Stiri scurte:23.11.2015

Syrian pro-government forces prepare their weapons at a train station in the area of Arkile near the airport of Kweyris, in the northern Syrian province of Aleppo, on November 20, 2015

– Armata siriana sustinuta de aviatia Rusiei avanseaza in provincia Aleppo.

Syrian Army Advances on Aleppo Province as Russia Provides Air Support

Home


– Consiliul UN a apronat rezolutia Frantei pentru „toate masurile necesare” luate impotriva  ISIS.

UN Council Approves French Resolution for ‘All Necessary Measures’ Against ISIS

– „Situatia din Siria s-a imbunatatit decand Rusia si-a inceput actiunile contra ISIS” spune Assad

Russian Operation Against Terrorists Improves Situation in Syria – Assad

ZeroHedge

– Portavioanele US si ale Frantei au plecat spre  tarmurile Siriei dar gasesc numeroase nave de razboi rusesti deja aflate acolo.

US, French Aircraft Carriers Rush Toward Syrian Coast To Find Numerous Russian Warships Already There

A Kurdish Peshmerga fighter stands guard at a position on the frontline in the Gwer district, 40 kilometres south of Arbil, the capital of the Kurdish autonomous region in northern Iraq on January 9, 2015.

– De cand le-au fost taiate caile de alimentare cu provizii, militantii ISIL se preadau cu sutele  catre fortele armate kurde.

ISIL Militants Surrender to Kurds En Masse Amid Major Supply Route Cut

-Armata siriana  sprijinita de atacurile aeriene rusesti, avanseaza spre Latakia, la 2 Km de granita cu Turcia! 

Syrian Army, Popular Forces Advance to Turkish Borders

– Patetic: mass media americana da videoclipuri cu aviatia Rusiei distrugand tinte ISIS, ca fiind distruse de… „aviatia US”!

US Media Shows Footage of Russian Airstrikes Passed Off as American

Syrian government forces walk past a building bearing an image on the wall with Islamic writing and reading in Arabic the Islamic State in the village of Jabboul on the eastern outskirts of the northern Syrian city of Aleppo after taking control of the village from Islamic State (IS) group islamists on October 24, 2015

-ISIS a mai ramas numai cu 34 de baze in Siria si Irak, dupa bombardamentele Rusiei!

‘The End is Near’: ISIL Left With Only 34 Bases Following Russian Strikes

Syrian President Bashar Assad

– Damascul si Moscova poarta discutii de reconciliere cu opozitia siriana.

Damascus, Moscow in Reconciliation Talks With Syrian Opposition

Syrian city of Homs

-Rusia are in plan recomstruirea Siriei din proprua cenusa, scrie presa germana.

Russia Plans to Rebuild Syria From Ashes – German Press

Rally in Tartus in support of Russian air force operation

– Dupa cele intamplate in Paris, era schimbarilor de regim din Orientul Mijlociu s-a terminat!

The Middle East in the Wake of Paris: The Era of Regime Change is Over

– „De ce teroristii sinucigasi, nu ataca niciodata politicieni”?

WHY DON’T ‘SUICIDE TERRORISTS’ EVER ATTACK POLITICIANS?

Techdirt

-Pe fondul recentelor atacuri teroriste de la Paris. Franta introduce legi de cenzura a internetului si anume „de a bloca orice site care promoveaza si incita la terorism”!

France Responds To Paris Attacks By Rushing Through Internet Censorship Law

 

The Zaporozhye nuclear power plant. © Falin

– Centralele nucleare din Ukraina, sunt la un nivel periculos de scazut al sarcinii, decand Crimeea a fost decuplata din retea!

Ukraine nuclear power plants ‘dangerously’ without power as towers feeding energy to Crimea blown up

-Isaraelul e in posesia a 115 bombe nucleare!

– Dand curs politicii UE, cel mai mare magazin general Kaufhaus des Westens (KaDeWe) a scos de pe rafturi toate produsele provenind din Israel din zonele palestiniene  ocupate ilegal de evrei.

Europe’s Largest Department Store Removes Israeli Settlement Products

– Monsanto dat in judecata chiar in US de mai multe localitati „pentru poluarea chimica de lunga durata” a mediului! Ultima e plangerea oarsului Aukland. CA,  „poluarea Golfului San Franisco”.

Oakland Sues Monsanto for ‘Long-Standing Environmental Contamination’ of San Francisco Bay

-Intalnire secreta a guvernelor UE pentru terminarea „spatiului Schengen” asa cum il stim! Se pare ca vor apare „blocuri de spatii cu libera cirulatie” de ex: Austria, Germany, Belgium, Luxembourg  si Netherlands…

European Governments Hold „Secret” Meeting To Dismantle Borderless Travel

Pope Francis

-Razboi asupra Craciunului: Papa Francis spune ca „acesta e doar o sarada”…in mijlocul atator razboaie si a urii!

Pope Declares Christmas a ‘Charade’ Amidst So Much ‘War and Hate’
– Camera de Control Razboi a Rusiei…

Look Inside Putin’s Massive New Military Command And Control Center

– Secretul propulsiei antigravitationale…

 


17 comentarii on “Stiri scurte:23.11.2015”

 1. mos bazil spune:

  Parerea mea e ca Franta e pe post de cal troian in razboiul contra ISIS .
  ‘Imi plac’ italienii.Tac si fac. Livreaza la greu bombe si rachete Arabiei & coalitiei pentru stirpirea ‘teroristilor’ din Yemen .
  Obama a declarat ca asteapta Rusia in coalitia anti ISIS. Are tupeu individul.
  Acum cu surle si tobe coalitia condusa de USA si Franta se indreapta sa instaureze democratia in Siria … dupa ce tot ei au initiat in 2011 primavara siriana. Nu am uitat declaratia lui Ariel Sharon : ” Noi conducem America si ei stiu asta” . Astia nu se astimpara si pace .
  A inceput ‘pozitionarea’ !?
  Avind in vedere ca sirienii pun presiune pe ‘unii’ de pe la granita cu Turcia mi-e ca Erdogan o sa incerce sa-l traga de izmene pe Putin ….. dar nu inainte ca portavioanele US si ale Frantei sa fie cit mai aproape de Siria.
  Mi-am facut ceva provizii pentru iarna dar am uitat orezul. Musai tre’ sa-mi fac o rezerva . Nu-i asa perisabil , contine fibre si e un bun ‘inhibitor’. In vest vad ca ‘se poarta’.

  • mos bazil spune:

   Scuze . Ceva nu a mers cum trebuie .

    • WildWind spune:

     L-ai postat ca sa „ne radem”, nu? Mi-e greu sa cred ca ai putea avea incredere in ce spune un tip cu background-ul lui…
     Am „rezistat” doar pana pe la minutul 17…a spus doar bullshit-uri. Unul din cele mai clare si mai evidente exemple de „controlled oposition”. Ei intotdeauna spun si adevaruri pe care brodeaza o gramada de minciuni. Probabil ca adevarurile sunt de la minutul 17 incolo…

     Cautati sa vedeti ce spun alti fosti mai mult sau mai putin participanti la prea mult trambitzatul „Project Montauk”. Fiecare are alta varianta. Asa numitul Daniel Phoenix III pare a avea varianta cea mai aproape de adevar.

    • WildWind spune:

     Pentru cei care inteleg bine engleza scrisa si stiu si un pic de fizica, recomand studierea link-ului de mai jos.

     Demonstreaza ca atomul nu este asa cum „am fost invatati”, compus din „nucleu” si „electroni”, nucleul fiind la randul lui „compus” din „protoni” si „neutroni”.

     Demonstratia e atat de riguroasa si de bine argumentata incat are si un dezavantaj: e foarte lunga. Dar merita.

     http://www.reciprocalsystem.com/cana/

    • George Valah spune:

     Nu-i stiu backgroundul si nici legatura cu ceea ce spune. De-obicei e legatura? Pana in min 17, cateva idei „hillare” le putem scoate ?
     PS Stiam c-o sa-ti placa! 😉

    • George Valah spune:

     Jee ! Am citit „cam 3/4″ din prima sectiune”Nucleul” si consumasem deja pasta din pixul (virtual!) cu pasta rosie al erorilor de corectat! Daca le-am lua pe rand cu explicatiile de rigoare, am consuma spatiul de memorie alocat acestui site… Asa ca putem discuta „cateva” dar nu toate… Vrei sa le alegi? 😀

 2. mos bazil spune:

  Parerea mea e ca Franta e pe post de cal troian in razboiul contra ISIS .
  ‘Imi plac’ italienii .Tac si fac. Livreaza la greu bombe si rachete Arabiei & coalitiei pentru stirpirea ‘teroristilor’ din Yemen .
  Obama a declarat ca asteapta Rusia in coalitia anti ISIS. Are tupeu individul.
  Acum cu surle si tobe coalitia condusa de USA si Franta se indreapta sa instaureze democratia in Siria … dupa ce tot ei au initiat in 2011 primavara siriana. Nu am uitat declaratia lui Ariel Sharon : ” Noi conducem America si ei stiu asta” . Astia nu se astimpara si pace .
  A inceput ‘pozitionarea’ !?
  Avind in vedere ca sirienii pun presiune pe ‘unii’ de pe la granita cu Turcia mi-e ca Erdogan o sa incerce sa-l traga de izmene pe Putin ….. dar nu inainte ca portavioanele US si ale Frantei sa fie cit mai aproape de Siria.
  Mi-am facut ceva provizii pentru iarna dar am uitat orezul. Musai tre’ sa-mi fac o rezerva . Nu-i asa perisabil , contine fibre si e un bun ‘inhibitor’. In vest vad ca ‘se poarta’.

  • WildWind spune:

   Erdogan, din niste motive pe care nu le-am inteles(inca), isi permite sa continue sa joace cu mai multe perechi de carti. Isi permite sau i se permite.

   Daca ne uitam la cum se desfasoara acum „conflictele”, se pare ca lumea nu prea mai pune boticu’ la prosteala. S-au cam dus „vremurile bune” ale razboaielor mondiale, cand majoritatea era inflacarata si dispusa la sacrificiu pentru concepte de genul „patriotism”, „democratie”, etc. Cel mai bun exemplu e Ucraina. Pur si simplu populatia nu a fost de acord sa-si trimita tinerii sa moara intr-un „razboi”.

   Asa ca, din lipsa de carne de tun, a fost nevoie sa inventeze concepte noi, cum ar fi: „razboi asimetric”, „razboi proxi”, „terorism”. Prostelile astea sunt purtate de „armate profesioniste”, „trupe speciale”, „teroristi”, „rebeli”. Adica, mercenari platiti. Mai sunt inca si unii prostiti, care din motive de aventura, pentru „valori” sau religie se ofera voluntari in armate sau se dau in barca „teroristilor islamici”.

   Da, se moare. Sunt omorati oameni in primul rand de armatele tarilor care vor sa promoveze „democratia”. Asta se intampla acolo unde liderii tarilor respective „n-au nici o treaba cu „democratia” si „valorile” vestului sau nu vor sa se lase „calcati in picioare” si sa le faca jocul. Yugoslavia, Siria, Irak, Libia, etc.

   Oricum, niste orez in plus nu-ti strica. Orezul e foarte bun. Daca-ti iei d’ala lipicios e bun si la constructii(amestecat cu nisip si var; merge si cu sange – de care gasesti)
   http://news.nationalgeographic.com/news/2010/06/100608-sticky-rice-mortar-china-science/

   • mos bazil spune:

    Eu cred ca Erdogan ‘se da’ ca joaca Bridge , a doua pereche de carti fiind pentru urmatorul joc. (cum se practica) Mi-e ca ramane cu pacaliciul … in brate.

   • ion spune:

    eu cred, si este posibil sa ma insel, ca erdogan pe linga problemele cunoscute de toti, mai are o problema enorma, si anume, cea legata de escatologia islamica, conform careia turcia actuala ca si stat va dispare, istambulul ( constantinopole) revine in administrare rum-ului crestin etc.
    depinde enorm cita aderenta poate avea la bizonul turc astfel de … hai sa le spunem constructii ideatice, si de cum va fi influentata starea de spirit a acestuia, de cum bizonul va identifica evenimentul real, cu evenimentul din profetie.
    in plus, nostalgia bizonului turc dupa un califat ideal, loc in care mare parte din problemele cotidiene ale acestui bizon ar dispare, iarasi poate fi o mare problema.
    nu uita ca in ultimii ani, statul laic in turcia, a fost obligat sa faca concesii incredibile in fata religiei.
    repet, este posibil ca perceptia mea sa fie denaturata si sub influenta unor observatii ale unor fenomene de nisa ingusta. insa, si aici nu am dubii, simpla revigorare a unor astfel de fenomene, e un bun indicator ca ceva se misca in turcia profunda.

 3. ioan spune:

  @mosbazil. ai grija cu orezul ca ce e pe piata, o buna parte e sintetic _ amidon si plastic. mai bine fa pesmeti din paine de casa. dar si mai bine _ invata-te sa mananci … pamant. cred ca vom ajunge si zilele alea.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.