Stiri scurte:07.12.2016

U.S. President-elect Donald Trump speaks at a USA Thank You Tour event at Crown Coliseum in Fayetteville, North Carolina, U.S., December 6, 2016 © Shannon Stapleton

-Trump promite sa sfarseasca „interventia si haosul” pe care politica US le-a promovat in alte tari si sa refaca puterea secatuita a armatei!

Trump vows to end overseas ‘intervention & chaos,’ rebuild ‘depleted’ US military

Daily Caller News Foundation

U.S. President-elect Donald Trump in Manhattan, New York, U.S., November 9, 2016. REUTERS/Carlo Allegri

– Nici nu s-a instalat ca presedinte si D Trump s-a intalnit ieri cu Masayoshi Son, CEO of SoftBank . si a obtinut o investitie  de $50 miliarde si 50.000 de noi locuri de munca pentru US! ( Din pacate, „It’s not my President”! GV)

Trump: 50,000 New US Jobs From Japan

HNN – Higgins News Network

– Pe masura ce se  renumara voturile in Wi, Mi, Pa, Fl, se dovedeste ca si mai multe voturi ii apartin lui Trump si mult mai putine lui Hillary C!

Hillary Clinton Loses 32,423 Votes in Day 5 of Wisconsin Recount

Michigan Recount: Over 1/2 of Hillary Clinton’s Detroit Vote Faces Disqualification

Syrian pro-government forces stand on top of a building overlooking Aleppo in the city's Bustan al-Basha neighbourhood on November 28, 2016

 

-Armata siriana elibereaza tot mai multe cartiere din orasul asediat Aleppo, captureaza  centrul de comanda al rebelilor si controleaza  70% din E Aleppo!

Syrian army liberates more Aleppo districts, seizes militant command center

Syrian Army Controls 70% of East Aleppo – Russian Defense Ministry

-Insistenta cu care US Secretary of State, John Kerry face tot felul de propuneri Rusiei  despre soarta celor ce se vor preda in Aleppo ar putea fi si motivul „extragerii” ofiterilor si  trupelor speciale americane, care ii ajutau pe teroristi si care  acum sunt prinsi in capcana mortii de armata siriana si aviatia Rusiei!

THE US SEEKS TO FREE ITS OFFICERS FROM THE DEATH-TRAP IN ALEPPO CITY?

-Nava militara  ruseasca de mare tonaj „antisubmatin” Vice-Admiral Kulakov   a traversat Canalul Manecii indreptandu-se spre Atlanticul de N-E…

Russia’s large anti-submarine warfare ship enters English Channel

1

-Fortele speciale Irakiene au suferit pierderi grele in incercarea de a elibera S-E al orasului Mosul!

IRAQI SPECIAL FORCES SUFFER HEAVY DEFEAT IN SOUTHEASTERN MOSUL – PHOTO REPORT

– Fortele militare invadatoare turcesti din N Siriei de langa Aleppo, atacate de „avioane necunoscute” provocandu-le  pierderi  7 militari turci  morti ! Stire cenzurata in massmedia sau… falsa?!

The Daily Sheeple

internet censorship

-UE ameninta ca „va lua masuri”, daca FB nu cenzureaza in 24 de ore „toate stirile false” si „manifestatiile de ura” din limbajul userilor sai! 

HERE IT COMES: EU THREATENS “ACTION” IF FACEBOOK DOESN’T CENSOR ALL “FAKE NEWS” AND “HATE SPEECH” WITHIN 24 HOURS

Your News Wire

The FBI have been instructed remove all posts about Pizzagate from social media in an attempt to suppress details of the scandal from the public.

-Politia si FBI au fost instruiti sa inlature toate postarile despre „PizzaGate” si scandalul  cu cercul satanist si de pedofilie al unor inalti politicieni americani!

FBI Remove Posts About “Pizzagate” Scandal From Social Media

 

SHTF Plan - When The Shit Hits the Fan, Don't Say We Didn't Warn You - Preparedness, Planning, News, and Commentary

-Dupa „astma cauzata de furtuna” cu 8500 de cazuri din care 8 morti in Australia, acelasi lucru se repeta in Kuwait cu 844  de internati in spitale si 5 decese din cauza crizelor de astma cauzate „de o furtuna” de acolo!  Sa se fi sprayat ceva din avioane, sau e un test pentru un razboi biologic?

Covert Depopulation? Mysterious “Thunderstorm Asthma” Now Strikes Kuwait – 5 Dead, 844 Hospitalized

-Microchipuri prin care cumparatorul sa poata fi urmarit in sistem GPS, au fost montate in nenumarate articole pe care populatia le cumpara! Intre acestea sunt „capacele” de pe sticlutele de medicamente ale unor firme precum  eAgile, Purdue Pharma, Pegasus Technologies  si Vitality!

Police are putting GPS trackers into countless retail items

The Economic CollapseThe Economic Collapse

italy-flag-map-public-domain

-Votul de respingere din referendumul din Italia e de fapt un vot de respingere al „establishmentului” si al NOM! 

Global Financial Markets Plunged Into Chaos As Italy Overwhelmingly Votes ‘No’

ChinaTrade.gif

-In timp ce vestul e intr-o „implozie economica”, China ia lumea cu asalat prin zonele  de liber schimb! 

Chinese Takeover with Free Trade Zones

Greece's government spokesman Dimitris Tzanakopoulos

– Grecia respinge masurile de austeritate, dincolo de 2018!

baby-photograph-birth-childbirth.PNG

-Raspandirea fara precedent a nasterilor prin cezariana, altereaza cursul evolutiei umane…

Success of C-sections altering course of human evolution, says new childbirth research

Natural Blaze

vaccine-court-and-autism-768x576

-Cum CDC (centrul de prevenire a bolilor) si Tribunalul Vaccinelor au creat o epidemie de autism in US! 

How The CDC And Vaccine Court Create An Epidemic Of Autism

 

 

Anunțuri

19 comentarii on “Stiri scurte:07.12.2016”

 1. sai baba spune:

  au fost perioade in care „nu se vedea vreo perspectiva”, sau perioade in care se adunau „nori negri si grei”. Si perioade de haos au fost.
  Acum imi pare ca e altfel. Cate o raza strapunge si lumineaza incat … Da, e atat de clar incat nu mai este nici o indoiala. SE POATE!
  ZORII SE ARATA DEJA!

  Ceea ce trebuie SA FIM si SA FACEM poate ne lamurim aici, impreuna. Motoarele trebuie pornite si turate la maxim, rolul de spectator nu ne prinde. Drum drept INAINTE , cu multa inspiratie.

 2. sai-baba spune:

  de la nashul George, bucurie! Cine mai ofera, cine mai prospera?

  • WildWind spune:

   Cunoaşte-te pe tine însuţi şi fă ce vrei!

   Şi cum te poţi cunoaşte pe tine însuți? Din ce unghi să te priveşti şi încotro s-o iei ca să te dumireşti? Nu poţi rămâne decât la tine, asta e perspectiva cea mai spirituală dintre toate. Iar abia după ce ai ajuns să te cunoşti şi să renunţi la măştile ipocriziei, poţi spune „o voi lua pe drumul acesta sau pe drumul celălalt”. Dar până atunci, pe orice drum ai lua-o, el te va afunda şi mai mult în ignoranţă, în nemulţumire, în frustrare şi poate chiar în schizofrenie. Da, pentru că atunci când nu îţi cunoşti fiinţa în cele mai întunecate colţuri ale ei, vei trăi doar într-o impresie despre tine, mai mult sau mai puţin denaturată, adică schizofrenică. Îţi vei afişa peste tot în văzul lumii imaginea falsă cu care adeseori te identifici, dar niciodată nu vei putea accepta să te arăţi aşa cum eşti, aşa cum simţi, aşa cum gândeşti. De ce nu o faci? Pentru că ţi-e ruşine. Ţi-e ruşine de natura ta omenească şi vrei neapărat să fii mereu văzut într-o lumină divină. Are sens?

   Dar această divinitate de unde vine şi tu oare de unde vii? Nu eşti tot de acolo sau încă mai crezi că e ceva ce te separă şi încă nu eşti deja? Da, te separă proiecţia minţii tale care îţi şopteşte să cauţi mereu răspunsuri cât mai complexe în afara ta. Mintea nu se poate ea mulţumi cu nişte răspunsuri simple, ea vrea cât mai multă bătaie de cap ca să-ţi ocupe tot timpul, cu toate prostiile. Ce rost mai are întrebarea de unde vin şi încotro mă duc, dacă eu sunt ca prezenţă aici şi acum, pe această planetă, printre aceşti oameni? E ca şi cum aş pleca undeva departe şi când ajung acolo, rămân cu gândul tot la locul de unde am plecat, în loc să mă bucur şi să explorez locul unde tocmai am venit. Nu mă interesează nici de unde vin, nici unde mă voi duce după ce se va termina cu acest trup. Important e că sunt aici, acum. Și nu sunt degeaba. Important e că simt nevoia să trăiesc. Important e că vreau să-mi fie bine şi să mă bucur de viaţă. Cine mă opreşte şi cine mă împiedică?

   Te împiedică adeseori necunoaşterea ta interioară, e adevărat. Te împiedică stările tale alterate în care pici uneori şi nu ştii cum de ai ajuns acolo, în groapa cu şerpi spirituali a depresiei, a angoasei, a nefericirii, a tristeţii, a resemnării, a pasivităţii, a milei de sine, a abandonului, a geloziei, a întunericului. Când te afli în această groapă, tot e ceva, că oricum ai şansa de a te ridica de acolo prin forţe proprii şi apoi de a te mărturisi pe tine celorlalţi, cum ai făcut ca să ieşi de acolo. Uneori însă, lucrurile se întâmplă în aşa fel, încât nu poţi ieşi, simţi că nu mai ai energie şi tot ce ai putea face în această groapă e să sufli suflare de viaţă şi să observi toţi aceşti şerpi spirituali cum vor să se insinueze şi vor să muşte din fiinţa ta. Dacă te vei lupta contra, atunci te vor muşca fără milă. Dacă însă vei avea puterea de a rămâne raţional şi nu vei da atenţie acestor stări trecătoare, vei vedea că toţi aceşti şerpi de care vorbesc, sunt doar iluzii hrănite din grija nesfârşită pe care ţi-o transmite mintea ta. Când nu te afli în momentul prezent şi cu trupul, şi cu mintea şi cu sufletul, ca dintr-un întreg, te afli undeva pe câmpiile elizee, visând la tot felul de cai albaștri pe pereţi care, mai devreme sau mai târziu, te vor duce direct în groapa de care-ţi vorbesc.

   De aceea e necesară cunoaşterea ta interioară, cea sinceră şi autentică, nu cea plină de clişee împrumutate de prin cărţi. E frumos să te tot autosugestionezi că te iubeşti tare mult, dar acest concept te duce tot spre schizofrenie, una subtilă şi seducătoare, e adevărat. De fapt, nu e necesar să te iubeşti, ci doar să fii, asta implică iubirea fără să te mai forţezi să tot pui mâna pe ea. Tu ești iubire, eu sunt iubire, iar iubirea nu se poate iubi pe ea însăși, nu-i așa? În relaţia de iubire există mereu două persoane, dar oare în tine sunt tot două persoane? Una se urăşte şi cealaltă se iubeşte? Una caută să o seducă şi să o cucerească pe cealaltă? Dar oare ce ţi-ar putea seduce fiinţa ta ca doar să trăieşti pur şi simplu dincolo de concepte şi dincolo de clişee? Aşadar, conceptul cu iubirea de sine, e pur şi simplu schizofrenic şi te menţine doar într-o bulă a amăgirii de sine, tot căutând să activezi în tine o stare care există în tine mod firesc, fără tehnici, fără căutări. De ce vrei să complici lucrurile când ele sunt mai simple decât simplitatea însăşi?

   Un alt clişeu pur schizofrenic e şi cel numit „iubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi”! Probabil chiar de asta se întâmplă atâtea „faceri de bine” între oameni, căci tare mult se mai iubesc oamenii pe ei înşişi! Şi e normal ce se întâmplă în relaţii, atâta timp cât omul se află mai mereu în câte o stare alterată care îl separă pur şi simplu de ceea ce este el cu adevărat. Şi atunci îi va face altuia, exact ce îşi face lui însuşi. Se răneşte sufleteşte? Va răni sufleteşte, la rândul său. Se autoviolează prin gânduri distructive? Îi va viola şi mintea altuia prin aceleaşi gânduri distructive. Căci nu poţi da din tine altora, decât ceea ce devii la un moment dat. Hrăneşte-ţi ego-ul doar către putere şi vei observa cum vei căuta să manipulezi pe aproapele într-un mod viclean şi perfid, crezând că îi vrei doar binele. Atunci se instaurează schizofrenia, când discernământul dispare şi apare halucinaţia care te face să confunzi adevărul cu minciuna, lumina cu întunericul şi binele cu răul.

   Spiritualitatea e o sabie cu două tăişuri pentru că de cele mai multe ori ea îţi transmite că nu există rău, nu există bine, şi că nu există decât experienţa. Dar experienţa fără discernământ nu poate fi înţeleasă şi nu duce nicăieri, aşa că valoarea ei este nulă.

   Când nu te cunoşti, vei căuta mereu confirmări în afara ta, vei căuta mereu să te porţi într-o manieră falsă şi diplomată, vei căuta mereu răspunsuri, dar niciodată nu vei putea fi mulţumit de vreunul. Dar e necesar cumva să treci şi prin toată această ardere, altfel nu poţi ajunge la miezul fiinţei tale care te centrează imediat ce îţi aduce aminte de tine, de cine eşti tu, dincolo de orice stare alterată care s-ar abate asupra ta. De-abia atunci poţi studia orice, căci nimic nu te-ar mai putea tulbura, nimic nu te-ar mai putea separa de miezul fiinţei tale şi de centrarea ta.

   Însă dacă nu te cunoşti pe tine, poţi cunoaşte întreg universul şi ce se mai află dincolo de el, că oricum nu-ţi va folosi la nimic. Vei umple văzduhul de cuvinte, nimic mai mult! Coboară-ţi cunoaşterea ta în inimă şi sapă acolo cât mai adânc, astfel încât, să ajungi să te centrezi imediat ce atenţia ta se mută către fiinţa ta cea reîntregită, căci doar cunoaşterea de sine îţi dăruieşte adevărata libertate şi numai ea îţi poate spune fără tăgadă şi fără urmă de îndoială: „Cunoaşte-te pe tine însuţi şi fă ce vrei”!

   http://cristiciorcila.blogspot.ro/2016/12/cunoaste-te-pe-tine-insuti-si-fa-ce-vrei.html

   • sai baba spune:

    Multumiri pt clarificari.
    Asa este, a te iubi pe tine presupune doua persoane: un iubitor si un iubit. E.Tole a avut experienta trezirii cand s-a intrebat cam asa: daca eu nu ma mai suport pe mine, atunci cine este eu si cine este mine? Sunt eu doua persoane? Si mintea lui a tacut. Si din acel vid a aparut plinatatea. S-a intregit. Dimineata vedea totul cu alti ochi. Toate ii pareau cunoscute, dar acum erau scaldate intr-o lumina nemaivazuta pana atunci.

    • WildWind spune:

     Pe Tolle l-am „mancat pe paine” acum cativa ani. Le zice bine in aparenta. In final iti dai seama ca „mai e mult pana departe”. Tolle nu da mijloacele prin care sa faci ce spune el. Da, ce frumos si mirobolant ar fi sa poti fi in prezent. Dar, concret, cum faci asta?

     Tolle nu spune cum se face asta si nici n-are cum sa spuna asta pentru ca nu stie. El a ajuns la „iluminare” din cauza unor probleme psihologice care l-au dus la o suferinta extrema, la un pas de sinucidere. Atunci s-a intamplat un „declic” si si-a dat seama de aparenta scindare dintre „eu” si „mine insumi”.

     Tolle este promovat intens de mainstream media, inclusiv Oprah, tocmai pentru ca Tolle e in ceata la capitolul „practica” si o arde frumos cu prezentul fara sa dea solutii .

    • WildWind spune:

     Partial e deja facut dar mai sunt multe de facut. Ca doar de asta am venit pe frumoasa planeta. Am venit cu treaba.

     Partea aia care e deja facuta, e nevoie sa fie constientizata. Cum se face asta?

     Nu, nu are legatura cu a-ti numara firele de par si a face inventarul. Parese ca avem ceva probleme de comunicare, altfel nu vad de ce ai folosi peiorativul.

   • George Valah spune:

    Fraza era: „Iubeste si fa ce vrei” si pare-mi-se a fost rostita de Sf Augustin… Dupa cum si Oracolul din Delphi avea scris pe frontispiciu „Cunoate-te pe tine insuti” (γνώθι σαυτόν) care de fapt ii apartinea lui Chilonos Damagitos lacedaemonianul (Sparta), unul din cei 7 intelepti ai Greciei antice… In ambele cugetari, interpretarea era alta decat ceea ce „pe cale logica”, se intelege sau mai curand nu, in ziua de azi…
    1. Cand „iubesti” … nu poti face rau. Iubind „tot”, nu faci rau in nicio directie. Atentie: poti face rau din necunoastere/gresala dar neintentionat. Se pare ca deasupra „faptei” sta „intentia faptuitoruli”: „Voi ati stiut si ati gresit, de aceea aveti pacat” (Iisus)
    2. Cunoasterea „de sine” nu inseamna… „a-ti cunoate trasaturile de caracter, limitele de perceptie ale simturilor, mecanismele psihologice, etc. E o „cunoastere prin identificare” adica perceptia totala, intreaga, neexprimata prin cuvinte, a propriei fiinte eterne, omnisciente si omnipotente, in care „tu si Fiinta nu sunt Unul” ci „Unul e Tot”. Silogisme de forma: „daca ma iubesc, exista un iubit si un iubitor” nu isi mai au sensul pentru ca toate fiind cuprinse in Unitate(iubirea, iubitul, etc chiar si actul insasi al observarii) nu mai reprezinta decat unghiuri de vedere/atribute si nu „personaje distincte de sine statatoare”…

    „Hopul” in care multi se impiedica e ca „mintea” te pacaleste in a gandi: „trebuie cumva sa ajung acolo, pentru a dobandi toate astea”! Nu e nicaieri „de ajuns” si „nimic de dobandit”, ci doar de „a fi acum si aici, oriunde si oricand”…

    • sai-baba spune:

     pai,…. si George are dreptate!

    • WildWind spune:

     George, nu pot sa spun decat ca o dai la poezie mai ceva decat Tolle. Accept ca „suna bine” ce ai scris tu acolo dar concret cum se face ce spui tu?

     Din punctul meu de vedere, cunoasterea de sine include si cunoasterea trasaturilor de caracter, a limitelor simturilor fizice si mai cu seama a mecanismelor psihologice. De fapt, mai degraba decat cunoasterea trasaturilor de caracter as spune REcunoasterea, pentru ca noi ne cam mintim in aprecierile despre noi insine. Aici e problema.

     Indiferent ca e cunoastere sau recunoastere, cartile si teoria sunt de mare folos dar proba de foc e viata de zi cu zi. In intamplarile, evenimentele de zi cu zi, din reactiile si starile pe care le ai ca urmare a evenimentelor, vezi cine esti cu adevarat. Asta in cazul in care te observi.

     Daca tu crezi ca merge direct cu „perceptia totala, intreaga, neexprimata prin cuvinte, a propriei finite eterne, omnisciente si omnipotente in care Unul e Tot” iti doresc succes vesnic omnipotent. Sa ma anunti si pe mine cand ai reusit maretul act.

     Cat despre partea cu „iubirea”, mi-am spus de mai multe ori punctul de vedere. La acest nivel de constienta a vorbi despre „iubire” inseamna sa te minti singur. Succes!

    • George Valah spune:

     „George, nu pot sa spun decat ca o dai la poezie mai ceva decat Tolle. Accept ca „suna bine” ce ai scris tu acolo dar concret cum se face ce spui tu?
     Nu e „poezie” e ..”feerie” ! 😀

     Nu „se face”, e „facut deja de la sine”! 😀

     Un pont: daca iei de buna cele de mai sus (desi comentul tau arata exact opusul!) ia-o „invers”, adica in genul :am picioare zdravene, sunt in putere, etc, atunci „de ce nu merg”?

     Succes!

     PS Restul comentului tine de „a-ti numara firele de par (toate! 😉 ) a le da numar de ordine, parametrii masurati, compozitie specifica, proprietati fizico-chimice, etc” Caci la urma urmei fara asta „cunoasterea de sine” nu ar fi rezolvata! 😀

     PPS Daca imi cunosc (si le cam cunosc! 😉 ) toate piesele, partile componente si calitatile autoturismului meu, cat de mult m-am apropiat de „cunoasterea de sine”?

    • WildWind spune:

     Partial e deja facut dar mai sunt multe de facut. Ca doar de asta am venit pe frumoasa planeta. Am venit cu treaba.
     Partea aia care e deja facuta, e nevoie sa fie constientizata. Cum se face asta?
     Nu, nu are legatura cu a-ti numara firele de par si a face inventarul. Parese ca avem ceva probleme de comunicare, altfel nu vad de ce ai folosi peiorativul.

  • Dana spune:

   o raza de soare

 3. lili spune:

  Probabil că voi sunteţi deja la curent. Eu am descoperit acum (dat fiind faptul că îmi pică fisa mai greu).

 4. lili spune:

  Ce înseamnă să fii în prezent?
  Să trăieşti TOTUL, să experimentezi chiar dacă greşeşti, să accepţi tot ce ţi se întâmplă, să te laşi în voia puterii divine, să te detaşezi de ceea ce nu te acceptă… etc.
  Lăsaţi grijile deoparte…
  Să trăieşti starea de recunoştinţă şi iubire… fără destinatar sau cu destinatar TOTUL.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s