Stiri scurte: 30.06.2016

Frauke Petry is calling for a German EU referendum

 • Cosmarul lui Merkel: germanii vor si ei acum referendum ca sa scape de sclavia UE si monstruosul aparat birocratic de la Bruxelles! ( Warten, zuerst die Französisch dann Deutschen! GV)

MERKEL’S WORST NIGHTMARE: Germany calls for Referendum as ‘people want to be free of EU’

Farage

-Un studiu al European Council on Foreign Relations (ECFR) arata ca se asteata 34 de referendumuri in UE, mergand de la apartenenta la Uniune pana la politica refugiatilor! 

EU BACKLASH: Brexit ‘TSUNAMI’ expected as 34 referendums set to rock union

ZeroHedge

 • UKIP leader Nigel Farage spune ca dupa vizita lui Obama in UK si apelul „disgratios”  al acestuia (amestecul in treburile interne ale UK!) de a nu se parasi UE,  numarul doritorilor brexist a crescut semnificativ! (La noi daca zicea „ambasadoru” sau  macar soferul lui,… dar mai bine lasa!GV)

Nigel Farage Batters Obama: „He Came To Britain And Behaved Disgracefully”

The stockpile of weapons was found near a mosque

-O uriasa cantitate de armament a fost gasita intr-o ascunzatoare secreta a musulmanilor  de langa o moschee din Nordrhein-Westfalen, Germania.

Islamist extremists hide huge stockpile of weapons near German mosque

Intelligent News for Intelligent People: Feed Your Brain

– Tunul care lanseaza 30 de drone/secunda!

Cannon Launches 30 Drones in Seconds

BBC

(Credit: Getty Images)

-Nu se stie de ce, in ultimele luni mari tankuri petroliere stau ancoratae inafara marilor porturi Singapore  si Rotterdam ….

The Economic CollapseThe Economic Collapse

UN Vehicle - Jeff Stern

-Pentru ce se pregateste guvernul american? In ultimele luni acesta a anuntat mai multor compnii de livrari de alimente de urgenta ca „inventarul lor ar putea fi partial rechizitionat in caz de urgenta majora”!

What Is The Government Preparing For?What Is The Government Preparing For?

The Anti-Media

– Un contractor FEMA spune ca se asteapta mari miscari sociale dupa ce pretul alimentelor va creste curand cu 395% !

FEMA Contractor: Unrest After 395% Food Price Spike Coming Soon

 

express_logo

Another image that conspiracy theorists say was full of energy taken in by the LCH.

– Formatii ciudate de nori deasupra Genevei unde este LHC!  Foto 24 Iun. ac cand CERN a inceput un nou experiment numit „desteptarea”!

What is CERN doing? Bizarre clouds over Large Hadron Collider ‘prove portals are opening

STRANGE SOUNDS AROUND THE WORLD

volcano eruption, popocatepetl explosion, volcano eruption june 28 2016, popocatepetl explosion june 28 2016

-A crescut semnificativ activitatea vulcanica in ultimele 2 zile: vulcanii  Popocatepetl, Colima, Santamaria, au inceput sa erupa!

Increased volcanic activity in the last 24 hours: Popocatepetl volcano, Colima volcano and Santamaria volcano explosions

 


17 comentarii on “Stiri scurte: 30.06.2016”

  • George Valah spune:

   Inca din anii ’80 se planuia faramitarea… Asa s-a spart URSS, apoi Yugoslavia, Cehoslovacia.. Populatiile sa fie sub 5 milioane loc, etc…

   Om vedea pana la urma… ce-o mai fi peste 2-300 de ani! 😉

 1. Giovanni Onika spune:

  Buna ziua ! „Om vedea pana la urma… ce-o mai fi peste 2-300 de ani!”…ma bufneste rasul-plansul…eu sunt de parere ca nu mai trece o genereatie si vine Ziua Judecatii…judecata noastra facuta de noi insine asupra noastra. …si daca nu ar fi fost scris in Biblie, fara profetii si alte chestii…doar ca un simplu om, privind si analizand la tot ce se intampla in lume e clar ca sfarsitul acestei lumi e aproape, Natural e adevarul, nu miciuna, natural e bunatatea, frumosul si iubirea. Pamantul asta traieste dupa niste legi care includ armonia ..iar daca noi ne uitam , vedem ca tot ce se intampla acum in lume e total impotriva firii, toata viata e traita contra naturii si a firescului..si asa ceva nu poate continua. Lumea asta e bolnava..si are doua posibilitati, ori se vindeaca(revine pe drumul cel bun, se intoarce la Creator) ori moare, dispare …pt. ca, calea care o urmeaza acum e contra creatiei. In acest moment tot ce e bun e prezentat ca a fi rau si tot ce este rau este prezentat ca a fi bun ( crucea intoarsa vs. Crucea Sfanta). De aceea totul trebuie si totul o sa inceteze. Aceasta lume a fost acaparata de rau…lumea a acceptat raul ca si mod de viata..si binele si raul in viata, in aceasta lume sunt o alegere..nimic nu e impus cu forta, dar se pare ca noi am ales raul…am ales anormalul in detrimental normalului si asta o sa inceteze ..cu siguranta. Ar putea fi viata peste 200-300 de ani, dar o viata traita normal. Acum tot ce se petrece in aceasta lume este anormal si viata nu poate continua asa. Toata lupta a pornit si este imoptiva Lui Dumnezeu, fara ca El a avea vreo vina, lumea face rele si primeste ceea ce face , dar da vina tot pe El, pe Creator. Fac rau si se tem de judecata Lui, dar nu El ne va judeca , ci noi insine ne vom judeca , extermina prin faptele si viata dusa si o primeasca impreuna cu „razvratitul” si ceata lui cazuta ..dupa fapte. Ramane speranta si credinta (cine o are) ca totul o sa revina la NORMAL, dar … e greu dupa cum decurg lucrurile.

  Pacea fie cu voi !

  • George Valah spune:

   ” Lumea asta e bolnava „… E ea bolnava, sau „imbolnavita”/otravita cu buna stinta? Un cal inhamat la o caruta prea grea (nu calul si-alege incarcatura sau caruta…) cazut jos daca il mai lovesti se poate ridica, sau… muri cu hamurile pe el! Problema „calului” e ca va incerca sa traga caruta sau sa moara incercand… Magarul, se propteste in piciore si nu va mai face un pas! Interesant…

   • WildWind spune:

    E imbolnavita/otravita cu buna stiinta, asta este evident. Dar tind sa cred ca asta nu este neaparat ceva „rau”. Daca ni se intampla, inseamna ca avem nevoie de experienta/lectia asta. Intr-un final vom invata si lectia asta, dupa care vor urma altele. Intotdeauna, aparent, ceva „rau” ni se va intampla. Intotdeauna viata/constienta/sufletul va gasi o cale. Tot ceea ce pare „rau” sfarseste prin a ne „intari” si dezvolta.

    Chiar si disparitia noastra ca „specie” ar putea insemna doar ca sufletele noastre nu mai au nevoie de experiente in realitatea acestui plan fizic.

    • WildWind spune:

     Daca azi…
     E doar o poarta deschisa spre ieri
     Si-o sa faci ce-ai facut,
     Si-o sa stii ce-ai stiut,
     Dar, n-o sa mai stii sa speri.
     Mai stai pana maine, sa vezi cum e
     Mai stai pana maine, poate nu trebuie
     Sa vrei ce vrei, poate, ai nevoie de altceva
     Si nu uita:

     Stelele care cad… nu pier
     Stelele care cad se duc pe un alt cer
     Stelele care cad… nu pier
     Stelele care cad se duc pe un alt cer
     http://Versuri.ro/w/kfkkh

     Daca azi…
     Drumul pe care erai s-a inchis
     Poate ca nu era, drumul pe care trebuia
     Sa alergi spre vis…
     Sau poate ca da, si poate ca maine
     Se va deschide din nou, in fata ta
     Oricum ar fi, ai in fata o zi, mergi spre ea,
     Si nu uita:

     Stelele care cad… nu pier
     Stelele care cad se duc pe un alt cer
     Stelele care cad… nu pier
     Stelele care cad se duc pe un alt cer

  • WildWind spune:

   @Onika

   Conceptele „bine si „rau” sunt doar niste manipulari ale unor religii.

 2. Dionis spune:

  Pervertirea binelui,asta este raul,el nu are statut ontologic,dar ne afecteaza pe toti.
  Astept restaurarea,asta nu tine de religie ci de credinta.

 3. WildWind spune:

  Daca e sa folosim termeni filozofici, atunci am putea spune ca nu doar „raul” nu are „statut ontologic”; nici „binele” nu are „statut ontologic”. Nu „raul” sau „binele” ne afecteaza pe toti, ci perceptia noastra asupra „realitatii” ne afecteaza.

  Atata timp cat nu punem acut si profund la indoiala „realitatea” in care traim, suntem supusi la a o privi in modul in care am fost programati/invatati/manipulati sa o privim. Iar modul in care am fost obisnuiti/programati/invatati/manipulati sa o privim, printre altele, implica „binele” si „raul”.

  Din punctul meu de vedere nu exista nici o diferenta intre „credinta” si „religie”.

  „O credinta nu este doar o idee pe care mintea o poseda; este o idee care poseda mintea”
  Robert Bolton

  • George Valah spune:

   „Binele si raul” sunt distribuite „in Univers” 50/50, cu o usoara preponderenta a binelui… Ce putem intradevar face, e sa „crestem local densitatea” unuia sau altuia dinre aspecte… constienti ca „in oglinda” in alta parte opusul va creste in mod simetric, balanta ramanand neschimbata. Deci „nu asta” e scopul real… „Adevaratul scop” e alegerea/reactia fiecaruia in situatiile respective, ceea ce ne situeaza pe noi insine intr-o tabara sau alta! Caci despre „noi” e vorba, „cadrul ambiant” e numai mediul/scena in care ne recitam/declamam rolul ales…

   „Credinta-religie” (nici pe departe acelasi lucru!) sunt posibile „unelte” (din multe altele) de care ne folosim, sau care „ne pot taia degetele”… Daca avem clar in fata „scopul”, ne vom folosi de uneltele potrivite la momentul potrivit, (desi toate civilizatiile au pornit de la toporul de piatra, nimic „complex” nu se poate face doar cu o singura unealta!) Daca habar n-avem de „scop”, si ne vom multumi sa „imitam” ceea ce spun sau au spus vreodata unii sau altii, vom fi preum „cainele si clapele pianului”!

   • WildWind spune:

    „Binele si raul” sunt distribuite „in Univers” 50/50, cu o usoara preponderenta a binelui… Ce putem intradevar face, e sa „crestem local densitatea” unuia sau altuia dinre aspecte… constienti ca „in oglinda” in alta parte opusul va creste in mod simetric, balanta ramanand neschimbata. Deci „nu asta” e scopul real… „Adevaratul scop” e alegerea/reactia fiecaruia in situatiile respective, ceea ce ne situeaza pe noi insine intr-o tabara sau alta! Caci despre „noi” e vorba, „cadrul ambiant” e numai mediul/scena in care ne recitam/declamam rolul ales…

    „Credinta-religie” (nici pe departe acelasi lucru!) sunt posibile „unelte” (din multe altele) de care ne folosim, sau care „ne pot taia degetele”… Daca avem clar in fata „scopul”, ne vom folosi de uneltele potrivite la momentul potrivit, (desi toate civilizatiile au pornit de la toporul de piatra, nimic „complex” nu se poate face doar cu o singura unealta!) Daca habar n-avem de „scop”, si ne vom multumi sa „imitam” ceea ce spun sau au spus vreodata unii sau altii, vom fi preum „cainele si clapele pianului”!

    „Binele” si „raul” reprezinta o separare fortata a aspectelor „realitatii”. Sunt cele doua fete ale unei monede. Poti sa separi cele 2 fete ale unei monede? Are rost sa faci asta? Daca ai face-o, oare nu ai malformat complet moneda? Mai este ceea ce era? Care ar putea fi scopul unei asemenea separari fortate? „Binele” si „raul” sunt inseparabile. O reprezentare interesanta a „binelui” si „raului” este simbolul Yin-Yang. Asa cum in inginerie „plusul” si „minusul” unui curent electric sau „polul nord” si „polul sud” al unui magnet sunt doar niste conventii de semn. Niste „unii” au venit cu ideea unei conventii de semn. Ceilalti au acceptat-o. Acelasi lucru s-a intamplat si cu „binele” si „raul”. Sunt doar niste conventii si o separare fortata a aspectelor realitatii.

    Separarea fortata a aspectelor realitatii in „bine” si „rau”(etc..) duce automat la aparitia „taberelor”. Adica exact ceea ce s-a dorit de la inceput. Sa fim separati in tabere cat mai diverse si opuse. Cat timp cineva se considera ca apartine de o tabara sau alta, este in capcana.

    Vis-a-vis de discutia despre „credinte” si/sau „religii”…Oare de ce titlul pe care l-a pus Eliade lucrarii fundamentale pe tema cu pricina este „Istoria credintelor si ideilor religioase”?

    Folosirea vreunei religii ca „unealta” pentru dezvoltarea personala este la fel de utila ca si folosirea alcoolului pentru dezvoltarea personala. S-ar putea ca alcoolul sa fie chiar mai util 🙂

    Probabil „utilitatea” religiilor ar putea consta in a afla cum sa nu faci. Ar putea fi cam ca si folosirea cianurii sau a mercurului pentru a trata vreo boala. E nevoie sa bei cianura ca sa afli ca nu e buna…ci dimpotriva…

    Se pare ca omenirea n-a „baut” inca destula „cianura” daca inca nu s-a prins ca religiile nu ne ajuta, ci dimpotriva.

    • George Valah spune:

     „Separarea fortata a aspectelor realitatii in „bine” si „rau”(etc..) duce automat la aparitia „taberelor”. Adica exact ceea ce s-a dorit de la inceput. ”

     Nu la „aparitia”, sunt „aparute deja” de 13,7 miliarde ani cel putin!, iar noi si tot, suntem „partile” celor doua aspecte! 😀

     „„Binele” si „raul” reprezinta o separare fortata a aspectelor „realitatii” „Binele” si „raul” sunt inseparabile. O reprezentare interesanta a „binelui” si „raului” este simbolul Yin-Yang. Asa cum in inginerie „plusul” si „minusul” unui curent electric sau „polul nord” si „polul sud” al unui magnet sunt doar niste conventii de semn ”

     ” „Binele” si „raul” sunt inseparabile” /reprezinta o separare fortata a aspectelor „realitatii” ;-D

     Hai sa le luam pe rand… : „ambele” afirmatii (contradictorii!) sunt valabile, depinde de… „punctul de referinta”! La nivel „macro” sunt inseparabile, la nivel „micro”, adica intr-o vecinatate locala de timp-spatiu ele sunt deja separate! Sau mai corect spus „unul din aspecte e in forma manifestata, cu potential virtual de manifestare in opusul sau, prin tranzitie, sau „transformare”! Mai clar: dpdv „uman” (viata, perceptii, interese, etc) limitate ne putem situa (si chiar asta facem!) intr-una din tabere… Nu 100%, ci „statistic”, ne comportam, gandim, actionam, avand constient sau subconstient, sensul apartenentei la una din tabere…

     ” O separare fortata „.. URIASA AFIRMATIE! Pentru ca legea fundamentala a Universului e cea a „inertiei”. adica „toate sa isi pastreaze starea pe care o au”. Trebuie „o forta exterioara sistemului” pentru a-l face sa-si modifice starea, element cu element, sau grupe de elemente, etc! Cine/ce e acea forta, de unde vine ea? … La nivel „individual” o resimtim noi insine, atunci cand ne confruntam cu aspectul bine-rau, opus taberei din care noi insine facem parte=SUFERINTA=FORTA MOTRICA CE TINE SISTEMUL IN MISCARE/TRANSFORMARE! Bineinteles ca odata ce reusesti sa percepi (nu „sa-l vezi”, asta nu e suficient!) sistemul „ca un tot inseparabil”, mai mult, „sa-i intelegi mecanismul, rationalitatea, sensul, etc si chiar sa fi „parte a lui detasata de el”” atunci practic esti una cu „Marele Observator” si incepi a-l percepe ce ACESTA, „sistemul” aparand ca o parodie hilara si naiva, in comparatie cu potentialul MARELUI OBSERVATOR care inglobeaza infinit mai multe variante! Dar asta „nu se poate afla pe cale intelectuala” si nici „mima”, ESTE sau INCA NU ESTE, nothing in between!

     ” Oare de ce titlul pe care l-a pus Eliade lucrarii fundamentale pe tema cu pricina este „Istoria credintelor si ideilor religioase”?” Tocmai pt ca sunt… „distincte”! 😀 Religia e un caz particular al credintei! Credinta imbraca nenumarate forme nereligioase, unele spiritualizate, cele mai multe … pura convingere de un fel sau altul!

     IIsus intotdeauna s-a referit la „credinta” niciodata la …”religie” 🙂

    • WildWind spune:

     Separarea fortata a celor doua se face doar la nivel conceptual. Din „energia”, „tesatura” universului nu se poate „separa”, indiferent ca fortat sau nu, „binele” de „rau”. Repet, separarea fortata s-a facut si se face doar la nivel conceptual, filozofic. „Binele” si „raul” sunt inventate. Asa cum spui si tu, noi oamenii facem(asa am fost invatati) separarea asta. Noi(ego-urile noastre) tindem si suntem indrumati sa aderam la tabere. Dar „taberele” sunt tot niste constructii „artificiale”.

     Nu mai dau demult nici macar doi bani pe cifrele, informatiile sau conceptele „cosmologiei”. Cifra de 13.7 miliarde de ani, din punctul meu de vedere, nu are nici o relevanta. Modelele contemporane ale universului sunt complet si voit eronate.

     Legea fundamentala a universului nu e „inertia”. Dimpotriva, legea fundamentala a universului este „dezvoltarea”, „cautarea”, „perfectionarea”, „explorarea posibilitatilor”, experimentarea, trairea, viata.

     Nu e nevoie de nici o forta exterioara. „Starea” universului se modifica datorita modificarii starii fiecarui element in parte si nu datorita unei forte exterioare.

     Cine e acea forta? De unde vine ea?
     Acea forta esti tu, sunt eu, suntem noi toti, este VIATA/CONSTIENTA.

     Nu exista „suferinta”, dupa cum nu exista nici „fericire”. Suferinta/fericirea sunt doar niste perceptii ale ego-ului(la fel ca si falsul antagonism „bine”/”rau”).

     Nu ai cum sa fii una cu „marele observator” pentru ca ESTI „marele observator”. Tu esti observatorul, eu sunt observatorul, noi toti suntem observatorii. Doar ca nu suntem toti pe deplin constienti de asta.

     Asa este, nu se poate afla pe cale intelectuala(cu mentalul) atat timp cat ego-ul este la carma(pilotul automat). Nici nu trebuie sa aflam ceva, pentru ca sufletul stie deja. Dar noi traim inca in separarea dintre suflet si corpul fizic. De aici provin fricile si din frici se deschide calea spre falsele dualitati bine/rau, fericire/suferinta, etc.

     Da, ai dreptate, religiile sunt incluse in credinte. De asta le-am si echivalat. Dar e mai corecta incluziunea decat echivalarea. Le-am echivalat pentru ca ambele au aceleasi rezultate: blocare, necautare, obtuzitate, falsa perceptie de cunoastere a adevarului, separare, respingere, suficienta, automultumire, resemnare, etc.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.