Stiri scurte: 07.10.2015

Sumarul evenimentelor de ieri, din alta sursa:

– Putin a facut intr-o singura zi ceea ce n-a reusit US intr-un an: sa distruga centrul de comanda al teroristilor din Siria. La TV franceza, deja sunt voci care nu mai suporta statutul Frantei de „lacheu al americanilor” si se intreaba „de ce nu am facut noi, ceea ce face Rusia azi in Siria?”

The Future Belongs To Russia

THE TIMES

Un plan care trebuia sa ramana „discret” dar a rasuflat, arata ca in saptamanile urmatoare UE pregateste o masiva deportare in afara granitelor sale, a 400.000 de emigranti carora li se va respinge cererea de azil, adica in tari care primesc finantari ale UE precum Niger si Eritrea…

EU Prepares to Deport up to 400,000 Migrants in Leaked Plan

-Maj. Gen. Igor Konashenkov purtatorul de cuvant al Ministrului Apararii al Rusiei a declarat azi ca „Rusia e gata sa puna in actiune propunerile Pentagonului de cooperare in lupta contra ISIL” 

Russia May Implement US Proposals on Coordination of Anti-ISIL Fight

Islamic State militants parade in a commandeered Iraqi security forces vehicle on a main road at the northern city of Mosul.
– In lupta contra ISIS, US cauta sa afle „de unde au acestia atatea camionete Toyota si SUV-uri „?! (Pana afla, sa vedem ce mai fac rusii. GV)

Highway to Hell: US Looks Into How ISIL Gets Its Infamous Toyota Trucks


– ME al Rusiei Serghei Lavrov se plange ca ” nimeni nu i-a spus unde opereaza „Armata Libera a Siriei”  sau unde si cum actioneaza celelalte unitati ale rebelilor moderati, ba chiar ar fi gata sa ia legatura cu ei pentru cooperare, daca se dovedesc grupuri patriotice formete din sirieni”! (Aiii..! Rusu ala ori e naiv, ori ii ia peste picior, cum adica „formata din sirieni”, damn it?! GV)

Lavrov: Show Us Your Fake „Free Syrian Army”

– ISIS foloseste moschei ca depozite de munitii si scuturi umane!VIDEO

ISIS in Syria using mosques as shelters, civilians as shields – Russian Defense Ministry

– China vrea si ea sa se alature noii coalitii anti ISIS condusa de Rusia si sa trimeata acolo portavionul sau Shenyang J-15! (Poate US n-ar fi trebuit sa incerce „sa ia” Ukraina? Si nici sa faca ce a facut in tot Orientul Mijlociu si N Africii? „Isi dau seama ce au facut acolo”?GV)

China Preparing to Hit Syria Jihadists Hard

– Consilierul de Securitate al US Zbigniew Brzezinski zice ca „US ar trebui sa contratace daca Rusia ii distruge „bunurile” (ISIS?!) din Siria! (Da tataie, trimite o armata mare, mare, sa-i faca praf! Pe toti! GV)

Zbigniew Brzezinski, Are You Nuts?

Fort Russ

-Afganistanul vrea si el ajutorul Rusiei pentru a lupta contra grupului terorist „Statul Islamic”!

Who is next in line? Afghanistan wants Russia’s help too

McClatchy DC | McClatchyDC.com

– Rusia „a violat spatiul aerian turc” pentru ca Turcia a mutat granita cu Siria! De fapt avionul rus a zburat „in interiorul proximitatii de 5 mille de granita cu Turcia” dupa cum relateaza  McClatchy cu cateva ore inaintea lui Reuters. Dar in Iunie 2012, Turcia declarase „o zona tampon de 5 mille” in interiorul Siriei dupa ce o racheta dinspre Siria ajunsese pe teritotiul sau. Apoi la presiunea US, Turcia a declarat ca „avionul rusesc i-ar fi violat spatiul aerian”!

Russia ‘Violated’ Turkish Airspace Because Turkey ‘Moved’ Its Border

 

Saudi King Hospitalized

– Lovitura de stat in Arabia Saudita, regele Salman bin Abdulaziz e „in spital pentru dementa”? Incepe „lupta pentru putere” si acolo!

Saudi King Hospitalized

 

 

 

 

Reclame

11 comentarii on “Stiri scurte: 07.10.2015”

  1. aliareal spune:

    Si rusi astia , i-si arata muschii , dupa ce i-au ametit americanii acum le este usor sa-i termine 😜. Noua ne da mana sa radem .

  2. Ecaterina spune:

    „ME al Rusiei Serghei Lavrov se plange ca ” nimeni nu i-a spus unde opereaza „Armata Libera a Siriei” sau unde si cum actioneaza celelalte unitati ale rebelilor moderati, ba chiar ar fi gata sa ia legatura cu ei pentru cooperare, daca se dovedesc grupuri patriotice formete din sirieni”! (Aiii..! Rusu ala ori e naiv, ori ii ia peste picior, cum adica „formata din sirieni”, damn it?! GV)”.

    GV, îi ia peste picior. Este doar un răspuns la afirmația occidentului, cum că rușii au împușcat 3 iepuri dintr-o dată, fără să îi întrebe „cum îi cheamă”. Faină treaba, nu-i așa? 🙂


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s