Stiri scurte: 17.06.2016

ALERT: UNITED NATIONS HIRING “DISARMAMENT OFFICERS” TO TAKE AMERICAN GUNS

-UN (cu permisiunea lui Obama!) angajeaza „ofiteri de dezarmare si integrare” straini pentru a-i dezarma pe americani!

ALERT: UNITED NATIONS HIRING “DISARMAMENT OFFICERS” TO TAKE AMERICAN GUNSALERT: UNITED NATIONS HIRING “DISARMAMENT OFFICERS” TO TAKE AMERICAN GUNS

Daily Caller News Foundation

Gun, Butsaya, Shutterstock

-Editorial al NY Times scrie : „Congresul at trebui sa suspende in secret al doilea Amendament al Constitutiei US! ” (Si tot pe sest si in secret sa bage amendament ca „nimeni nu are voie sa umble  cu mainile in buzunare” apoi sa zica ca ala a fost amendamentu 2, dintotdeauna!GV)

NYTimes Editorial: Congress Should Secretly Suspend Second Amendment Rights

Techdirt

-Twitter, FB, Google, dati in judecata „pentru ca au furnizat suportul material” pentru atacul terorist de la Paris! (Si electricitatea e de vina, ca si ea a fost „suport material” pentru „astia trei”!GV)

Twitter, Facebook & Google Sued For ‘Material Support For Terrorism’ Over Paris Attacks

Peronsonal Liberty

ThinkstockPhotos-468621216

-Victimele atentatului din Orlando, Florida, sunt moarte nu pentru ca erau „gay” ci pentru ca nu au avut arme cu care sa se apere!

Orlando victims died because they were unarmed, not because they were gay

The Daily Sheeple

fema_logo2

-Ceva „mare” urmeaza sa se intample? FEMA a activat pe tacute intregul „corp civil” al lor din Atlanta, Georgia!

IS SOMETHING BIG COMING? REPORT: FEMA JUST QUIETLY ACTIVATED CIVILIAN CORPS

Brexit text with British and Eu flags illustration

suicide_banker

-Bancherii ameninta pe britanici „ca daca vor vota brexitul, atunci vor urma cel putin 100 de zile de haos financiar in UK”!

Banksters Threaten Brits: Don’t Brexit!….or else!

What The First 100 Days After Brexit Would Look Like

-Kerry spune Rusiei ca „rabdarea Americii cu Assad a ajuns la capat”, pentru ca acesta le bombardeaza rebelii si vrea sa isi recucereasca orasul Aleppo!

syria-france-20130831

– Franta vrea sa-si faca o „baza militara” in provincia siriana Aleppo! (Au discutat cu localnicul cu sapca, ce pastea caprele acolo.GV)

France Building Military Bases In Syria: Report

Soldiers of the US Army 2nd Cavalry Regiment deployed in Estonia as a part of the US military's Operation Atlantic Resolve, arrive during the Dragoon Ride exercise in Liepupe March 22, 2015. Operation Atlantic Resolve is aimed at demonstrating commitment to NATO allies in light of Russia's aggression in Ukraine, according to the US Army.

-NATO vrea ca pe langa cei 4000 de militari desfasurati la  granita cu Rusia sa mai amplaseze si o „forta rapida” de alti 40.000 de militari!

The New Cold War – NATO Plans 40k Force, Bases on Russia’s Border

© Denis Balibouse

– Elvetia si-a retras cererea de a intra in UE.

Switzerland withdraws longstanding application to join EU

– „Soc si groaza”: in California s-a dat legea care permite ca „alarmistii climatici” (deci si cei ce propovaduiesc asa zisa incalzire globala) sa poata fi trimisi in judecata pentru  inselarea publicului in privinta efectului combustibililor fosili asupra schimbarii climei terestre”! (Oh, asa ceva…! Adica nu cei 0,05% CO2 din compozita aerului sa fie devina?! Si i-am crezut… si le-am platit „taxa”! GV)

 

Reclame

15 comentarii on “Stiri scurte: 17.06.2016”

  • George Valah spune:

   IIsus a fost dac si a reprezentat spiritualitatea daca, El n-a venit „sa schimbe legea, ci s-o implineasca” Mai departe, fiecare poate trage singur concluzii despre „credintele dacilor” si cum a decurs „crestinarea poporului geto-dac”.

   „Focul dacic” nu e o joaca, ci foc ritual ce simbolizeaza Soarele in forma spirituala = Manu, (de unde si numele (E Manu El = Eu si Manu (D-zeu) suntem El (adica Unul singur)). Iisus fiul, spunea „Eu sunt lumina”, asa cum lumina e cea care izvoraste din Soare. Cultul dacic stravechi al lui Manu, mai e pastrat si azi ca „zoroastrism” (astrul zorilor) de populatia daca yazidi, in anumite regiuni din Afganistan, Siria, Irak, Iran (tot de populatii dacice!)
   In Iran de ex e un astfel de foc sacru care arde de 2500 ani fara intrerupere:

  • George Valah spune:

   In plus cei de la saccsiv nu publica comentariile de raspuns, cenzureaza daca vii cu argumente ce nu le convin si afizeaza doar nesajele incarcate de ura … Ce rusine!

   • Mircea spune:

    Asa este George , sunt habotnici si inversunati…

    • George Valah spune:

     Sunt vreo 10-15 comentarii pe care nu mi le-au publicat, Ex la articolul lor cu „Incepem campania… ”

     George Valah said, on iunie 18, 2016 at 4:28 pm
     Comentariul tău e în așteptare.

     La ce va foloseste sa va inconjurati cu o carapace negativista? Miscarea „Flower Power” sau hippie pornita din San Francisco prin anii ’60 era profund pacifista si promova iubirea, ca solutie si mod de a-ti trai viata…

     nikodim said, on iunie 18, 2016 at 2:48 pm
     Ce este smerenia?

     Apreciat de 1 persoană

     Răspunde
     George Valah said, on iunie 18, 2016 at 4:00 pm
     Comentariul tău e în așteptare.

     Intrebare binevenita, bine pusa! Pentru a intelege trebuie luat intelesul cuvantului la vremea la care a fost folosit pentru ca uneori peste timp cuvintele isi modifica intelesurile, cel initial fiind chiar inlocuit de noile versiuni. (Ex multi interpreteaza smerenia ca „umilinta”, fals, caci IIsus care a predicat si practicat „smerenia” nu a fost „umil” niciodata, desi s-a incercat „umilirea” Lui!)
     Pornind de la faptul ca „Prima Biblie a fos scrisa in limba aramaica” (limba dacilor arimi, limba materna in care s-a nascut si o vorbea si Iisus, nu ebraica, caci nu era evreu!) e de cautat intelesurile „smereniei” in cuvintele dacice pastrate cumva pana in ziua de azi. Exemple:
     to smear (engl) = a defaima. Cuvantul engl e de origine dacica, la fel ca multe altele, ex: sky= cer – vine de la forma de stea si culoarea azurie a „scaiului vanat” de pe campiile noastre, ray= raza, vine de la Rai, grass= iarba, la noi „iarba grasa”, etc!…
     smerti (rusa, lb slavice)= moarte (dacii au populat toata Ukraina si mare parte din Rusia, zonele M Kaspice, etc)

     Intelesul „smereniei” este „a nu-ti asuma rodul faptelor tale” (a nu-ti face faima, moartea egoului, lepadarea de ego) adica „eu am facut asta si voi face cealalta, eu sunt cel care … etc!” Pentru ca „tu insuti” nu faptuiesti nimic, ci lucrurile cu voia lui Dumnezeu se implinesc sau nu prin tine! Atentie, a nu se confunda cu „iresponsabilitatea” caci desi rodul faptelor e a Lui Dumnezeu, ALEGEREA unei actiuni sau a alteia ne revine si tocmai in asta consta „responsabilitatea”. In aceeasi idee , IIsus nu a vindecat „El insusi” pe nimeni, caci mereu nu uita sa spuna „credinta ta te-a vindecat” nu „Eu te-am vindecat”!

     Andreia A. said, on iunie 18, 2016 at 4:41 pm
     Subiectul dezvaluie lucruri pe care ezoteristii neodacisti (ca George Valah) vor sa le ascunda sau sa le minimalizeze. stiind ca sunt demascati.
     E bine ca cineva s-a gandit sa faca publice aceste chestiuni. Sunt binevenite pentru cine vrea sa afle adevarul despre aceste dedesubturi.
     Ce sunt dacii adevarati ci ce sunt hindusii astia cu chip de romani si daci. Niste falsi romani si falsi daci.
     E clar. Cine a fost la cetati si i-a vazut stie ce se intampla acolo.

     Apreciat de 1 persoană

     Răspunde
     George Valah said, on iunie 18, 2016 at 5:46 pm

     Comentariul tău e în așteptare.

     Nu sunt „ezoterist si nici neodacist” si nu am nimic de acuns, din contra, spun adevarul raspicat, clar si daca cineva nu il pricepe sa nu vrea sa il accepte, e alegerea lui. Sau „interesele” lui.

     „Hindusii cu chip de romani si daci” chiar asta sunt: romani si daci! Cu cca 3000-1500 de ani IH, India a fost cucerita de daci, prima oara, apoi din nou de macedonenii lui Alexandru Cel Mare mult mai tarziu. Asa se face ca la venirea lui Alexandru, acestia au fost uimiti sa gaseasca acolo cultura si traditiile dacice, deja bine asezate! Asa spune cronicarul vremii, cel care l-a insotit si a scris despre campania lui Alexandru pana in India! Si tot cronicarul spune ca ” acea cucerire a „dionisinior” fost o binecuvantare pentru indieni, caci ei i-au invatat pe acestia agricultura, sa construiasca orase (Mohenjo Daro?), le-au adus seminte de plante care sa le cultive, cultura si obiceiurile lor! Yoga a fost adusa intai in Tibet de un mare initiat „dac” (mai corect spus, de un initiat de pe meleagurile noastre!) Acesta si-a ales 6 discipoli care mai tarziu au devenit „cei sase risi/intelepti care au raspandit-o in toata India! (Pare „cnoscuta” metoda? Nu e „coincidenta” e…scoala spirituala si traditie crescute in acelasi neam) N-o spun eu, o spun chiar ei, „indienii” care au pastrat pana in ziua de azi in memoria si traditia lor calatorul venit din vest poposit pe inaltimile Tibetului, pe Agastya Muni! Ei il cinstesc ca pe un sfant, iar „noi” … vorbim de „hidosenii si mocirla”? Ce rusine…. ! Ce fel de „discipoli ai lui Iisus” suntem, daca nu pe IIsus Il urmam si nu vedem prin ochii Lui Iisus?

     George Valah said, on iunie 18, 2016 at 5:05 pm
     Comentariul tău e în așteptare.

     Ar trebui sa fim onorati de faptul ca IIsus (Emanuel) s-a nascut din acelasi mare neam dacic din care ne tragem si noi si prin felul nostru de a fi sa fim demni de asta… Nu este o obligatie, doar o mare sansa! Gasiti-va putere in radacinile vechi, nu le ciuntiti si taiati, spatele drept si fruntea sus, e vremea cand ” adevarul nu mai poate fi ascuns si toate tainele ies la iveala”! „Ortodoxia” nu e „lovita” de aceste adevaruri ci intarita, caci asta exprima „alegerea si felul nostru de fi dintotdeauna” doar cu nume diferite prin timpuri… iar D-zeu se va uita la „nume” sau la „fapte” la judecata neamurilor?

     Unul dntre ele, „Iisus a fost dac si nu evreu”:

     La argumentele Saccsiv:

     ” Nu stim sa fi fost daci. In rest, tocmai aici e minunea, ca straini, astrologi si inchinatori la aiureli fiind, le-au lasat pe ale lor si au venit la Hristos. Cel ce nu e cu Hristos, e cu dracul, adica e satanist. Neinteresant ca nu recunoaste si nu isi spune satanist sau nu i se spune astfel, ci pagan, ateu sau care crede in reincarnare. ”

     Ba stim, erau daci, asa arata si in mozaicul Bisericii din Ravena, construita in 425 dH! De ce ei ei stiau si vci nu?


     Magi „cu aiureli” ? Sau „magi cu stinta” care au batut atata cale stiind rostul efortului? Tu care „judeci lumea de la nivelul tau” ai putea repeta gestul lor, sau ti-e peste puteri ?

     ____

     ” Iudeu, pentru ca era Regatul lui Iuda. Pe scurt, dupa moartea regelui Solomon, Israelul s-a impartit in doua: Regatul lui Iuda, ce cuprindea doua semintii, Iuda si Veniamin si Regatul Israel, ce cuprindea restul celorlalte 10 semintii. Cel de al doilea a fost cucerit de asirieni si populatia deportata. Pe locul sau a aparut o populatie cunoscuta sub numele de samariteni. Regatul lui Iuda a fost si el mai apoi cucerit de Imperiul Babilonean si populatia sa deportata in Babilon. Apoi persii au cucerit la randul lor Babilonul si pana la urma iudeii au revenit la Ierusalim. Iudeii nu sunt alt neam de oameni, ci unul dintre cele 12 triburi ale lui Israel. ”

     D-le Saccsiv, Israelul nu a existat pana in 1948, fiind o creatie a britanicilor la care apoi au marsat si americanii. Chiar si atunci tara se numea „Palestina”, fiind locuita de palestinieni. Regatul antic ‘evreu’ (pt ca regele era evreu nu neparat populatia numai evreiasca, asa cum Iohannis nu e presedintele tarii nemtesti sic!) a durat 60 de ani, cam atat. Iar cand putinii evrei ajunsi acolo, niciunul in viata din cei plecati din Egipt, acestia murind pe drum in cei 40 de ani de hoinareala, acolo nu era „teren gol” ci au dat peste Marele Imperiu Hittit la apogeul existentei lui. Deci a rezuma la „12 semintii de evrei” populatia locala e …. Apropo, nici macar nu au ajuns toti evreii acolo, unii s-au oprit prin Eritreea de azi, altii au continut drumul pana in India si China, considerndu-se „semintii pierdute”… Deci discutam serios mai departe?
     _–––
     ” Cu verde nu e imperiul hititi, ci teritorii aflate sub influenta imperiului hitit. Ceea ce nu-i tot aia. ” si mai departe…

     D-le dumneata vorbesti despre „stat, granite, etc” ca in ziua de azi… O veste: nu era asa! Ex inte statul dac al lui Burebista si tinuturile locuite de daci, cele mai multe neafiliate la statul respectiv e deosebire „ca de la cer la pamant”! Acum, sunt milioane de romani locuind inafara tarii, iar „romanii” sunt doar „cateva triburi” urmasi din cele cca 200 dacice, deci ce vrei sa spui? Stii ca „persii” aveau si stindard de lupta capul de lup cu trup de dragon, pe un bat de lemn ce pornea din cap? Si mai sti ca in Afganistanul de azi „pasul Bolan” isi ia numele de la tribul dacic Bhalanas, adica .. „balanii” si de-aia e plin locul de blonzi cu ochi albastrii pe-acolo?… Doar doua exemple. din multe.

     ––
     „Singurul adevar de aici e ca Urie a fost hitit. Sotia sa Batseba insa n-a fost. Iar Solomon a fost fiul lui David si al acestei femei.”

     Despre Bethseba, nu spune Biblia, nici c-a fost nici ca nu. Dar… „numele” va spune ceva? Ex Popescu, cam ce nume ar fi, sau Ionescu? Beth = neam/casa in aramaica galileana. Sheba = Sheva = seva – pastrat pana in zilele noastre, in romana cu acelasi inteles. Inrebare ghicitoare: din ce neam era „femeia aceea” Bethsheba ?
     ––-

     ” Iar expresia “Iisus nu ar fi putut accepta sa se salveze de la crucificare, mergand altul, in locul sau!” dovedeste ca acest George Valah chiar habar nu are de crestinism. Pai Iisus tocmai de aia s-a intrupat, ca sa urce pe Cruce. Ca sa aiba loc Jertfa de pe Golgota. Ca sa fie omorat si apoi sa Invieze. De aia totul. Asta e piatra de temelie. Asta e fundatia. Fara acest enorm gest nu ar mai fi existat mantuire. Ne duceam pe rand cu totii in iad, pana la sfarsitul vremurilor. ”

     Chestia ” Pai Iisus tocmai de aia s-a intrupat, ca sa urce pe Cruce. ” spune cat ai inteles si n-ai inteles din NT!

     IIsus a venit pentru „A LASA CALEA SPRE MANTUIRE” (Eu sunt calea) nu pentru a se urca pe cruce! „Doamne, daca poti ia cupa acesta de la Minea, dar faca-se voia Ta”… nu ati inteles nimic? Asta NU e parte din Cale, iar ceea ce s-a intamplat atunci si mai ales DE CE nu e de discutat acum si aici. Daca „crucificarea” nu ar fi existat, Calea tot ar fi ramas. Iar despre inviere, dupa ce Lazar a fost inviat si fata sutasului roman inviata, nu v-a fost deajuns necredinciosilor sa intelegeti si sa credeti, va trebuia si mai mult sange, si mai multe dovezi? Va trebuia „crucificarea insusi a Fiului” ca sa ajungeti sa credeti?!

     ––
     Nu mai dau alte raspunsuri, E treaba voastra nu a mea sa le aflati.

     ETC…. Nepublicate!

     Iata insa genul de comenturi pe care ei il publica sub indemnul:

     Vă rog să comentați decent, în duhul Ortodoxiei

     vagaBond said, on iunie 18, 2016 at 8:59 pm
     @geroge vlah sau mai bine zis..”gyury olah”/itzik malaka
     Ai terminat etnobotanicele tataie?La kibutz nu va mai da iarba nebuna?De unde scoti tu tampeniile astea?Cine te plateste sa minti turma?

     ETC

    • WildWind spune:

     Felicitari pentru efort. Iti apreciez rabdarea cu care ai incercat sa le explici punct cu punct…

     Oamenii aia sunt „fundamentalisti”, „ultraortodoxi”. Nu cred ca functioneaza pe baza de argurmente.

     Anyway, nice try.

     P.S. Nu stiu cum ai reusit sa faci rost, dar cred ca tu ai cam prea multe margaritare…numai asa se poate explica risipa pe care o faci…

    • George Valah spune:

     Multumesc.
     Cei de acolo nu sunt „ortodoxi” de niciun fel. Poate vor deveni….candva.

     Abatele de Faria …vorbea cam tare! 😉

   • WildWind spune:

    N-am spus ca cei de acolo ar fi „ortodoxi”. Am spus „ultraortodoxi”. E o mare diferenta.

    • George Valah spune:

     Ca sa fi „ultra…” ceva, trebuie ca mai intai sa fi acel ceva, apoi il duci la extrem. In cazul multora de acolo, ei inca nu au ajuns „sa fie”, au luat-o pe-alaturi de drum rau de tot si numesc ca „ala e drumul” si ceilalti care sunt pe drum sunt…”ratacitii”! Ei insisi n-au inteles nimic si inlocuiasc „intelegerea” cu „apartenenta la o doctrina”, ca si cum „fidelizarea” poate inlocui „cunoasterea directa”. Cum poti fi „fidel” la „ceea ce nu cunosti”? Simplu: prin obedienta fata de oameni(si interesele acestora) inloc de Creator, prin frica fata de necunoscut, din interese, etc, nimic ce ar avea de-a face cu „adevarul”! In final, prin „obedienta/slujind opusul adevarului” adica „minciuna”! Cum ii recunosti? Simplu: cel ce cauta adevarul, dar e in gresala „iti multumeste si se bucura daca ii arati unde a gresit” Cel ce slujeste „minciuna” (nu dau numele, dar se intelege!) reactioneaza violent (demascarea!), mai ales in limbaj, daca ii spui ca greseste!

    • WildWind spune:

     Da, in ceea ce spui, ai dreptate. Doar ca tu ai alta intelegere a termenului „ortodoxie”.

     Dupa cum stii, noi traim in ceea ce se numeste „dictatura majoritatii”. Cand folosim termeni consacrati, vrand-nevrand e nevoie sa ne adaptam la ceea ce majoritatea intelege prin acei termeni. Ca urmare, cand ma refer la „ortodoxie”, ma refer la ce intelege majoritatea prin „ortodoxie”. Cand spun „ultra…” ma refer la varianta „ultra” a ceea ce majoritatea intelege prin termenul la care „ultra” se refera.

     Pentru majoritatea „ortodoxia” este o religie, ca urmare vor obtine de la „ortodoxie” exact ceea ce sunt in stare sa primeasca si isi si doresc de fapt in subconstient: manipulare, false idealuri, false sperante, neasumarea raspunderii pentru propria viata si pentru propriile decizii.

     Ceea ce intelegi tu prin „ortodoxie” este complet si fundamental diferit de ceea ce intelege majoritatea, ca urmare, pentru a nu exista confuzii, poate ar trebui folosit alt termen.

     PS Referitor la tema discutiei, se potrivesc si imi plac urmatoarele citate sau ziceri:

     „Cel mai mare obstacol in aflarea adevarului este ca crezi ca deja il stii”

     „Sapere aude!” – „Ai curajul sa-ti folosesti propria intelegere” Kant

     „Crede in cel ce cauta adevarul, fereste-te de cel ce l-a gasit” A.Gide

     „O credinta nu este doar o idee pe care mintea o poseda; este o idee care poseda mintea” Robert Bolton

     „Esenta prostiei nu este sa nu stii, ci sa nu vrei sa stii”

     • George Valah spune:

      Ceea ce ma interesa era de fapt altceva… „Bineinteles” ca indata ce am inceput sa „pun intrebari” m-au cenzurat si oprita discutia ce li s-a parut „periculoasa”! Iata:(Dacii, pt lamurire!)

      Paul222 said, on iunie 18, 2016 at 1:25 am
      Au fost pagani dupa care au fost crestinati, ce e asa de greu de inteles.

      Apreciază

      Răspunde
      George Valah said, on iunie 18, 2016 at 9:10 am
      Ce „religie” avea Iisus?

      Apreciază

      George Valah said, on iunie 18, 2016 at 4:31 pm
      Comentariul tău e în așteptare.

      Ce este „paganismul” sau „credinta pagan”?

      Apreciază

      Paul222 said, on iunie 19, 2016 at 12:45 am
      Ce intrebare mi-ai pus… pai Iisus, Fiul lui Dumnezeu, poate avea o religie? El este Adevarul Insusi!

      Apreciază

      mircea.v said, on iunie 19, 2016 at 4:36 pm
      George Valah

      Iti raspunde Parintele Arsenie Papacioc:
      „Iisus este ortodox”.
      Iar ortodoxia nu e religie, sau „religie”, este Adevarul. Alilantilea sant religii.

      A doua intrebare-cu pagan, am pus-o pt ca „credinta pagan” nu e religie! E asemanatoare cu „shintoismul” si nu are de-a face cu „o cale (gresita sau nu) de ascedere spirituala. doar o forma de armonizare a individului cu mediul si fortele cosmice sau pamantene in care traieste… Adica „se multumeste/venereaza” spritul apei, al pomilor, al pietrei, al focului, etc… Asa cum minerii vorbesc despre „valva muntilor” sau Harap Alb ajuta abina sau multumea fantanii pentru apa bauta, etc! Inalta spiritualitate, dar nu e religie.
      Prima intrebare isi avea si mai mult „rostul ei”: Iisus a fost adus la 40 de zile de la nastere „la templu”, la 12 ani era acolo frecvent, singur fara parinti si frati… Deci „ce fel de religie” era acolo, care il facea pe Iisus sa vina? Grabitii ar spune: cea evreiasca! Oare? Regatul antic evreu al lui Saul, David, Solomon(deja el nu mai era evreu ci hittit!, dar sa presupunem ca totusi in religia evreiasca!) a durat 60 de ani. Apoi… 1000 de ani in care acolo au fost persii, dar si alte popoare – marea majoritate „dacice”! Deci… „ce religie avea Iisus” caci ACEEA E SI adevarata RELIGIA CRESTINA: „Eu n-am venit sa stric legea, ci s-o implinesc”!

      Raspunsul „era ortodox” e corect, adica „credea cu si in dreptate”, dar incomplet dpdv actual, adica, bine si care era „acel adevar si acea dreptate” predicate in templul pe care il frecventa?

      Am un raspuns, dar intai, poate si altii isi spun parerea… 🙂

    • WildWind spune:

     Sunt doua aspecte in discutie:

     1 Demersul tau de a le raspunde celor de la sacssiv.

     Demersul tau poate fi privit din doua parti opuse.

     Una dintre partile din care poate fi privit demersul tau este aceea a inutilitatii si aici s-ar putea aminti niste ziceri: „Daca te certi cu un nebun, s-ar putea ca restul lumii sa nu sesizeze diferenta”, „Daca argumentezi cu un prost, te va cobori la nivelul lui si te va bate cu experienta”.

     Cealalta parte ar putea suna ceva de genul „Indiferent cat de mult te-ar murdari, ocari sau injosi, un singur om daca reusesti sa pui pe ganduri sau sa trezesti, atunci merita efortul”.

     Dupa cum spuneam, iti apreciez alegerea.

     2 Religia lui Iisus.

     Iisus(in cazul in care a existat fizic) nu a avut nici o religie si nici nu a vrut sa intemeieze vreo religie. Oamenii(ghidati de „baieti”) au facut religiile.

     Iisus a fost pe la temple(religii) pentru ca a cautat adevarul. A cautat adevarul peste tot. Nu cred ca a gasit adevarul pe la vreun templu. Pe la temple cred ca mai degraba a inteles cum NU e adevarul.

     Esenta a ceea ce a gasit(nu la temple) s-ar putea rezuma in urmatoarele „citate”:

     Evanghelia dupa Luca
     „Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inauntrul vostru.”

     Evanghelia dupa Toma

     „Cel ce caută, să caute până va găsi. Găsind, se va tulbura. Când se va tulbura, se va uimi și va domni peste Tot”

     „Celui care cunoaşte totul dar are lipsă de cunoaşterea de el însuşi, îi lipseşte totul”

     • George Valah spune:

      1 Daca pun intrebari, nu inseamna neaparat ca astept si raspunsuri. Daca vin, bine. Orice intrebare, chiar daca „tu” nu ai raspuns, te vei gandi la ea, apoi la altele…
      2 Iisus a existat fizic. 🙂
      Sa nu subapreciem … templele! Oricum cele de-atunci erau total diferite de cele de azi, iar parerea noastra despre acel „necunoscut” e irelevanta. Diferenta e atat de mare ca … dintre sculpturile grecesti de acum 2000-3000 de ani si „arta lui Picasso” sau cubismul lui Braque…! Nu intru in detalii.

      In cazul „Iisus”, a fost ceva mai … complicat. Sunt de „umplut spatiile goale”, largi… Iar „umplerea” nu se face dupa legile pamantesti, „cu dovezi”, ci dupa legi de deasupra cu … „inspiratie”! Noi bajbaim ca orbii cu bastonul alb intins inainte, lovind in dreata si stanga intunericul, poate vom gasi cate ceva… El VEDEA si STIA! Mai mult, avea „o treaba de dus la bun sfarsit”, nu oricum, ci pentru mii de ani in viitor!

      Din nou, lucrurile sunt „mai complicate” decat le vedem noi prin 5 simturi intr-un spatiu cu n dimensiuni…! Azi ma uitam in mall, la un copil de vreo 2 ani, care pasea incantat de toate luminile si vitrinele de acolo batand din palme! Era clar: pricepuse tot mallul si tot era al lui!
      Noapte placuta 😉

 1. WildWind spune:

  George, tu ai citit anuntul UN?
  N-are nici o treaba cu angajarea unor straini pentru dezarmarea americanilor…
  Si e un anunt vechi. A fost valabil in perioada Mai-Iulie 2014.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s