ii alimenteaza!

– Consiliul German de Etica vrea sa legalizeze incestul intre frati/surori biologici!

German ethics council calls for incest between siblings to be legalised by Government

– A urmari TV si a naviga pe net sau cu smartphonul simultan, poate leza creerul si cauza depresii!

Second screening ‘may alter the brain and trigger emotional problems’

Pacific Remote Islands Marine National Monument map

– Obama vrea sa creeze cea mai mare rezervatie oceanologica din lume in jurul unor insule din Pacific, unde va fi interzis pescuitul industrial.

Barack Obama to create world’s largest ocean reserve in the Pacific

–  Americanii trebuie sa se pregateasca pentru o iarna si mai timpurie si friguroasa ca cea din sezonul trecu! (Probabil si noi la fel!GV)

Professor Laura Mersini-Houghton de la University of North Carolina , poate demonstra matematic ca nu exista gauri negre in univers, iar Big Bangul nu a existat!

Black holes do NOT exist and the Big Bang Theory is wrong, claims scientist – and she has the maths to prove it

Odditycentral

Lone-Star-tick

– Muscatura acestei capuse, poate sa transforme o persoana in… vegetarian! Asta datorita unei toxine la care anticorpii umani reactioneaza si care se poate gasi si in carne uneori!

A Bite From This Tiny Tick Can Turn You into a Vegetarian

Reclame

6 comentarii on “Stiri scurte: 26.09.2014”

 1. ion spune:

  „[…]
  Numarul total de cazuri de ebola 21.09: 6263, cu 2917 decese. Exista un decalaj intre imbolnaviri si timpul pana la deces […]”

  nu este un decalaj, vorbim despre cazuri suspicionate, NECONFIRMATE in conditiile in care simptomatologia de debut a bolii este comuna pentru mai multe afectiuni iar cei ce au suspiciuni de multe ori nu au pregatire medicala si/sau nu au acces la un laborator care sa confirme sau sa infirme diagnosticul.

  din studiul citat :
  „[…]
  The total number of probable, confirmed
  and suspected cases (see Annex 1) in the current outbreak of Ebola virus disease (EVD) in West Africa was 6263, with 2917 deaths […]”

  este mai degraba vorba despre o campanie menita sa induca isterie si ingrijorare nejustificata…. pericolul este real, masurile luate absurde si inumane…
  ar trebui subliniat ca numarul cadrelor medicale infectate este cu adevarat ingrijorator caci acestea aveau cunostintele practice necesare ca sa se protejeze de contaminare.
  contaminarea lor nu poate fi explicata decit prin transmisa aeriana a virusului…. parerea mea….
  la fel, am vazut ca deja au aparut simulari care hiperbolizeaza numarul celor ce vor fi contaminati pina in ianuarie 2015… iar aceste date au aparut in zone unde incompetenta este exclusa… ori se incearca o campanie in favoarea unui medicament, care pe moment nu exista, ori se pregateste terenul pentru contaminarea voluntara a populatiei din alte zone geografice.

  • George Valah spune:

   🙂 Zambesc! Gand la gand, prietene de departe! Atat in ebola cat si in ISIS, „transpira” hiperbolizarea, crearea unei imagini de forta implacabile, ca lumea inspaimnatata si terorizata fara a mai cauta scapare, sa „cedeze” si sa accepte „unica salvarem platind orice pret i se va cere pentru asta”! Iar ‘salvarea”, ghici ghicitoare de unde ar veni? pai tot de acolo de unde au pornit „toate relele”!
   Mai e un amanunt in „ebola saga”, postat tot in stirile zilei: „companiile care anunta ca au descoperit tratamentul bolii, sunt amenintate de FDA”!!! Pai cum altfel! In Africa „cei” care zpun ca pot „vindeca” sunt imediat categorisiti ca „sarlatani” si s-a dat si un exemplu de „un saman” din „cauza catuia au murit sute de persoane” care venau la el pt tratament (deci pe astia nu i-a mai omorat „ebola” ci….”samanul”! ca daca se duceau „la spital”, ehehe… alta era situatia!)! Deci „nu cumva sa mai cautati o vindecare, si sa ne faceti concurenta anuntand ca o stiti, ca… „intoarcem foaia”, sarlatanilor!
   Mai e o „stire interesanta”: ciudata epidemie respiratorie a copiilor din midwest, la care cei „nevaccinati” par imuni si afecteaza doar pe cei vaccinati! Stiam de „vaccinele duale”, in care fiecare din ele e „inofensiv”, dar in combinatie devin „teribile”, la fel auzisem si de o „forma de gripa care pare usoara, dar daca „se ia aspirina”, atunci se agraveaza brusc si poate fi mortala”! Ma gandesc la info cu acei „doctori infectati” cu ebola. Apoi, la avionul malaezian doborat de ukraina in care se aflau si o echipa cu cei mai buni virusologi din lume, in HIV si ebola si stai sa te gandesti, „doar coincidente”? Iar daca te mai gandesti un pic, poate vei accepta „orice alta salvare, decat cea catre care esti impins de-a berbeleacul si de-a-mboulea, NU!”

 2. ionel spune:

  IUUUIUUU IATA UN VALAH
  SI EU AM AUZIT CA-S DISPARUTI DE MULT DE AND …
  DAR SA VEDEM CEVA
  in limba germana : der Wald= peretele,valul de aparare( pe vremuri) , wachen= a pazi, a veghea
  se spune : ich Wald wache , se aude : ih wallach , se traduce cam asa : eu pazesc peretele
  pe vremuri a fost eu valah
  in limba engleza : the wall=peretele, valul de aparare( pe vremuri ) , to wake= a pazi , to watch= a veghea
  modern se spune I wall wake , de mult s-a folosit I wall watch adica eu pazesc peretele
  se aude : ai walleak (cu to wake) si ai wallatch( cu to watch) care-i si ai welsh=eu velsz(galez)
  pentru ca velszii au pazit ceva demult in slujba Romei , ei au pastrat mereu banuiesc fara nicio rusine numele de velsz=valahii Britaniei(oameni cu slujba de paznic ai Romei acolo in Britania)
  in limba franceza este asemanator cuvantul valon=valah de la granita de pe Rin(om cu servici clar) si care a ramas asa pana in ziua de azi un valon
  nu mai amintesc de multele cuvinte din dialectele italiene sau este si sud-romanice tot vlahi,valahi si altele care au fost paznici ai granitelor unui mare imperiu(au avut servici)
  daaaa numai vorbitorii limbii romane de la nordul Dunarii au renuntat la valah DE CE ?
  poate ne spune domnul Valah de pe blog purtator al unui nume atat de fain

  • George Valah spune:

   Fain coment! 😀

   Raspunsul la intrebare ar putea fi repede…. din „slabiciune”! A nu se uita in rusa „vlasti”= putere, puternic. Dar…. „stiind” adevarul, as spune despre un anumit „complot” de la mijlocul sec XIX, cand „unora” li s-a pus pata pe noi… Apoi, a inceput o distrugere sistematica a culturii autohtone. Au luat-o cu „Scoala pasoptista”, cu „italienizarea limbii romane” cu inlocuitea ei din graiul plin de multiple intelesuri cu o limba seaca, cel mult un „cod de comunicare” inloc de mantra de formare/pastrare a spititului stramosesc! S-a trecut la „omogenizare” (asa cum se face si acum prin „multiculturalism”!) si vlahii, mocanii, motii, marlanii, etc au devenit „romani”! A nu se uita ca inafara vechii obarsii dacice a cuvantului, mai spre evul mediu, „rumanii” era o alta denumire a „serbilor” (servus= sclav, lat). In subconstientul colectiv, mai recent si puternic ca influenta a ramas… „ultima” versiune! De aici pana la un sentiment „inexplicabil” de inferioritate, de ‘servilism” de multe ori, de slabiciune, n-a fost decat o chestiune de timp! S-a „lucrat” bine!


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s