Stiri scurte: 14.05.2015

RT logo

Pope Francis welcomes Palestinian President Mahmoud Abbas (R) upon his arrival at the Vatican June 8, 2014. (Reuters/Riccardo De Luca)

– Vaticanul recunoaste oficial Palestina, in timp ce Isreaelul „fumega”!

Vatican officially recognizes Palestine, while Israel fumes

The Independent

– Cameron: „UK e prea toleranta si at trebui sa intervina mai mult in vietile (private) ale oamenilor”!

Britain is too tolerant and should interfere more in people’s lives, says David Cameron

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

– Muncitorii straini coboara salariile in UK! 4,8 milioane de muncitori straini lucreaza acolo, o sesime din totalul fortei de munca.

Foreign workers drag down UK wages, says bank chief: Carney’s explosive intervention as number of EU migrants working here hits 2million

Reuters/Enrique Marcarian

– Danemarca permite companiei Total sa reinceapa fractarile!

Denmark allows Total to resume fracking

– Instructorii militari americani aflati in Ukraina, spun ca „trupele ukrainiene sunt un dezastru, le lisesc cunostinte de baza, nu stiu nici cum se foloseste un walkie- talkies cu incriptare”!

US Commanders: Ukrainian Troops „Woefully Unprepared”

Hang The Bankers

Russia and China military 2

 

– Desi nu au semnat o alianta formala, China si Rusia fac exercitii militare navale comune in Mediterana

China and Russia teaming up military forces against America

– Parada militara de la 9 Mai, Moscova… Dar ce nu se stie e ca nu a fost numai armata Rusiei acolo ci si alte 10 natiuni insumand 3 miliarde de locuitori au participat la parada, inclusiv China si India. Dupa parada, jumatate de milion de moscoviti si 4 milioane in total in alte orase ale Rusiei au marsaluit cu portrete ale rudelor ucise  – numitul „Regiment Etern”, in  Al Doilea Razboi Mondial!

This is what the arrogant morons who comprise the US government have stirred up

America’s Achilles’ Heel and Russia’s Warrior Spirit

July 15, 2014. BRICS leaders -- President Vladimir Putin, Indian Prime Minister Narendra Modi, Brazilian President Dilma Rousseff, Chinese President Xi Jinping and South African President Jacob Zuma (from left to right) -- pose for a group photo in the Congress Center in Fortaleza. (RIA Novosti/Michael Klimentyev)

– Rusia invita Grecia sa se alature Bancii BRICS

Russia invites Greece to join BRICS bank

President Vladimir Putin meets with Prime Minister of Greece Alexis Tsipras

– Moscova indeparteaza Grecia de FMI.

Moscow Draws Greece Away From IMF – German Magazine

 

 

ObamaWithGrandparents1

– Fotografiile  de familie ale lui Obama – falsuri?

Family pictures of young Barack and Michelle Obama are fake

– US face experimente pe detinuti, inclusiv experimente medicale!

US carries out experiments on prisoners: Analyst

ZeroHedge

– Pe tacute, bursele se pregatesc de prabusirea pietelor si vand „bondurile.”

ETF Issuers Quietly Prepare For „Market Meltdown” With Billions In Emergency Liquidity

– Supravegherea corporatista in era digitala…

 – Dr Peter Gotzsche expune „crima organizata” a marilor companii farmaceutice.

Dr Peter Gøtzsche exposes big pharma as organized crime

Activist Post

– 11 Simptome comune ale depopularii globale! Se tinde spre 500 milioane total populatie a Pamantului!

 1. Probleme intestinale si digestive. Este atacul primar asupra sistemului imunitar al omului!
 2. Oboseala cronica si stare de dezenergizare continua. Are loc cand mentalul e supraexpus la poluare si stress
 3. Boli de dieta, ex obezitatea, diabetul
 4. Dezorientare si minte incetosata
 5. Inflamare cronica in diverse parti ale corpului
 6. Alergii
 7. Autism
 8. Cancer
 9. Boala Morgellon’s
 10. Florurarea dentara
 11. Dezechilibrarea chimica a corpului uman

11 Common Symptoms of the Global Depopulation Slow Kill

fosters.com

– Fizicianul  Joseph Dwyer  de la University of New Hampshire , a descoperit nori de antielectroni in interiorul furtunilor… 

 

LiveScience

An artist rendition of the non-avian dinosaur Anchiornis (left) and a tinamou, a primitive modern bird (right), with snouts rendered transparent to show the premaxillary and palatine bones.

– Gaini cu ciocuri dinozauriene create artificial in laborator!

Chicken Embryos With Dinosaur Snouts Created in Lab

Rover Mars sunset

– Apus albastru de Soare pe Marte, vazut de roverul Curiosity

NASA’s Curiosity rover has captured a gorgeous blue Martian sunset

 

Anunțuri

4 comentarii on “Stiri scurte: 14.05.2015”

 1. lili spune:

  De la Mimi găsire:

  ,,Eli Pariser
  Eli Pariser: Turnuri de fildeș online
  3.2M views May 2011
  0:15

  Mark Zuckerberg a fost întrebat despre știrile personalizate ‘News Feed’ de pe Facebook. Jurnalistul l-a întrebat: „De ce sunt atât de importante?” Iar Zuckerberg a răspuns: „O veveriță care moare pe gazonul din fața casei poate fi mai relevantă pentru interesele tale momentane decât oamenii care mor în Africa.” Vreau să vă vorbesc despre cum arată Internetul bazat pe această idee de relevanță.
  0:40
  Când eram copil și locuiam într-o zonă rurală din statul Maine, Internetul însemna ceva foarte diferit pentru mine. Însemna o legatură cu lumea. Însemna ceva ce ne putea uni pe toți. Eram sigur că urma să fie grozav pentru democrație și pentru societatea noastră. Însă s-a petrecut o deviere în modul cum circulă informația on-line, iar această abatere e invizibilă. Dacă nu suntem atenți poate deveni o problemă gravă. Prima dată am observat asta într-un loc unde petrec mult timp – pagina mea de Facebook. Din punct de vedere politic, eu sunt progresist – nu-i surpriză aici – dar m-am străduit mereu să cunosc conservatori. Îmi place să aud părerile lor; îmi place să văd ce link-uri postează, îmi place să învăț lucruri. Astfel, am fost foarte surprins să observ într-o zi că toți conservatorii dispăruseră din feed-ul meu de pe Facebook. Iar ce se întâmplase era că Facebook se uita la ce link-uri apăsam și a observat că apăsam mai mult pe link-urile prietenilor liberali decât pe ale prietenilor conservatori. Și, fără să mă consulte, îi ștersese. Dispăruseră.
  1:54
  Facebook nu este singurul loc care face acest fel de editare algoritmică, invizibilă a Internetului. Și Google face la fel. Dacă eu caut ceva și tu cauți același lucru, chiar acum, în același moment, am obține rezultate de căutare total diferite. Chiar dacă nu ești logat, mi-a spus un inginer, există 57 de semnale la care se uită Google – totul: ce fel de computer folosești, ce fel de browser utilizezi, locul în care te afli – pe care le folosește pentru a personaliza rezulatatele căutarii. Gândiți-vă pentru un moment: nu mai există un Google standard. Și e ciudat că-i foarte greu să observi asta. Nu vezi cât de diferite sunt rezultatele căutării tale față de ale altcuiva.
  2:42
  Acum vreo două săptămâni am rugat câțiva prieteni să caute pe Google cuvântul „Egipt” și să-mi trimită imaginea ecranului obținut. Iată imaginea de la prietenul meu Scott. Iar aici e imaginea de la prietenul meu Daniel. Când le pui una lângă cealaltă, nici nu trebuie să citești link-urile ca să vezi cât de diferite sunt aceste două pagini. Dar când citești link-urile, diferența e remarcabilă. Daniel nu avea nimic despre protestele din Egipt în prima pagină de rezultate Google. Rezultatele lui Scott erau pline de menționări. Iar asta era marea știre a zilei atunci. Iată cât de diferite devin aceste rezultate.
  3:21
  Dar nu e vorba numai de Google și Facebook. E un fenomen care traversează tot Internetul. O mulțime de companii fac astfel de personalizari. Yahoo News, cel mai mare site de știri de pe Internet e personalizat acum – oameni diferiți primesc răspunsuri diferite. Huffington Post, Washington Post, The New York Times – toți personalizează cu diverse filtre. Iar asta ne împinge foarte rapid către o lume în care Internetul ne oferă ce crede că vrem să vedem, dar nu neaparat ce avem nevoie să vedem. După cum spnea Eric Schmidt, „Va fi foarte greu ca oamenii să se uite sau să consume ceva care nu a fost, într-un fel croit pentru ei.”
  4:05
  Eu cred că asta e o problemă. Și cred că dacă iei împreună toate aceste filtre, iei toți acești algoritmi, obții un turn de fildeș, un spațiu filtrat. Iar turnul tău de fildeș este universul tău personal de informație în care trăiești on-line. Iar ce se află în această proximitate filtrată depinde de cine ești și ce faci. Problema însă e că nu tu decizi ce intră în acest spațiu. Chiar mai important, nu vezi ce se șterge. Așa că, una din problemele cu filtrarea a fost descoperită de niște cercetători la Netflix. Ei se uitau la listele Netflix și au observat ceva ciudat ce probabil mulți am observat, și anume că există unele filme care apar imediat la noi în casă. Cum intră în listă sunt ditecționate imediat către noi. Astfel, „Iron Man” apare imediat, iar „Waiting for Superman” poate aștepta mult timp.
  5:02
  Ceea ce au descoperit a fost că în listele noastre de Netflix se duce o luptă crâncenă între aspirațiile eu-lui nostru viitor și eu-ul mai impulsiv din prezent. Toți vrem să fim cineva care a vizionat filmul ‘Rashomon’, însă momentan, vrem să ne uităm la Ace Ventura a patra oara. (Râsete) O editare bună ne dă puțin din amândouă. Ne dă un pic de Justin Bieber și un pic de Afganistan. Ne hrănește și cu ceva informații-vegetale și cu informații-desert. Problema cu aceste filtre algoritmice, aceste filtre personalizate, e că se uită în principal la ce ai apăsat prima dată și pot dezechilibra acea balanță. În loc de o dieta informațională echilibrată ajungi să fi înconjurat de informații – junk-food.
  5:59
  Asta sugrează de fapt că poate înțelegem greșit rolul Internetului. Într-o societate de transmisiuni – așa spune mitologia fondării – într-o societate de transmisiuni existau acești paznici care editau și controlau fluxul informațiilor. Când a apărut Internetul au fost înlăturați și ne-a permis tuturor să ne conectăm împreună și a fost grozav. Dar nu asta se întamplă acum. Ce vedem e mai degrabă predarea torței de la paznicii umani la cei algoritmici. Dar algoritmii nu au încă încorporat genul de etică pe care-l aveau editorii. Iar dacă algoritmii ne vor filtra lumea, dacă ei vor decide ce vedem și ce nu atunci trebuie să ne asigurăm că nu sunt ajustate doar de relevanță. Trebuie să ne asigurăm că ne arată și lucruri incomode, provocatoare sau importante – cum face TED – unghiuri opozante.
  7:03
  Am mai fost în trecut în această situație ca societate. În 1915 ziarele nu se străduiau prea mult cu responsabilitățiile lor civice. Apoi oamenii au observat că făceau ceva foarte important. Au realizat că nu puteai să ai o democrație funcțională dacă cetățenii nu primeau un flux de informații bun. La început ziarele criticau și filtrau, dar apoi s-a dezvoltat etica jurnalistică. Nu era perfect, dar ne-au servit bine secolul trecut. Dar acum într-un fel ne-am întors în 1915 pe Internet. Avem nevoie de paznici noi care să includă acea responsabilitate în codul pe care-l scriu.
  7:51
  Știu că sunt aici mulți de la Facebook și Google – Larry și Sergey – care au ajutat la construirea Internetului actual și sunt recunoscător pentru asta. Dar trebuie să ne asigurăm că acești algoritmi conțin în codul lor un sens al vieții publice, un simț al responsabilității civice. Trebuie să ne asigurăm că sunt suficient de transparenți încât să vedem regulile care determină ce trece de filtrele noastre. Și avem nevoie să ne redați controlul să putem decide ce trece și ce nu trece. Deoarece eu cred că Internetul trebuie să fie acel lucru la care toți am visat că va fi. Avem nevoie să ne aducă pe toți împreună. Avem nevoie să ne expună la idei noi, oameni noi și perspective diferite. Iar asta nu se va întâmpla dacă ne izolează într-un Internet de o persoană.
  8:45
  Vă mulțumesc.
  8:47
  (Aplauze)”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s