Stiri scurte: 30.01.2015

21st Century Wire

– Se stie doar ca portavionul USS C Stennis a primit o ordonanta pentru cea mai mare incarcatura  pe care a avut-o vreodata: 2,900 t de munitie ! Ultima data cand mai incarcase munitie a fost 2010, iar acum primeste in plus si 2000 de marinari. Pregatiri de razboi in Ukraina, Yemen, sau Irak?

USS John C. Stennis Loads ‘Massive Ordnances’ in Preparation – For What?

RT logo

Reuters/Benoit Tessier

– ISIS colecteaza fonduri din America prin intermediul bitcoin…

ISIS fundraising in US via bitcoin – report

– TSA (personalul de control aeroporturi US) a fost dotat si cu un aparat de recunoastere faciala a starii emotionale.

REVEALED: The TSA’s New Computerized ‘Facial and Emotional’ Recognition System

– Guvernul US nu e numai interesat despre cine, ce, vorbeste la telefoane si net, dar urmareste si tablitele de inmatriculare ale vehiculelor pentru a stii unde se duce fiecare!

DEA admits plan to monitor license plates at gun shows, says it was ‘never authorized’

A handout picture released by Costa Rica's presidency shows Cuban President Raul Castro delivering a speech during the inauguration of the III CELAC Summit 2015, 20 km northwest of San Jose, on January 28, 2015. (AFP Photo/Roberto Sanchez)

– Pres  Raul Castro avertizeaza America sa nu se amestece in treburile interne ale Cubei, caci asta ar face destinderea relatiilor dintre cele doua tari lipsita de rost.

Castro warns US against meddling in Cuba’s affairs

– Mike Harris,  comentator politic si editor al publicatiei Veterans Today, spune ca „US vrea sa isi stabileasca hegemonia asupra lumii iar Rusia ii sta in cale!”

Russia preventing US to establish hegemony over world: Mike Harris

Photo shows the Ukrainian soldiers in an operation against pro-Russian forces in Luhansk, January 28, 2015.

– Moscova acuza Kievul ca deliberat bombardeaza zonele civile rezidentiale si escaladeaza confruntarile armate in estul Ukrainei.

Moscow accuses Kiev of targeting civilians, escalating clashes

Alexei Pushkov, Chairman of the State Duma Committee on Foreign Affairs, speaks at a plenary meeting of the winter session of the Parliamentary Assembly Council of Europe (PACE). (RIA Novosti/Vladimir Fedorenko)

– Rusia cere Bosniei si Hertegovinei sa nu trimita munitie de razboi Kievului intrucat asta contravine normelor internationale si regulilor OSCE.

Russia warns Bosnia and Herzegovina against ammunition supplies to Kiev

– Parliamentary Assembly of the Council of Europe (PACE) i-a suspendat Rusiei dreptul de vot pana in Aprilie, ca raspuns, Rusia s-a retras de acolo pe durata de 1 an.

PACE strips Russia of voting rights until April over Ukraine, Russia quits for 1 yr

Home

– FMI ii transmite Ukrainei: Terminati cu razboiul sau vi se taie ajutoarele!

IMF to Ukraine: End War or Face Aid Cut-Off

– Consilierii lui Poroshenko ii numesc pe cei ce nu vor sa se incoropreze in armata pentru a lupta contra fratilor lor din est, „caini lasi”!

Poroshenko’s Advisor Rails against Draft Evaders as „Cowardly Dogs”

– Information Policy Minister, Yury Stets vrea sa creeze un centru de coordonare pentru bloggerii ukrainieni ca sa formeze „un front unit in media sociala” si care sa devina „armata adevarului spus online”. (Adica inregimentare, control al informarii, eliminarea altor opinii – „democratie originala”!GV)

Ukraine’s New „Truth-Telling” Internet Army Will Liberate You from Information

– UE vrea sa impuna sanctiuni noi Rusiei, dar Grecia se opune!

EU Set to Blame Russia for Ukraine Violence – but Greece May Intervene

This file photo shows a gas metering station near Chaslivci village, not far from the western Ukrainian city of Uzhgorod

– Compania ukrainiana Naftogaz da in judecata Gazpromul din Rusia la Stockholm Arbitration Court , pentru contractul de gaze cu acestia si le cere 6 miliarde de dollari in despagubiri.

Ukraine Naftogaz files lawsuit against Russia’s Gazprom

– Vazuta din Asia, criza europeana ravasita de „programe de austeritate” pare ca si cum ar fi intr-o alta galaxie sau NATO-stan!

Crossing the Bridge From Eurasia to NATOstan

The Times of Israel

– Israelul se opune din toate puterile sa se ajunga la un acord cu Iranul asupra instalatiilor sale nucleare, si PM Netanyahu spune ca „Iranul planuieste un nou genocid impotriva evreilor”! (Cu putin timp in urma Netanyahu spunea ca  o sa atace  Iranul la nevoie si singuri… GV)

Netanyahu: Iran „planning new genocide” against Jews

Greece elections 2015

– La nici 36 de ore dupa ce si-a depus juramantul, noul PM al Greciei Tsipras a inceput reformele de renuntare la austeritate: restaurarea salariuui minim la €750, oprirea privatizarilor industriilor importante nationale!

EU officials fly in as Greeks start cancelling austerity policies

The Guardian'ın 1000 filmi

– Mark Carney guvernatorul bancii Angliei ataca si el austeritatea din zona euro.

Bank of England governor attacks eurozone austerity

Reuters / Atef Hassan

– Interventia straina e de 100X mai probabila in tarile bogate in petrol!

Foreign intervention ‘100 times more likely’ in oil-rich states – study

ZeroHedge

– Productia de gaze de sist prin fractare scade rapid in US dupa ce se constata ca acestea se epuizeaza extrem de repede din fiecare sonda de exploatare!

Why The U.S. Shale Boom May Come To Abrupt End

– Cum ajunge poluarea din Asia pana in America!

– A aparut o noua insula vulcanica in Pacific, creata de cenusa vulcanul submarin Hunga Ha’apai  din Arhipelagul Tonga! Dar nu va rezista mult caci va fi spalata de ape…

New island in the Pacific: Land mass forms following eruption of the underwater Hunga Ha’apai volcano – but it won’t last for long

 

 

 

Reclame

19 comentarii on “Stiri scurte: 30.01.2015”

 1. mos bazil spune:

  Cred ca portavionul USS C Stennis va ‘campa’ prin tarile nordice. Marea Neagra nu-i asigura ‘flotabilitatea’. Sper sa nu aiba ghinionul sa dea si acolo peste un Su-24 ‘full option’ cum au patit alti compatrioti.
  Oare nu exista si in varianta casnica a sculei de cunoastere faciala a starii emotionale ? Ce de ajutor ar fi in gospodarie. Aur nu alta.
  Remarc semnalele de politica externa extrem de dure date de unii si altii .
  -FMI ii transmite Ukrainei: Terminati cu razboiul sau vi se taie ajutoarele!
  -Compania ukrainiana Naftogaz da in judecata Gazpromul;
  -Rusia cere Bosniei si Hertegovinei sa nu trimita munitie de razboi Kievului
  Oameni hotariti ! Nici nu clipesc cind trebuie sa ia o hotarire spre binele natiunilor.
  Netanyahu vad ca s-a cam sucit.O fi de vina plecarea ‘pe burta’ a trupelor din Liban de miercuri.
  Se confirma ca americanii stau prost cu gazele.Prin ‘simpatie’ s-a transmis si la ucrainieni. Se pare ca si platformele petroliere au inceput sa se zgiltiie.A inceput sezonul de furtuni prin Marea Nordului. Bine ca ajutorul de somaj nu e afectat si lumea-i fericita.

  • George Valah spune:

   Nici eu nu le-as fi zis mai bine! 😉

   Ajutoru de somaj e pus bine: l-am turnat peste niste cornata care ramasese fara zeama si asteapta! Il pun la pachet…

   • mos bazil spune:

    Daca totu-i pregatit, poate sa inceapa carnavalul pe plaja, ca in finalul filmului The Day the Fish Came Out . O maslina, un Sirtaki, … o cornata…ca face bine la stomac.

    • George Valah spune:

     Ziua in care vin pestii… ha, ha, de-atunci erau pregatite toate? Adica aia de dinainte le fac bucata alora cre vin, sa se descurce ei? Cam tot de pe-atuci si „Corabia nebunilor”, da macar avea actori si regie buna! Hai sa intram in atmosfera:

    • ion spune:

     frumos film, tragic subiect, placuta surpriza ca cineva’l mai rememoreaza.

 2. mos bazil spune:

  Nu de atunci…tine de prezent. Toata lumea ride, cinta si danseaza, cu o seninatare bolnavicioasa iar capra e pe cale sa-si dea duhul….daca nu e tratata.

  • George Valah spune:

   „Toata lumea canta rade si danseaza”,cu Orlova, ce comedie, primul film la care nu te mai putei opri din ras, „pe-atunci”! Sa fim seriosi: nu e film, e teatru de cea mai proasta calitate in care se joaca un scenariu prost, dinainte scris ( nu e nici macar „comedia dell arte”, acolo trebuia inspiratie!) de mediocrii… „Rinocerii” lui Ionescu era genial, aici e vorba doar de o „aparenta”, oricare, cat de proasta, ca tot nu conteaza pentru „gloata de spectatori”! Doar ca „surpriza” vine exact si suficient la momentul potrivit…

 3. ion spune:

  „COANA PIPA […] Popor! Eu, coana Pipa, care cresc gîștele publice, am o lungă experiență a vieții politice. Încredințați-mi mie cîrma statului, pe care-l voi conduce cu ajutorul gîștelor mele. Votați-mă. Aveți încredere în mine. Gîștele mele și cu mine cerem puterea […] Iar în ceea ce-i privește pe intelectuali …Vor mărșălui în pas de gîscă! Trăiască gîștele! Demistificînd mistificările de mult demistificate, intelectualii o să ne lase în pace (nous foutront la paix). Vor fi neghiobi, deci inteligenți. Vor fi curajoși, adică lași; lucizi, adică orbi. […] Vom face pași înapoi și vom fi în avangarda istoriei! Nu vor mai exista profitori. Eu și gîștele mele (C’est moi et mes oies … moi et mes oies) eu și gîștele mele vom distribui bunurile publice. Vom împărți echitabil. Voi păstra partea leului pentru mine și gîștele mele…pentru a întări gîștele, ca să poată duce mai bine povara treburilor statului.
  […]omenii pot fi dominaţi prin minciuna cuvintelor […] prin sloganuri şi prin cuvînt se va demistifica realitatea şi se va impune logica mincinoasă a ideologiilor.”

 4. gabin spune:

  Maria, tu chiar esti la curent. Cum stai cu „taxa pe stalp”? 🙂


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s