Stiri scurte: 05.07.2016

– Inspirat de brexit, Texasul si California isi reinoiesc energia pentru a secesiona si ele din US!

#Texit #Calexit? Brexit vote inspires long-forgotten movements for independence in US

Incirlik Air Base, on the outskirts of the city of Adana, southern Turkey (File)

– Turcia ar putea da voie Rusiei sa foloseasca  baza aeriana de la Incirlik, spune PM Turciei.

Turkey Could Allow Russia to Use Incirlik Air Base – Foreign Minister

LOGO

A South China Sea Explosion: Why China Might Go ‘Rogue’ on July 12, 2016

-Pe 12 Iulie va fi dat verdictul Curtii Internationale in disputa din M Chinei de Sud dintre Filipine si China. China deja a declarat ca nu recunoaste autoritatea aestei curti. Va actiona  ea in forta pentru a-si intari autoritatea in zonele dsputate de acolo?

A South China Sea Explosion: Why China Might Go ‘Rogue’ on July 12, 2016

Russian President Vladimir Putin at a meeting with foreign investors at the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF)

-Putin a semnat legea de infiintare a Garzii Nationale. 

Putin Signs Law on Russian National Guard Troops

Antiwar.com

-Islanda si US au semnat memorandumul prin care se permite trupelor americane sa vina pe insula!

Iceland Signs Deal to Allow US Troops to Base on Island

French Prime Minister Manuel Valls

-PM Frantei Manuel Valls spune ca „nu va mai aplica directiva europeana care permite angajarea de muncitori temporari de provenient straina platindu-i cu salarii sub cele ale francezilor.

France May Put End to Use of Underpaid Foreign Workers Despite EU Directive

Palestinians walk past a sign painted on a wall in the West Bank town of Bethlehem on June 5, 2015, calling to boycott Israeli products coming from Jewish settlements. (AFP)

-Islandezii au decis sa boicoteze  marfurile  israeliene, pana cand Palestina nu va mai fi ocupata! (Canada tocmai a dat legea care „interzice” boicotarea in orice fel a Israelului…pedeasa fiind „inchisoarea”! GV)

-La 9/11 Pentagonul a fost lovit de o racheta de croaziera, nicidecum de un „avion”! 

Ancient Origins

Dead Seas Scrolls Reveal that Noah's Ark Was Shaped Like a Pyramid

– Dupa Manuscrisele de la Marea Moarta, arca lui Noe ar fi avut forma de… piramida! ( In primul rand manuscrisele nu sunt vechi de 2000 de ani ci dateaza de dupa anul 1100 dH. „Piramida” ar fi putut fi „o barcuta” nu o nava mare! GV)

Dead Seas Scrolls Reveal that Noah’s Ark Was Shaped Like a Pyramid

– Cercetatorii de la University of Oregon au creat un sistem capabil sa citeasca gandurile oamenilor si sa le proiecteze in imagini pe un ecran!

Scientists Create a Mind-Reading System That Projects Your Thoughts on a Screen

Anunțuri

21 comentarii on “Stiri scurte: 05.07.2016”

 1. Giovanni Onika spune:

  – Dupa Manuscrisele de la Marea Moarta, arca lui Noe ar fi avut forma de… piramida! ( In primul rand manuscrisele nu sunt vechi de 2000 de ani ci dateaza de dupa anul 1100 dH. „Piramida” ar fi putut fi „o barcuta” nu o nava mare! GV)

  Pai pentru o famile si niste capsule cu ADN nici nu treabuia sa fie prea mare :)) ..si serios ..astia o dau cu miliarade si miliarde de ani..de evolutie..ma lasi…lumea are in mare ..ca timp, pana in 7-8 mii de ani. Totul e creatie si nu evolutie. Evolutia e o tampenie. Pana si omul creeaza, cu ajutorul lui Dumnezeu ….evolutia poate fi transpusa ca o scara a creatiei…tot ce este pe pamant e creatie…niciodata un bolovan nu o sa ajunga o statuie ..decat din mainile unui creator 🙂

  Pacea fie cu voi !

  • George Valah spune:

   „Capsule de ADN”?! Ce sa faci cu ele? In „creatie”, cum ai facut odata, poti oridecateori vrei, nu-i asa? Si inloc de „capsule”, iei „notitele pe papirus” si gata, faci elefantul si soricelul la loc, si un copil poate! 😀

 2. Giovanni Onika spune:

  pai si eu ce am spus ? TOTUL e creatie. pana si noi ca specie traim , prin creatie 🙂 copilul se naste in urma creatiei…un cuplu creeaza un copil, nu-l evolueaza :)))) adevarul adevarat e numai unul si Acela sta in adevar .

 3. Giovanni Onika spune:

  pun si eu un link cu muzica, daca deranjeaza, te rog sa-l stergi .Numai bine si Doamne ajuta ! 🙂

 4. C. JaquelineL spune:

  Apropos de pir-amidă (amitto, -ere, -misi, -missum= pierdut ) vs pirum ( ca para focului ) ,ori răst-ignit vs glasul focului ,mai degrabă au salvat Limba creatoare ,decât frânturi din creație și dacă tot pe-aci a fost calea zeilor începând cu Banat ,atunci avem și motivul pentru care stăm în Grădina Maicii Domnului de-a dreptul și de-a latul ,că de-atunci purcese îngreunată ….cam din Semenic nu ? Și-atunci cum pot oamenii de știință să se gândească la Semănător ca la o eprubetă umplută cu energie ,când la începuturi ,Dumnezeu umbla cu Sf.Petru pe pământ și avea organul creator la dumnealui ,iar organul creator era Laringele …și-atunci despre care începuturi vorbim și ce construcții ori relicve căutăm defapt ,ce nevoie ar avea Creatorul de semințe ,când hambarul îi este la purtător ? :)))

 5. C. JaquelineL spune:

  Arca – arcanum, -i s.n. taina, secret ,arceo, -ere, -cui vb. a tine departe, a opri, a impiedica; a tine strans, a mentine,,architectura, -ae s.f. arhitectura, arta de a cladi

 6. C. JaquelineL spune:

  Archias,Archilochius,Archimedes,Archytas,toți poeți și filozofi sau Arctos (Arctus) adică Ursa Mare ,ursitoarea de ea ….Archangel ,Arhitect și mai sunt cuvinte specifice …


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s