8 Martie Ziua Femeii!

Reclame

11 comentarii on “8 Martie Ziua Femeii!”

 1. Dana spune:

  La multi ani tuturor!

 2. Om bun spune:

  George, chestia asta cu 8 martie -ziua (internationala a) femeii merita un pic mai bine studiata.
  Pe principiul multi vad – putini cunosc, se merge inainte cu acesta „sarbatoare”. Un articol demn de luat in vedere, lamuritor si nepatimas este cel al lui Razvan Codrescu. Asta asa ca fapt divers, poate nu stiai. http://www.rostonline.ro/2017/03/spune-mi-ce-sarbatoresti-ca-sa-ti-spun-cine-esti/
  Iar daca stiai, ce sa zic, ste alegerea fiecaruia ce si cum sarbatoreste, adica incotro isi indreapta energia si ce „creste” cu ea. In rest, „iubeste si fa ce vrei”.

  • Dana spune:

   Mi se pare exces de ‘zel’ articolul. Dar ideologia de dreapta este super corecta? Cred ca trebuie sa preluam tot ce este bun, indiferent de orientare. 8 Martie este o sarbatoare internationala? Foarte bine! Sa avem sarbatori comune si cu restul planetei.

   • Om bun spune:

    Doar de dragul discuției, stânga și dreapta sunt fetele aceeași monede. Nu contează pe care parte pica moneda ca nici una nu respecta ființă umana și pe oricare ai folosio nu doar ca ieși în pierdere dar ajutati si pe proprietarul ei. Care proprietar? Pai dacă este sa ne luam după ce ne-au lăsat strămoșii noștri în proverbe „banul este ochiul dracului”. Cum au intuit ei ochiul de pe ban , asta da intrebare. Apoi ortodoxia nu este o ideologie, putem încerca s-o îndesam în cuvântul credință, dar cred mai degrabă ca este cea mai apropiata Cale de a alege Viata . Iar dacă a mărturisii adevărul , asa cum ar trebuii sa o faca toti cei 98% din romanii ce se declara crestini, este „exces de zel”, înseamnă că cei 3 milioane de semnatari ce vor sa definească normalul sunt cu adevărat „fanatici religiosi”, asa cum ii numea un neamț caruia ii plac sărbătorile „comune cu restul planetei” sau măcar cu cele europene pentru inceput, poate chiar africane dar in nici un caz românești.

    • Dana spune:

     Cred ca nu ar trebui amestecate ‘lucrurile ce se cuvin cezarului’ cu credinta. ‘8 Martie’ este o sarbatoare civila/laica si atat!

    • George Valah spune:

     Cred ca in orice actiune conteaza gandul/intentia cu care se face… Data in sine „8 Martie” e aleatorie, caci oricum din antichitate pana in prezent calendarul s-a schimbat. (Celebrarea Estherei!)
     Conform articol link
     Raman doua alte argumente „contra”:
     1. „revoluţionarismul ateu şi materialist” care ar fi generat „sarbatorirea femeii”
     2. ” Autoarea propunerii a fost militanta revoluţionară Clara Zetkin (1857-1933), o evreică născută la Wiederau (Saxonia) şi moartă la Arhanghelskoie, în fosta U.R.S.S. (unde şi-a văzut împlinit visul “tinereţii revoluţionare” şi a propăşit pe linia bolşevismului stalinist). ”

     1- Asa e, de aceea si sarbatorirea e una laica, adica „Ziua Femeii” – nu a unui sfant sau legata de o celebrare religioasa. Mai avem si alte astfel de sarbatori „laice”: 24 Ianuarie, 1 Decembrie… Ce e rau in asta?
     2. Intreaga revolutie rusa a fost finantata si organizata de evrei, Lenin a fost evreu! „Bolsevismul” nu a fost „stalinist”, pt ca Stalin a intrat in scena ceva mai tarziu… opozitia la momentiul respectiv era „mensevici-bolsevici” in care primii (vine de la „mensistvo”=minoritate) erau trupele tariste (conduse de Denikin, Trotzkistii, etc) mosierii, iar bolsevicii aveau lideri militari precum Ceapaev… Insa ideologii revolutiei ruse inafara de Lenin, (Materialism si Empiriocriticism) au fost germanii Marx (Das Kapital) si Engels… sa nu uitam! Pe acest fond de „glorificare a puterii omului” a aparut si ideea „Zilei Femeii”, e adevarat, dar contextul era foarte acut de „emancipare a femeii” care era discriminata in feluri pe care acum nici nu ni le mai amintim! Deci „scopul” alegerii unei zile de celebrare/multumire a „femeii” nu cred ca a venit „cu gandul la Esthera” ci pentru a repara/indulci cumva nedreptatea sociala si discriminarea femeii…Iar „mijlocul” era „un gand de dragoste, poate si un dar” femeii in general si celei iubite in special!
     Forma cea mai profund spirituala a omului e… „iubirea”. Opusul e gestului de a ridica piatra…

  • George Valah spune:

   “Nu ştii, ca numa-n lacuri cu noroi în fund cresc nuferi …?” Lucian Blaga

 3. Om bun spune:

  Departe de mine de a arunca cu piatra. Bineînțeles ca femeile merită aprecierea noastră astăzi mai mult decât oricând, căci fata de trecut când ele se ocupau cu ceea ce este lăsat natural de Dumnezeu pentru ele, de a avea grija de armonia căminului, mai au în plus încă o slujba în afara lui. Și da o zi speciala pentru ele, este mai mult decât binevenită, dar, dacă îmi aduc eu bine de legile belagine, făcute după învățăturile Zalmoxiene una zice cam asa: „dacă baza, rădăcină, pornirea este greșită indiferent cat de buna este execuția sau intenția – finalul, rezultatul va fi cu siguranță gresit. Comunismul-marxismul este în sine o ideologie satanica. Emanciparea femeii, imperios necesara peste tot în lume la aceea data a fost calul troian al acestei ideologii ce are ca punct central moartea. În numai 10 ani de la declararea zilei de 8 martie ca ziua internațională a femeii , după ateliere de distrus cratiți și alte lucruri asemănătoare, tot în Rusia comunista, in 1920 se legalizează avortul, punctul central al ideologiei si mișcării asa zis feministe. Așadar moartea își face oficial intrarea în lumea „moderna”. Intenția satanica de distrugere a umanității in general și a rasei albe în particular își atinge scopul principal.
  Nu cred ca se conștientizează cu adevărat magnitudinea acestei practici unice în natura și istorie, de a ucide propriile progenituri. Spre comparație în 5560 de ani de când se înregistrează de către om războaiele neîntrerupte pe care le duce(sau mai degrabă războiul satanic de distrugere a omului ca vârf al Creației) , s-au totalizat un nr de 14500 de razboaie în care au murit 3.000.000.000 de oameni. Pacea a reprezentat dor 290 din acesta perioada adică 5%. În „medie” omul este în război în 95% din timp. Forte ocupat cu lucruri esențiale nu ? De când s-a legalizat pruncuciderea, după ultimul raport făcut la finalul lui 2015 s-au ucis 1.000.000.000 de copii. În mai puțin de 100 de ani , forte întunecate, diavolul ,satana ,sau oricum ar fi numit a pacalit femeia sa ucida o treime din cat a ucis el în peste 5500 de ani. Impresionanta si terifianta performanta. Pe primele doua locuri în acest ingrozitor clasament se afla (cum altfel ) Rusia și România, cu peste 100% vii vs. uciși prin avort. Și ne mai întrebăm de ce Dumnezeu îngăduie sa trecem prin atâtea ca nație și tara.
  Acesta este efectul emancipării femeii inceput in 1910. 8 martie a fost si este un punct central al miscarii feministe care are ca punct principal pruncuciderea, care se vrea (si se face totul de forte oculte sa devina) un „drept” al femeilor din intreaga lume impus prin lege de ONU si alte organisme internationale. Acesta cred ca este înțelesul înțelepciunii vechilor legi ca trebuie sa te uiți la rădăcină și nu la diferite părți trecătoare ce pot fi inselatoare. Orice apreciezi, sau iubești îl iei ca întreg și nu ca parte. Noi vom fi judecați ca neam în primul rand, și se va socotit totul și nu doar părțile bune.
  Dar desigur aceste randuri reprezinta doar una din interpretări și nu este neapărat ca ele sa fie și adevărate, deșii posibilitatea aceasta nu poate fi ignorata. Adevarul este ceva dincolo de intelegerea si perceptia noasra.Deșii ele au fost scrise cu bune intenții fiecare le interpretează cum crede de cuviință.

  • George Valah spune:

   Personal nu as da asa mult vina „pe rusi-Rusia” care cred ca a fost mai mult „un teren de incercare” pentru implementarea unor experimente venite din afara (lideri si ideologie a evreior, germanilor, oculta mondiala in general!) iar „rusii” au fost primii si cel mai greu loviti de acest experiment! Dupa perioada leninista a urmat stalinismul, etc cu zeci de milioane de victime din propriul popor…!
   Adevarate sunt „legile belagine” si mai adevarat „nu construiti temelia pe nisip, caci se va narui casa”… Bine ar fi fost sa „se construiasca” ceva, dar… „o zi de celebrare” nu o gasesc „o constructie”, cel mult „o zi din calendar” ca multe altele, 1 Iunie de ex! Cu totul altfel ar fi fost daca s-ar fi facut „invocati, sacrificii, ritualuri de orice fel… ” Deci „daca fundatia zilei e rea, ziua se va surpa” si gata! Viata merge inainte. 🙂
   „Dreptul la avort” cred ca este o alta „ramura” a ideologiei comuniste (aici subiectul e prea larg si nu sunt cel mai bun in a argumenta de-o parte sau alta), nu „un mugure/frunza” din „buchetelul facut cadou de 8 Martie”… Iar in botanica cel putin, fiecare ramurica pare sa aibe viata ei aparte, dovada, daca o rupem si plantam de multe ori va naste o planta noua, independenta!
   N-as vrea sa supar, poate aveti dreptate, si candva „ziua se va surpa” Pana atunci insa, sper sa mai pot oferi mici atentii doamnelor si domnisoarelor pe care le indragesc… 🙂

   • Dana spune:

    o zi cu Soare, vesela dis-de-dimineata, mamici cu copii cu buchete de flori, tineri pe strazi cu cate un trandafir … va tine pana se va surpa …


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s