Stiri scurte: 17.03.2017

A carrier transports Toyota vehicles including the new Prius hybrid vehicles near the Toyota Motor Corp. Tsutsumi Plant in the town of Toyota, Japan's Aichi Prefecture

-Intr-o cuvantare tinuta miercuri in  Ypsilanti, Michiganm Trump anunta ca „saptamana viitoare va face un anunt ffff … mare, despre industria de automobile”! 

Trump to Make ‘Very Big’ Announcement About Car Industry Next Week

Senator John McCain

-4 senatori US introduc legea in Congres „de condamnare a Rusiei si Iranului” pentru ca l-au ajutat pe Assad sa ramana la putere in Siria! (Oh, boy!)

US Senators Introduce Resolution Against Russia, Iran Actions in Syria – McCain

Lindsey Graham

-Fara nicio dovada, Senatul american a inceput audierile in „interferenta Rusiei in procesul electoral” din alegerile prezidentiale trecute. („You can’t handle the truth!” GV )

Still Lacking Evidence, Senate Holds Hearing on Russian Election Interference

A US Air Force B-52 bomber

-Pentagonul trimite bombardiere B-52 si 400 de militari personal de aviatie, pentru campania din Iraq si Siria!

Pentagon Deploys B-52 Bombers, 400 Airmen for Iraq, Syria Air Campaign

A general view shows damaged buildings at al-Kalasa district of Aleppo, Syria in Aleppo, Syria, February 2, 2017. Picture taken February 2, 2017.

-Asa zisele „zone sigure” din Siria unde ar putea fi adapostiti refugiatii s-ar putea transforma usor in „zone de tinta” pentru grupatile rebelilor.

Syrian Safe Zones to Make Refugees Clear Targets for Warring Parties – Watchdog

-ISIS executa  in Kirkuk, Irak, arzandu-i de  vii noua civili inclusiv copii, „pentru ca au incercat sa paraseasca (fuga!) pamantul  califatului!”

ISIS executes nine people, including children, in Kirkuk

‘Wars of religion will start in Europe’ – Turkish FM

-ME al Turciei spune ca „tazboaie religioase vor incepe in Europa”…

‘Wars of religion will start in Europe’ – Turkish FM

– Germanii protesteaza impotriva constructiei unei moschei cu… cruci!

Activists in German town protest mosque construction with crosses (VIDEO, PHOTOS)

Islamic State

-Infractiunile si violentele emigrantilor explodeaza pe strazile Germaniei!

Migrant Crime and Violence Soars in German States

 

Peshmerga fighters from Iraq take part in a training session of the German army Bundeswehr in Munster near Hannover, Germany, Tuesday, March 1, 2016

-Spania confisca 10.000 de arme de tip militar-de razboi, care urmau sa se vanda pe piata neagra din Europa!

Spain Seizes More Than 10,000 Military Weapons Headed for Black Market

 

La Fayette

-Fregata franceza La Fayette a intrat un M Neagra cu directia Varna… 

NATO Buildup Near Russian Borders: French La Fayette Frigate Enters Black Sea

A helicopter lands on the Izumo, Japan Maritime Self Defense Force's (JMSDF) helicopter carrier, at JMSDF Yokosuka base in Yokosuka

-ME al Chinei Hua Chunying spune ca „situatia din M Chinei s-a imbunatatit fata de anul trecur, dar tara sa va lua toate masurile necesare ca raspuns la trimiterea porthelicopterului japonez Izumo in M Chinei de Sud.”

China to Retaliate If Japan Sends Izumo Warship to South China Sea

Norway considering building world's first ship tunnel

-Norvegia  vrea sa construiasca primul tunel pentru nave din lume!

Norway considering building world’s first ship tunnel

 

Ads example

-Un nou trend a aparut in orasul siberian Buryatia : obiecte si servicii (instalator, intretinerea masinii, mutari de mobilier, plimbatul cainelui,  etc) sa fie platite cu sex inloc de bani, din cauza „crizei economice”!

Sex offered for plumbing, car maintenance, house moving, mobile phones, and dog walking

Exit From the Matrix

-Traim intr-o realitate virtuala simulata? Un studiu al Bonn University  din 2012 arara ca razele cosmice trec printr-o schimbare stranie: Energiile sunt „re-montate”, pentru a se alinia cu un model de bază sau zăbrele in care exista doar o potriveala unica, nicio exceptie nu e permisa! Daca structura respectiva e asemanatoare  unei „realitati” a „pixelilor” cu care interactionam in fiecare moment, inseamna ca noi traim  intr-o lume creata artificial, adica o simulare!

Are we living inside a virtual simulation?

Reclame

71 comentarii on “Stiri scurte: 17.03.2017”

 1. Dana spune:

  ref – Traim intr-o realitate virtuala simulata? – cred ca unele info, ‘studii’ sunt facute pt a ne tampi/destabiliza psihic

  • George Valah spune:

   Mii de ani mai toate religiile au vorbit de aceasta lume ca find o „iluzie” (maya) si lumea nu s-a destabiizat…

   • Dana spune:

    bine, reformulez :), avalansa de info unele adevarate altele nu, multivers, univers bidimensional, pamant plat … cred ca au ca scop destabilizarea psihica 🙂

    • Dana spune:

     si ajugem sa ne intrebam daca suntem fii sau programe iar daca suntem programe desigur este adevarata povestea cu Mos Craciun iar Adevarul o poveste 🙂

    • George Valah spune:

     Se poate intampla si asa cum zici, pt unii… Celor mai multi, nu cred ca le pasa. Altii,vor privi „mai abstract” conceptul de viata si Univers incercand sa-l „inteleaga” prin noua forma, mult mai accesibila pt ca ceea ce inainte era „nemarginit si incoprehensibil”, acum pare „definit si cuprins in matrici matematice, previzibile”! Doar ca… in cel mai bun caz diferenta dintre REALITATE si „imagine:” e ca dintre poza „alb-negru” si… un film color cu sunet sau poate acel film vazut intr-un simulator dinamic ca cele din… parcul de distractii si mai mult decat atat!

   • Dana spune:

    da, s-ar parea ca mai avem de lucru, de cautat/cercetat 🙂 teoria designului inteligent imi pare inteligenta 🙂

 2. lili spune:

  Eu mă întreb: într-o realitate virtuală, personajele simt real?
  Oricum eram de părere că suntem (în) nişte programe…
  Şi oricum, ştim că suntem nişte variante…

  • lili spune:

   Dar nu mă simt deloc destabilizata… dimpotrivă. Era plictisitoare viața doar cu restricțiile dinainte. Astfel, cu atâtea teorii, a devenit mult mai interesant.

 3. lili spune:

  Nemții au luat modelul nostru de protest împotriva moscheilor…

 4. George Valah spune:

  Toti pe-aici, incercam sa intelegem cate ceva… daca am stii deja, n-am mai avea ce discuta.

 5. lili spune:

  Cum frumos spunea Belsim odată: ,,zâmbesc”.

 6. WildWind spune:

  Articol foarte bun. Am scos pasajele in care face referire la cursurile organizate de autor. Pentru cine vrea articolul complet, am inclus link-ul la sfarsit. Sunt anumite idei din articol cu care eu nu sunt de acord, dar le pot considera detalii si cred ca merita citit.

  Magicianul în mijlocul Realității sale

  Umanitatea căzută în iluzie a căutat mereu o scurtătură pentru a ieși din propria nefericire. Simțindu-se separată de realitate a visat la puterile magice, la bagheta fermecată, la o formulă secretă, o tehnologie sacră, o cunoaștere ascunsă. Cei care au căutat-o au sperat mereu ca această magie să-i scutească de propria transformare interioară și să le confere puteri miraculoase asupra celorlalți. ”Nimic nu vă este ascuns” a spus un mare Maestru al Umanității. Magia există și este disponibilă oricui alege să o trăiască. Doar că asta presupune oprirea căutării unei scurtături și redescoperirea Adevărului despre noi înșine, acel Adevăr care ”ne face liberi”. Magicianul există în fiecare dintre noi. El trebuie revelat prin experiența directă a adevăratei noastre anverguri. Iar timpul Revelației este Acum.

  Labirintul

  Dimensiunea orizontală a existenței, lumea liniară este o iluzie, dar experiența ei nu este deloc iluzorie. Durerea, sentimentul singurătății, al alienării, frica derivată din proiectarea necontenită a minții în grija față de viitor, în critica lumii ”exterioare” și a trecutului, lipsa de încredere în propriile puteri, atenția orientată veșnic spre exteriorul ființei, dependența de ceilalți și de sistemele pe care le-am creat împreună, toate acestea creează labirintul. Realitatea pare străină de noi. Un fel de mașinărie cosmică, de neoprit, de neînțeles în cele din urmă, pe care n-o putem stăpâni și care creează frică. Cea mai ușoară cale este aceea de a căuta un instrument magic de schimbare a acestei lumi, sau cel puțin care să ne facă scăpați din roțile sale dințate. El există, dar nu înafara noastră, ci înlăuntru.

  Cât suntem în căutare, pare că labirintul se reconfigurează la nesfârșit, orice pas am face. Lanțul lucrurilor și situațiilor care ”se opun” pare nesfârșit de inventiv. Ca și cum labirintul ar răspunde pașilor și inițiativelor noastre. Într-o realitate mai largă, ceea ce numim labirint, dimensiunea orizontală a vieții, este un fel de oglindă multidimensională a vieții noastre lăuntrice. Ea răspunde emoțiilor noastre ca o ființă vie – pentru că este vie. Nu există ieșire din labirint pentru că oriunde am merge, realitatea exterioară reflectă realitatea interioară.

  Pentru ca labirintul să se dizolve e nevoie să ne oprim și să ne ducem atenția în interior. Aici se află sursa nu numai a experienței noastre de viață, ci a întregii realități. Ceea ce pare că ne separă de exterior este o suprafață alcătuită din gândirea, emoțiile, atitudinile noastre. Este ceea ce credem despre noi înșine, despre ceilalți și despre această lume. Vestea bună este că noi suntem creatorii acestei suprafețe de separare și deci noi o putem de-crea. Vestea cea rea este că nimeni nu poate face acest lucru în locul nostru și nu există instrument magic sau tehnologie, oricât de spirituală și secretă, care să facă acest lucru.

  Este despre recunoașterea naturii noastre adânci de Creatori ai realității. Ruptura adâncă din interiorul nostru constă pe scurt în a crede că omul este separat, străin, diferit de restul existenței, că divinitatea creației este înafara noastră dar nu și înlăuntru. Ne credem niște ”simpli muritori”, în vreme ce divinitatea o privim ca fiind în cer, în afară, în exterior. Lumea materială, densă, pare un spațiu de interferență între dimensiuni, un loc înafara divinului, în care jocul dualităților ne lasă să credem că această lume este tărâmul de joc al unor forțe antagonice bine/rău, iar umanitatea și noi înșine niște victime rătăcite în acest conflict.

  Este o cale interioară foarte lungă pentru a vedea faptul că nu suntem nicidecum niște victime inocente ale unui război cosmic, ci creatorii acestei realității ce pare exterioară. Ține de maturizarea noastră lăuntrică care aduce odată cu ea încredere în noi înșine și descoperirea că realitatea reflectă toate procesele noastre de gândire, emoție și atitudine, că relațiile noastre cu ceilalți și cu lumea este un joc al energiilor, al închiderii și/sau deschiderii care articulează experiența vieții.

  Labirintul este un spațiu de experiență care ne absoarbe complet, cu care devenim una, pe măsură ce ne identificăm cu rolurile și identitățile noastre. Uităm complet ce suntem și faptul că toate identitățile noastre sunt niște creații mai mult sau mai puțin conștiente. Pierdem complet legătura cu dimensiunea verticală a ființei noastre. A funcționa în acest fel creează labirintul. Suntem pierduți în interiorul experienței de viață pentru că suntem rupți de adevărata noastră natură și de adevărul despre noi înșine. ”Adevărul vă va face liberi”! Dar nu un adevăr rostit de ceilalți, nici de cărți, nici de doctrine, ci Adevărul descoperit în interiorul ființei noastre și asumat ca centru al experienței noastre de viață.

  Magicianul este acela care a re-descoperit acest adevăr în propria sa ființă. Viața sa este diferită de a celor rătăciți în labirint pentru că este conștient de adevărata natură a realității și a propriei sale ființe. El nu a găsit o baghetă magică ci a descoperit natura magică a realității.

  Prizonieratul

  Și copiii știu despre ecuația lui Einstein care postulează că materia este energie și invers. Adolescenții știu că spațiul din interiorul corpurilor noastre este gol în cea mai mare parte și că natura materiei este vibratorie. Cu toate acestea, lumea în care trăim se raportează doar la forme. Școlile și medicina, științele și sistemele sociale, politica și armatele lumii, televizoarele și mecanismele de control, toate se referă la forme, trupuri, materie, bunuri. Dimensiunea energetică a existenței este ignorată. De aceea vedem doar zidurile, limitările, restricțiile, nu și natura lor iluzorie. Unii cred că există o conspirație universală, puteri oculte care țin umanitatea într-o cușcă cognitivă pentru a-și exercita puterea, care ascund adevărul pentru a nu fi aflat de către mulțimile nefericite și oprimate. Dar există și cealaltă perspectivă, în care aceste mulțimi primesc doar ceea ce vor, doar ceea ce doresc.

  Ele vor siguranță și sistemele de putere ale acestei lumi le-o oferă. Astfel le vând asigurări pentru orice, creează armate, poliții și mecanisme de securitate ca răspuns la nevoia de siguranță. Dar în spatele acestei nevoi este frica profundă a mulțimii de necunoscut, sentimentul insecurității care provine nu din pericolul iminent, ci din separarea de sine, din ruptura față de mediu și de propriile puteri. Mulțimile vor locuri de muncă asigurate, și garanția că vor primi pensia la sfârșitul vieții, și o primesc. Întregul sistem economic, politic, militar, social, medical, de educație etc este întemeiat pe această nesiguranță, pe această frică de necunoscut. Deconectați de cer și de pământ, fără o viziune mai largă asupra lumii și a existenței, călcând pe deasupra pământului și considerând că lumea este o vale a plângerii în care toate lucrurile au fost create deja de alții, crezând că nu pot face nimic pentru schimba fundamental experiența propriei vieți, mulțimile ajung să creadă că sunt nefericite pentru că cineva sau ceva le ascunde adevărul despre lume.

  Se consideră prizoniere ale sistemelor, ale puterilor oculte și de fapt ale unei divinități necunoscute, refugiate în cer, căreia nu-i pasă de nenorocirile care se petrec pe această planetă. Nu se consideră responsabile pentru propria lor experiență de viață și nu văd că le este servit un adevăr pe măsura lor. Sistemele acestei lumi le dau totul. Și le cer totul în schimb. Adică Viața. Astfel, oamenii se nasc și trăiesc în interiorul acestor sisteme, sunt crescuți pentru ele, școlile îi educă pentru ele, pentru a considera că realitatea este doar ceea ce văd cu ochii. În mod confortabil, mulțimile acceptă această perspectivă, renunță la propriile întrebări și la propriile lor răspunsuri, în favoarea unor răspunsuri care au fost date deja. Omenii trăiesc în convenție și platitudine, în mediocritate, alergând după adevărurile servite la televizor pentru a judeca această lume. Totul se petrece în exterior. Nu mai rămâne nimic din atenția lor pentru spațiul lăuntric. Și astfel, labirintul persistă, hrănit chiar de către aceia care se simt oprimați de către el și care nu-și dau seama că e propria lor energie acolo. Energia Vieții lor.

  Fiecare mișcare hrănește labirintul. Sistemele acestei lumi se hrănesc cu energia noastră, a tuturor. Cerem schimbarea modurilor în care funcționează această lume fără să ne imaginăm nici un moment că e nevoie să schimbăm ceva în noi înșine, și participând din plin, prin prezența noastră, cu energia noastră vitală, la fiecare dintre sistemele acestei lumi.

  Sentimentul nedreptății, frustrarea, sentimentul labirintului care ne ține prizonieri, al lipsei de sens îi face pe unii să lupte cu sistemele. Dar, din nou, este vorba despre o proiectare în exterior a responsabilității. ”Ei sunt de vină pentru această lume nedreaptă care se autodistruge, noi suntem doar niște victime care ne revoltăm.” Lupta cu ”ei” ne scutește de a privi în interior. Ghandi zicea să devenim noi înșine schimbarea pe care o dorim în lume, dar câți dintre noi fac acest lucru?

  În aceste condiții, a căuta bagheta magică este chiar de înțeles. ”Trebuie să existe o cale, ceva, o cunoaștere, un maestru, o metodă, care să mă scape de nefericire.” Magia, ca soluție de a ieși din prizonieratul labirintului. Cererea creează oferta. ”Schimbă-ți viața în mod miraculos, în 7 pași”. Nenumărați traineri, coachi, consilieri, psihologi, antrenori pentru succes, pentru bucurie etc, exploatează cererea și creează oferta. Tentația este irezistibilă. O cale scurtă către o viață în afara labirintului. Destrămarea iluziei cu un singur click.

  Singura cale către magie este în interior, în mecanismele creației conștiente de realitate.

  Creatorii

  Suntem creatorii realității noastre fie că suntem conștienți de asta, fie că nu. Realitatea curge din noi prin fiecare gând, fiecare emoție, fiecare gest, în fiecare relație, cu ceilalți oameni și cu lumea. Suntem, fiecare din noi o sursă a acestei realități la care contribuim din plin. Războaiele acestei lumi sunt propriile noastre războaie interioare, proiectate în exterior. Privim la televizor și credem din nou că este despre ”ei”, nu despre noi.

  Ceva s-a schimbat totuși în această dimensiune, de vreme ce responsabilii acestei lumi au ajuns la concluzia că frica trebuie întreținută mai consistent, că trebuie create războaie și sisteme noi, pentru ca iluzia să meargă mai departe. O parte din umanitate se trezește, cealaltă parte adulmecă trezirea, căci un om conștient radiază împrejurul său potențialul Conștienței și pentru ceilalți. Tot mai mulți își dau seama că bagheta de magician al realității este în mâinile lor și că a fost dintotdeauna. Este începutul transformării nu doar a propriei vieți, ci a realității pe care o trăim.

  Suntem creatorii realității, dar câtă vreme nu suntem conștienți de asta, nu contează. Apoi începem să ne trezim și vine un moment dur: cum, adică eu sunt responsabil pentru … întreaga experiență a vieții? Ei bine, da. Este un joc complex al percepției, gândirii despre realitate și al exprimării de sine, care creează experiența vieții. Diferența o face identitatea pe care ne-o asumăm. Cam acesta este teritoriul de joc pentru majoritatea celor care se află în procese de transformare interioară. Anvergura creației noastre de realitate este în relație directă cu anvergura identității pe care ne-o asumăm și cu măsura în care suntem centrați în propria experiență de viață. Cu cât identitatea noastră este mai limitată și mai rigidă, cu atât anvergura creației noastre de realitate este mai mică.

  Magia începe odată cu retragerea atenției în interior, cu redobândirea Centrului, așa cum numim noi starea atenției care caracterizează Prezența în propria viață. Atenția este instrumentul magic pentru creația de realitate. Energia pe care o numim Atenție face toate lucrurile să se miște, relațiile să se transforme, este energia sacră a Divinității din noi înșine. Felul în care folosim Atenția este definitoriu pentru paradigma în care trăim. Totul pare făcut să ne absoarbă Atenția pe orizontală, dar depinde doar de noi felul în care reușim să rămânem centrați. Asta va permite investirea acestei energii sacre în lucrurile pe care le dorim și nu în lucrurile de care ne temem. Atenția alimentează cu vitalitate orice dimensiune a vieții. Majoritatea oamenilor își investesc atenția în gândire, în emoții distructive, în scenarii apocaliptice, în identități dureroase. Magia începe cu retragerea Atenției în interior.

  Pasul al doilea este creația de realitate lăuntrică la nivelul gândirii, al emoțiilor, al stărilor corporale, energetice. Nu suntem prizonierii gândirii, ai emoției și ai stărilor, ci stăpânii și creatorii lor. De prea multe ori, suntem atât de străini de spațiul lăuntric, atât de inconștienți, încât stările pare că vin din neant, iar situațiile vieții noastre reflectă acest haos interior. Sentimentul neputinței și al rupturii se amplifică. Dar nu e nevoie de asta. În conștiința umanității există acum suficient potențial pentru ca fiecare din noi să-l poată accesa și încorpora. E o chestiune de Atenție, de alegere și în cele din urmă de creație a propriilor stări.

  Este premisa creației unei noi realități exterioare corpului, unei noi realități a vieții și a unei noi experiențe de viață. Fiecare om care trăiește această stare în propria sa viață, schimbă realitatea în ansamblul ei.

  Realitatea răspunde magic și imediat la transformările pe care le facem în interiorul nostru. A rămâne cu Atenția în interior permite schimbarea modurilor de gândire, a modelelor emoționale, a stărilor lăuntrice, a energiei pe care o investim în relații și acțiuni și proiecte. Nu e vorba de mai multă energie ci de o schimbare a calității energiei investite în toate acestea. Este vorba despre a crea ceea ce dorim să creăm în viața noastră și nu despre crea ceea ce alții doresc pentru noi.

  Cu alte cuvinte, propria noastră energie devine instrumentul creator al realității pe care o dorim. Pare deja un loc comun pentru că mulți vorbesc despre asta, dar puțini o pot face. Această transformare a felului în care creăm realitate deturnează energia sacră a atenției de la menținerea sistemelor acestei lumi și o orientează către ridicarea unei realități în care visele noastre devin realitate.

  Cea mai mare parte dintre oameni hrănesc lumea exterioară lor, fac ceea ce ”trebuie să facă”, nu ceea ce simt că le-ar aduce bucurie, nu ceea ce simt că ar fi propria lor exprimare. Pe acest lucru se întemeiază întreaga construcție a realității și aceasta este sursa tuturor mecanismelor acestei lumi. Suntem crescuți pentru ele, educați pentru ele. Devenim motoarele acestei lumi de care, pe de-altă parte ne simțim separați și striviți. Paradoxal, ea se hrănește cu energia inimii noastre, a sursei care suntem în interiorul nostru. Rămânem ascultători în sistem pentru că ne e frică. Vrem asigurări și le obținem. Sistemele ne asigură împotriva oricărui risc. Dacă nu este destul risc, atunci îl creează, tocmai pentru ca să rămânem cuminți și să alimentăm mașinăria.

  Frica este cea mai mare capcană pentru un creator. Ea se naște întotdeauna din identificare, din identitatea limitată pe care ne-o asumăm.

  Revoluția

  În loc să ne revoltăm împotriva sistemelor de putere, e nevoie de o revoluție interioară, care să dărâme sistemele vechi de credință, frica, indolența și ipocrizia. E nevoie de o schimbare radicală a modurilor noastre de a gândi. Tot ceea ce ”știm” am fost învățați. E timpul pentru a cunoaște din propria noastră experiență cine și mai ales ce suntem. Revoluția interioară este una a Conștienței, adică a percepției, a simțirii adevăratei noastre naturi. A ne cunoaște pe noi înșine nu este despre a ”ști” cine suntem. Știm deja, și asta ne face prizonieri. Credem că suntem o rotiță într-un sistem, într-o mașinărie, credem că realitatea vieții noastre depinde de orice altceva decât de noi înșine. Credem, ca niște copii, că depindem de alții pentru a supraviețui, pentru a crea, pentru a fi. Este un fals, o eroare cognitivă care poate fi îndreptată prin experiența directă a adevăratei noastre naturi. Iar această experiență presupune întoarcerea Atenției în interior. Câtă vreme suntem afară nu putem experimenta decât condiția de dependență față de realitate. Dinlăuntru începe să se vadă ce suntem.

  Această revoluție interioară nu este una violentă, nu se întemeiază pe negare și pe judecata a ceea ce am fost vreodată, nu se întemeiază pe respingerea nici unuia dintre aspectele ființei noastre. Este o revoluție pașnică, o revoluție întemeiată pe îmbrățișarea tuturor aspectelor noastre, o împăcare cu propriul nostru trecut. A-i spune da. Astfel, întreaga noastră energie investită în trecut devine disponibilă pentru o nouă creație. Nu mai suntem cu fața întoarsă spre înapoi, ci spre un viitor care nu a fost creat, nici stabilit, ci care așteaptă fie creat chiar acum.

  Este o revoluție a percepției despre noi înșine și despre întreaga realitate, dar și o revoluție a felului în care creăm realitate. Ca orice revoluție, este o alegere.

  Calitatea de sclavi ai sistemelor exterioare este confortabilă. Nimic nu e mai confortabil decât supunerea. E dureroasă, dar nu e nevoie să facem nimic noi înșine. În schimb, revoluția interioară cere efort. Un efort de atenție. Orice gând este o creație, orice emoție, orice stare este responsabilitatea noastră, stările noastre fizice, felul în care relaționăm cu lumea, totul este teritoriul nostru de exprimare. Măsura în care suntem deschiși sau închiși este măsura abundenței pe care o percepem, a darurilor pe care le primim de la Întreg, iar măsura în care ne exprimăm pe noi înșine este aceea a bucuriei vieții noastre. A schimba realitatea interioară conduce la schimbarea realității întregii noastre vieți și a acestei lumi.

  Pentru unii dintre voi, a proiecta responsabilitatea propriei vieți în exterior este un act de abdicare de la ceea ce descoperiți că sunteți. Desigur, nu toată lumea este pregătită pentru revoluția interioară. Există pretutindeni împrejurul vostru oameni care mai au multă experiență umană de trăit până la această transformare. Ei sunt masa de manevră a acelor forțe care da, doresc ca umanitatea să rămână ceea ce este. Dar voi cunoașteți deja din experiență directă puterea creatoare care curge dinlăuntrul vostru și adevărata natură a realității. Voi cunoașteți deja ceea ce sunteți și totuși de multe ori inerția, dulcea delăsare în voia valurilor este mai confortabilă decât creația conștientă a propriei realități, mai întâi interioare și apoi manifeste în experiența vieții.

  Nimic și nimeni nu poate împiedica o ființă umană să se trezească. Trezirea este interioară și este revoluția la care mă refer aici. Este calea către trăirea Magicianului. Nu e nevoie de baghetă, ci de Conștiență. Nimeni și nimic nu poate opri acest proces, căci aceasta este calea naturală a tot ceea ce există. Trezirea este la fel de naturală ca și identificarea. Tot mai mulți oameni simt acest lucru și descoperă încrederea în propriile lor puteri de a crea.

  Magia

  Formele sunt energii în mișcare. Suntem prizonierii labirintului doar atâta timp cât validăm forma și numai forma ca realitate. Ceea ce creează energia pe care o decodăm ca formă, este energia vitală, emoția, gândirea, viziunea pe care investim în această formă. Toate sunt dimensiuni mai rafinate ale realității. Toate curg din noi și sunt modulate prin alegere, toate devin realitate trăită, experiență. Devenind conștienți de acest proces, devenim conștienți de felul în care este articulată realitatea și experiența vieții noastre. Pare complicat, pentru minte. Dar nu e vorba despre a articula un proces interior întemeiat în gândire. Pentru gândire este un efort imens de a se raporta la o realitate sferică și multidimensională, căci mintea noastră este un instrument liniar, destinat lucrului cu formele. Odată instalați, ca practică, în centrul ființei noastre, în inimă, începem să putem administra stările lăuntrice așa cum dorim. Este începutul creației conștiente de realitate.

  Magia este disponibilă oricui alege responsabilitatea propriilor stări, a propriei gândiri și propriei emoții. Oricui reușește să creeze nu gândire mecanică, repetitivă, ci gândire nouă, proaspătă, nepoluată de ceea ce credeam că știm. Porțile percepției sunt, în aceste timpuri, larg deschise. E nevoie de încredere în ceea ce simți, de validarea propriei percepții. Restul vin de la sine.

  Oriunde te-ai afla în procesul revoluției tale interioare, este timpul să știi că nu ești singur/ă, că sunt mulți oameni care trec prin acest proces și că Magia nu numai că este posibilă, dar este singurul drum. Desigur, te poți roti în cercurile concentrice ale vieții tale liniare oricât de mult timp. Oamenii sunt creatori cu depline puteri de alegere. Dar odată ce simți semnalele interioare ale trezirii, orice zi, orice oră petrecută în labirint doare din ce în ce mai tare.

  Dorințele sufletului, ale inimii noastre, ale creatorului din noi sunt foarte diferite de cele ale egoului, ale identității noastre liniare. Sufletul vrea conexiune, creație, libertate, frumusețe, adevăr, vrea exprimare de sine și expansiune și anvergură și profunzime a experienței de viață. Identitatea liniară, aceia care credem că suntem, ego adică, vrea siguranță, vrea asigurări, preferă platitudinea și servitutea, convenționalismul și obediența, preferă proiectarea responsabilității, pensia la sfârșitul vieții și indolența în fața televizoarelor. Sufletul vrea să creeze realitate. Ego nu vrea decât să privească de pe margine realitatea, să o critice, să arunce vina pe alții, pe guverne, pe conspirații, pe sisteme. Sufletul este omnipotent, plin de bucurie, neînfricat, nemărginit, conectat cu ceilalți, cu natura, cu planeta, cu cerul și cu pământul, este iubitor și liber, deschis și creator. Ego este limitat, neputincios, întunecat, defensiv sau ofensiv, deconectat de adevărul adânc al lumii, al cerului și al pământului, deconectat de trup și de ceilalți, scufundat în minte, vrea să controleze pentru că se teme, este suspicios, nefericit și cel mai adesea nesincer. Sufletul vrea noutate. Ego vrea ca lucrurile să nu se schimbe substanțial, din nou pentru că se teme de schimbare.

  Magicianul

  Magicianul din noi este alimentat de marea sursă a inimii, el este o expresie a dorințelor sufletului nostru mai degrabă decât ale egoului. Magicianul percepe întreaga realitate ca pe un câmp multidimensional pe care îl modulează de la nivelul sursei, al inimii, pentru el realitatea este un spațiu de creație la nivel mental, emoțional, energetic, relațional, pentru el visele sale sunt moduri de a crea realitate densă, încarnată, întrupată. Magicianul nu disprețuiește corpul, căci pentru el este un templu al divinității aflate în experiența umană. Pentru el, relațiile sunt moduri ale divinității interioare de a se descoperi pe sine și de a se exprima. Pentru el, frica este o opreliște care limitează creația și de aceea este curajos. Asta nu înseamnă că nu se teme, ci că nu este condiționat de frică. Pentru el, gândirea nu este un labirint care-l ține prizonier, ci un instrument fabulos al creației de realitate. El percepe acut faptul că gândurile sunt semințe de realitate întrupată și de aceea este un maestru al gândirii creatoare. El trăiește în bucurie pentru că la fiecare respirație realitatea emergentă din el îl reprezintă. Iubește oamenii și experiența umană pentru că se recunoaște profund în tot ceea ce se numește umanitate.

  Magicianul nu urmează realitățile deja create, nu crede nimic înainte de a experimenta el însuși, nu este sub vremuri, cum se spune, ci pare mai degrabă că realitatea și vremurile îl urmează pe el. În mod straniu pentru ceilalți, pare că are un noroc extraordinar, oamenii potriviți apar în viața lui când are nevoie de ei, situațiile se aranjează miraculos ca să-l servească, este zâmbitor și încrezător chiar și în momentele de restriște, este lipsit de prejudecată, de prudență și nu este calculat. Nu încearcă să controleze realitatea, ci mai degrabă să o creeze. Nu merge pe căi bătute, este curios și are darul prețios al ascultării. Magicianul este frumos pentru că în sistemul său de referință este conștient de frumusețea și măreția marii Creații din care facem parte. Este generos, pentru că are sentimentul abundenței. Este îndrăgostit de viață într-un mod care celorlalți li se pare cel puțin imprudent.

  El nu poartă pălărie de vrăjitor, nici baghetă, pare un om obișnuit. Doar strălucirea sa naturală îl face deosebit, oriunde ar fi. Nu crede în sisteme, nici în reguli, nici în autoritate, nu crede în texte vechi, nu practică nici o religie, nici o politică, nu se luptă pentru nici o cauză și nu are nici o altă morală înafara iubirii. Are darurile vindecării și ale cunoașterii într-un mod natural, deși nu face parte din nici un curent terapeutic sau ontologic. Nu recunoaște nici un maestru și nici o cale înafara propriei sale inimi. Sau dimpotrivă, vede în toți oamenii maeștri, uneori chiar împotriva a ceea ce cred ei înșiși despre ei. Nu urmează nici o ideologie, nu este moralist, nu vorbește din cărți, nu dă citate, nu dă sfaturi. Uneori pare că ascultă realitatea, pare că aude lucruri pe care nimeni altcineva nu le mai aude, alteori spune lucruri de care se miră și el însuși. Practică magia spontaneității, a prezenței. El pare mereu pe valurile vieții, spuma.

  http://www.calatoriainimii.ro/ro/Revista/Articol/518-Magicianul-in-mijlocul-Realitatii-sale

 7. sai baba spune:

  „nici nu mai stiu ce sa zic”. Recomand ceea ce urmeaza, apoi voi citi ceea ce am vazut ca a adus WW. Pare ca „seamana”!!
  Nu există nici o cale de a rezolva problemele acestei lumi încercând să folosiți propriile ei metode!

  Dacă omenirea vrea să iasă pe cealaltă parte, partea adevăratei Libertăți, Lumini și Fericiri, trebuie să trecem dincolo de închisoarea acestei lumi în ÎNTREGIMEA sa. Acesta este punctul nostru de cotitură promis!

  Suntem acum capabili să întoarcem roata, dar cât de mulți sunt în stare să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă asta? Haideți să creștem numărul celor care înțeleg și să schimbăm lumea trecând dincolo de toate astea!

  Ceea ce a devenit evident: cei mai mulți dintre voi mai caută soluții în interiorul matricii, nefiind conștienți de faptul că ”matricea este peste tot”, ca să-l citez pe Morpheus din filmul ”Matricea”.

  Chiar și spiritualitatea este promovată și trăită în chiar această matrice. Acesta este un joc nesfârșit al minții de prezumții, învățături și doctrine false prin care este foarte greu de văzut!

  Ele sunt strâns ancorate în chiar miezul mentalității voastre prin educație și sistemele de credință profund înrădăcinate. Ele alcătuiesc însăși fundamentul modului în care voi vă vedeți lumea. Voi trăiți cu și prin ele în fiecare zi, ele sunt programate în subconștientul vostru și ați ajuns să credeți că ele sunt baza necesară vieții voastre, fără ca măcar să vă treacă prin cap că ar trebui să le puneți la îndoială!

  Acest lucru se datorează faptului că v-ați identificat atât de tare cu ele prin puterea pe care le-au imprimat-o profund cei care guvernează conștiința majorității societăților noastre. Se pare că v-ați pierdut capacitatea de a face un pas înapoi, cu esența adevăratei voastre ființe interioare, fiind lipiți de ceea ce pare real, așa-numita realitate a vieții voastre de zi cu zi.

  Desigur, acesta este rezultatul profundei manipulări și control al minții, arme care sunt peste tot. Trebuie să le recunoașteți în fiecare detaliu al vieții voastre obișnuite. Și TREBUIE să pășiți înapoi ca rezultat al faptului că TREBUIE să treceți dincolo de ele!

  Nu vă mai puteți lupta cu balaurul cu 7 capete pentru că capetele sale cresc rapid înapoi și în locul fiecărui cap tăiat cresc altele șapte noi … și cel mai important, această luptă este dusă în interiorul matricii în sine.

  Este nevoie să înțelegeți în miezul ființei voastre că extratereștrii bine intenționați și Maeștrii Ascensionați, aparițiile OZN-urilor, ”aterizările” și așa mai departe, nici măcar un sperat sistem monetar mai bun, care va face și el parte din matrice, nu sunt adevărata soluție. Aceste ființe pot fi în măsură să vă dea câteva sfaturi frumoase, unele inspirații poate, dar voi sunteți cei care trebuie să vă umblați calea nu doar să vorbiți despre ea. Prin urmare, aceste forțe blajine sunt probabil un dar grațios (dacă sunt într-adevăr din lumină!) în procesul unei omeniri care a decis să se trezească și să intre pe adevărata cale a evoluției și a ascensiunii.

  Mulți speră la o societate mai bună încercând să schimbe regulile de guvernare în matrice. Dar acest lucru este zadarnic atâta timp cât condițiile de bază rămân aceleași. Așa cum copiii distrug ceea ce ei au construit din cuburi și apoi folosesc aceleași cuburi ca să construiască ceva diferit. Dar aceste pietre de temelie sunt pline de viermi și contaminate cu minciuni, înșelăciuni, orbire, separare, lipsă de iubire și nefericire. Pe această bază nu poate apărea ceva radical nou.

  Prin urmare, aceste pietre de temelie trebuie puse deoparte și să începeți o nouă creație bazată pe un nou brand, un ”material” necunoscut încă care să vă permită adevărata ascensiune și schimbare în conștiință.

  Mulți spun: acest material este iubirea. Dar iubirea este unul dintre cuvintele și ideile cele mai abuzate. Iubirea nu este doar iubire. Depinde de definiția ei. Cu cât o conștiință este mai puțin dezvoltată cu atât mai restrâns și mai puțin înțeles este termenul de iubire. De fapt, starea voastră de conștiință definește modul în care sunteți în stare să iubiți sau să Fiți Iubire. Iar Conștiința Divină Infinită este egală cu Iubirea Infinită sau Necondiționată. Altminteri, în matrice, iubirea este doar o altă denumire pentru preferință.

  Obstacolul este infantilismul vastei majorități a fraților și surorilor voștri umani care opun rezistență trezirii cu adevărat din iluziile lor, preferând să nu-și ia destinul în propriile lor mâini, ci tânjesc să fie îndrumați de oricine vine să le împlinească dorința neglijată de ei înșiși, spunându-le ce să gândească, să simtă, să facă, să aleagă. În termeni lumești și spirituali! Ademenindu-i în cușca lor jos vibrațională sau chiar aparent ”spirituală” mai degrabă lipsită de moduri inteligente de existență, iar în cel mai rău caz, într-un mod robotic. Iar ei nici măcar nu sunt conștienți de acest lucru! În iluzia lor ei sunt membri liberi și independenți ai societății lor!

  Este o alegere să fii adept, dragul meu prieten. Și tot o alegere este să intri într-un mod complet nou de a fi care este puterea Adevăratei tale Divinități.

  Alegerea Adevăratei Divinități este SINGURA cale dincolo de matrice! Este singura cale către adevărata Libertate, Iubire Necondiționată și Fericire.

  Alegerea de a urma ceva în matrice, chiar dacă credeți că nu o faceți, perpetuează matricea dominației și controlului, sclavia, nefericirea, falsitatea, pentru că asta NU ESTE CEEA CE VOI SUNTEȚI. Deoarece voi vă vindeți pe voi înșivă puterilor care nu pot să atingă Divinitatea Pură, dar în Care voi ați putea crește.

  Cei mai mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că sunt prinși în închisorile unei lumi construite artificial, pline de reguli care servesc conducătorilor, dar nu și la trezirea Divinității oamenilor. Așa că ei cred că nu sunt altceva decât un corp care trebuie să se încadreze într-o structură politică și socială dată care nu permite expansiunea conștiinței și Adevărata voastră Creativitate și Ființă Infinită. Vă reduce la un sclav care se supune stăpânilor săi, fiind în mod fals convinși că sunteți propriii voștri stăpâni. Acest lucru este valabil și pentru biserici, unele secte și grupuri spirituale.

  Din nefericire, un mare număr de Lucrători în Lumină nu sunt conștienți de faptul că și ei servesc acestor stăpâni de sclavi cu ideile și ”experiențele” lor din lumi puțin mai subtile și pe care le consideră a fi identitatea lor. Pentru că aceste lumi subtile, pline de culoare și sentimente frumoase și icoane, chiar cu puțină geometrie sacră, decorate probabil cu sentimente de iubire sentimentală sunt cele care îi împiedică să crească în adevărata lor Natură Divină, simțindu-se consolați de aparițiile tranzitorii. Nu uitați că și stăpânii de sclavi folosesc lumile subtile și lumina falsă pentru a vă limita și domina. Dar voi NU sunteți nici măcar vreo apariție subtilă în lumile Creației.

  Așa că, ce alegeți? Nu există cale de mijloc. Fie treceți dincolo, fie rămâneți blocați în matricea care în fiecare zi strânge un pic mai mult gura la pungă. La un moment dat nu va mai fi posibilă nici o scăpare.

  Nici măcar în lumile subtile pentru că și ele aparțin într-un fel matricii.

  Dacă vreți să fiți cu adevărat LIBERI, trebuie să ieșiți cu totul din cutie. Atât din cutia brută cât și din cea subtilă! Ele sunt închisoarea imaginației și a ideilor. Acolo sunteți vulnerabili! Este lumea infinită a minții în toate variantele! Atâta timp cât alegeți ca pur și simplu să trăiți acolo, sunteți predispuși manipulării, lupilor în piele de oaie, înșelăciunii, erorii și căderii. Mintea este ca mercurul, ea vine în toate formele, aspectele și culorile, poate veni ca un mincinos deghizat, un hoț în noapte și voi să nu-l recunoașteți convinși că este cine voi sperați să fie. Dar în realitate nimic nu este așa cum pare!

  Să treci dincolo înseamnă să mori pentru această lume a întregii matrici!

  Da, matricea vă este familiară! Ați crescut în ea. Sistemele voastre de credință sălășluiesc în ea. Ideile voastre îi aparțin. Viața voastră se desfășoară în ea. Totul este matricea. Asta este ceea ce aveți nevoie să vă dați seama, totul!

  Așa că, cine sunteți voi ”fără” ea? Această întrebare nu este corectă, deși, la fel ca separarea, este doar o idee falsă! Ea provine dintr-un punct de vedere limitat. A trece dincolo este un act totul – inclus.

  Deși este dreptul vostru din naștere, să treci dincolo cere curaj. Trecerea dincolo de matrice dezvăluie Gloria Existenței Infinite, Iubirea și Fericirea. Este mai bine să vă folosiți mintea pentru a servi acestui scop, în loc să serviți scopului matricii.

  Aici, în acest Domeniu neatins, pur, nici un stăpân de sclavi nu vă poate atinge, manipula sau influența. El face ca matricea să se năruie, non-existentă. Și este SINGURA modalitate de a face acest lucru posibil. Nu revoluția, nu lupta, nu regretul, nu așteptarea ca cineva să vă salveze. Și nu încercați să faceți matricea ”mai bună” pentru că mai bună sau mai rea, tot matrice rămâne.

  Înțelegeți: VOI sunteți matricea! VOI sunteți toate ființele și lucrurile! Conștiința Divină ESTE TOTUL, VOI sunteți totul! Dar voi trebuie să alegeți dacă doriți să vă bucurați de Libertatea Eternă sau de continua sclavie, îngăduindu-i Conștiinței Supreme a Naturii voastre Divine să rămână ascunsă și blocată în inconștientul vostru.

  Prin urmare, nu există nimeni și nimic care să vă salveze. Nu contează cum pare a fi lumea ”exterioară”. VOI trebuie să alegeți să treceți dincolo. Nu există o altă cale. Aceasta este calea eroului. Dar asta este ceea ce omenirea este: un erou, dacă noi ne alegem adevăratul nostru destin.

  Ați putea întreba cum să trecem dincolo? Există o cale simplă și ușoară? Poate fi făcută într-un sfârșit de săptămână, făcând un seminar, citind o carte, făcând unele exerciții, folosind mantre, antrenând mintea?

  Cu siguranță orice poate ajuta să dobândiți mai multă claritate în ceea ce privește unde vă situați. Dar cu certitudine nu se va întâmpla într-un sfârșit de săptămână.

  În cele din urmă, NU există nici un mijloc, nici un instrument magic al și în matrice care să vă elibereze!

  Dar de ce să renunți! Până și speranța că ar trebui să fie ”ușor” este un truc al celor cărora le permiteți să vă conducă. Să vă lipsească de puterea voastră! Așa că dacă în mod fals credeți că sunteți un slab consumator al lucrurilor spirituale, crezând astfel voi în mod intrinsec nu puteți FI ceea ce SUNTEȚI. Ce blestem a fost pus asupra voastră! Uitați-vă cum v-ați trădat voi pe voi înșivă!

  Desigur, prieten drag, noi TOȚI avem puterea și tăria de a trece dincolo pentru că Sămânța Divină se află în fiecare inimă.

  Să desprindeți straturile false cu care vă mai identificați, este munca, purificarea numită altfel. Calea de a arde ceea ce este fals. De fapt, întreaga voastră existență este o Fata Morgana, dacă nu este dedicată Adevărului. Ea trebuie arsă. Nu puteți pur și simplu învălui matricea cu ceva spiritual ce puteți cumpăra de la piață!

  Trebuie să acceptați și să iubiți focul arzător astfel încât Adevărul vostru Strălucitor să poată ieși în sfârșit la iveală ca Cel Care Este Veșnic Liber.

  Care este atunci noul ”material” dacă nu cuburile putrede din copilăria voastră? Nu este vreun fel de idei sau imaginații, unele viziuni colorate sau poate vreun anumit fel de sentimente. El este fabricat dintr-un material care este foarte REAL.

  Acesta este Eterna și Indestructibila Substanță a Inimii voastre care este eliberată de gunoiul matricii prin focul purificării. Inima voastră este cea care vă dă drumul la și vă deschide Realității Divine Transcedentale Care Este Sursa Tuturor Ființelor și Lucrurilor. Noile pietre de temelie sunt făcute din noua sa claritate și puritate, bucurie și impecabilitate.

  Pe un teren curat o lume nouă radiantă răsare fără nici un efort. Este cealaltă lume – infinit dincolo și neatinsă de matrice. Este adevăratul vostru Destin Divin.

  Cu Iubire și Binecuvântări,

  • lili spune:

   Articolul acesta l-am citit și eu mai devreme. Are o grămadă de cuvinte nefolositoare. Și, în final nu spune prea multe… doar lucruri pe care le știm.

   • sai baba spune:

    cred ca …iar n-ai inteles nimic… :-)))
    .

    • lili spune:

     Deh, monsieur Gabin, unii sunt mai proști și nu apreciază când se bate apa-n piuă… Ce să fac, așa m-am născut…

    • lili spune:

     Vizavi de acest lucru-eu nu aș fi spus nimănui de pe aici ca nu a înțeles nimic. Pur și simplu, nu mi-aș fi permis. Și oare ce era așa greu de înțeles în cuvintele voastre, încât v-ați imaginat că e posibil ca altcineva să nu înțeleagă? În fine… Am coborât destul. La fel ca voi.

    • sai baba spune:

     scuze, a fost doar o incercare de a face „haz de necaz”, o tentativa de a „lua in ras” „momentele delicate”. Nicidecum …”sare pe rana”.
     Am vazut un film in care personajul avea o teama teribila sa auda de la cineva ca e „loser”. (ma refer strict la film).
     Terapeuta lui l-a adus in fata a 200 de persoane care i-au strigat in cor ca e loser. Impactul a fost atat de mare incat…a ramas senin si detasat. Ba chiar a ras. Si cred ca s-a vindecat.
     Scuze inca o data.

    • lili spune:

     Era singurul răspuns pe care îl puteai da. Totuși, știu să pierd. Nu prea am nevoie de terapii. Dar oricând se poate cădea… mai mult chiar decât s-a reușit să se urce. Doar că loviturile nu mai au așa mare efect, când ai învățat cum sa cazi… hahaha

 8. lili spune:

  Un apel; ca să FACEM ceva: există mai multe grupuri de rugăciune în Bucureşti, cel puţin. Au program de rugăciune pentru ţară, la orele 21 – unii; la 21,30 – alţii; la 22 – alţii. Alăturaţi-vă şi voi, dacă încă nu aţi făcut-o încă. Dat fiind faptul că nu ştim ce anume rugăciuni se spun, cineva mi-a sugerat şi mie să mă rog fără cuvinte, doar cu lumină.
  Este o invitaţie pentru toţi cei care simt pozitiv.

  • WildWind spune:

   Eu nu cred ca rugaciunea este o cale de a ma cunoaste pe mine insumi.

   Probabil ca eu nu simt pozitiv… 😦

   • lili spune:

    Aici nu mai e vorba de tine însuți… e vorba de Spiritul neamului, care are nevoie de ajutor. Și orice lumină(de gând) îndreptată spre el i-ar prinde bine. Deci, te poți uita un pic pe tine!

    • WildWind spune:

     Intotdeauna este vorba numai si numai despre tine. Nu exista altcineva.

     • lili spune:

      Suntem interconectati, fie că vrem fie că nu. La un moment dat, trebuie să ne ajutăm unii pe alții. Bine, tu ne ajuți sau ne faci cu mâna, când consideri tu.

    • lili spune:

     Dar dacă eu sunt și tu ești eu sunt și totul e eu sunt și tu ești eu și eu sunt tu , e clar că nu există altcineva… 😀

    • WildWind spune:

     Un singur lucru poti tu sa faci ca sa ma ajuti pe mine, sau pe oricine altcineva sau lumea: sa te ajuti pe tine. Atat.

     Dar asta presupune sa incepi sa te cunosti pe tine iar asta implica sa te duci din ce in ce mai „adanc” si mai sincer in tine.

     Am fi in stare sa facem orice si sa exploram orice(fundul oceanelor, sa mergem pe varful muntilor, sa mergem pe alte planete in alte „galaxii”, etc…), orice numai sa nu ne exploram pe noi.

     Mai bine ne rugam la o entitate externa sa schimbe lumea(de care noi nu suntem multumiti) decat sa schimbam noi lumea. Si nu vrem sa schimbam noi lumea pentru ca asta implica sa ne schimbam pe noi, iar pe noi nu vrem sa ne schimbam pentru ca ne e frica.

    • WildWind spune:

     Cu ce-ai inceput? Cu rugaciunea? Intreaba, mai in gluma mai in serios, alt ego.

     • lili spune:

      Nu mi-o spusese nimeni, încă. Probabil am început cu… mâinile. Sentimentul de apartenență, de proprietate… „sunt ale mele?” Și așa creștea egoul.

    • WildWind spune:

     Adica sa inteleg ca nu te-ai nascut cu o biblie de gat? 🙂

     PS Am parafrazat un prieten: „In all the annals of medical practice, you’ll not find a single recorded case of a baby being born with a Torah, Bible or Koran tethered around his neck. And why is that so? Because God does not give us those books, men do.”

     • lili spune:

      Da. Așa e. Eram chiar o necredincioasa. Credeam ce ne spuneau ateistii la școală, ăia care ne interziceau să mergem la biserică… Însă am descoperit mai târziu lumina din rugăciune . Pentru că… și aici e vorba de tehnici. Nu se face chiar la întâmplare și te duce adânc în tine însuți. Eu sunt la suprafață deocamdată.

    • WildWind spune:

     Stiu, am vazut si eu filmul asta. Si eu am gasit „lumina din rugaciuni”. Cu tehnica, bineinteles. Am scormonit mult dupa tehnicile de rugaciune ale calugarilor. Pentru ca „rugaciunea inimii” nu se spune oricum…trebuie sa-ti cobori mintea in inima si sa respiri intr-un anume fel…ehee cat am mai haladuit si eu pe carari infundate…

     Dar nimic nu e inutil. Am mai bifat ceva la capitolul „Asa nu”.

    • WildWind spune:

     By the way, tot la suprafata am ramas si eu atata vreme cat am fost prins in capcana religiilor. Yoga si toate orientalismele le consider tot religii.

     Si nu era orice suprafata, era una tare agitata…

    • WildWind spune:

     De auzit, aud cu amandoua desi relativ la modul in care comunicam, este suficient sa vad. 🙂

     Iti raspund cu doua citate(nu mai stiu din cine):

     „Eu ma dedic adevarului, nu consecventei”

     „Cel mai mare obstacol in calea aflarii adevarului este ca crezi ca il detii”

     Dupa cum am mai spus, am haladuit pe multe poteci care s-au dovedit infundate. Una dintre concluziile care s-au impus a fost ca am inlocuit „credinta” cu „experimentarea”.

     Calea pe care o experimentez acum este singura care m-a dus la rezultate vizibile si palpabile. Si nu „cred” in ea. Zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, o reevaluez.

     Acest punct de vedere il pot exprima si intr-un mod de o tinuta academica si mistica exemplara: ia mai da-o dracu’ de credinta! 🙂

     Dincolo de gluma, credintele sunt in mod inerent factori limitativi.

     Cele mai multe si cele mai puternice credinte ale noastre ne-au fost induse in subconstient(programare) in copilarie. Ele sunt samburii pe care ne-am format toate credintele(programarile) ulterioare.

    • WildWind spune:

     Validarea sau invalidarea nu pot veni decat in urma experimentarii. In urma experimentarii eu am validat-o. Asta e valabil pentru mine. Pentru unii functioneaza, pentru altii, probabil ca nu. Din cei cu care am discutat pe tema asta, singurii la care nu a functionat au fost cei care au respins-o din start.

     Cei care o experimenteaza(nu cunosc, personal, multi) sunt incantati.

     Sunt „priceless” acele momente in care constientizezi cauza(cauzele/programele/conditionarile) pentru care te comporti intr-un anume fel. Iar dupa ce constientizezi si reusesti sa-ti schimbi si modul in care actionezi, dispar si anumite simptome din corpul fizic. Asta e ceea ce noi numim „dovada celulelor”.

     • lili spune:

      E de fapt, legătura dintre psihic și fizic. Există și un cod după care îți modifici comportamentul? Sau este… liber? Cred că după etapa asta trebuie să fie o alta, nu? Ceva de genul activarea laserelor din celule? Care duce la materializare de gânduri?

    • WildWind spune:

     Este liber si decurge de la sine pe masura ce faci constientizari. Astea, cred eu, sunt niste procese foarte personale. Nu stiu cum fac altii dar eu nu mi-am propus nici o modificare in mod special.

     Pe masura ce, prin autoobservare, devii din ce in ce mai constient de reactiile emotionale si fizice si simti la ce supliciu iti supui corpul prin reactiile din emotional, reactiile incep sa ti se schimbe. Nu e nevoie neaparat sa-ti propui la nivel mental sa schimbi ceva. Stim toti ca in general schimbarile pe care ti le propui doar la nivel mental nu reusesti sa le duci la bun sfarsit. Asta se intampla pentru ca noi, de fapt, actionam in baza programelor din subconstient(recomand cartea si/sau cursurile dr. Menis Yousry). Degeaba mintea rationala constienta „se prinde” ca ceva nu e in regula si isi propune sa schimbe. Nu se va intampla mare lucru(in afara de frustrare) pana cand nu devii macar constient de programele din subconstient. Daca gasesti si care anume conflicte sau programari din copilarie au generat acele programe e si mai bine.

     Un imens ajutor pe calea constientizarii si autoobservarii il da Noua Medicina care iti ofera „pe tava” legatura dintre manifestarile din fizic si conflictul emotional.

     Sa presupunem ca iti apar pete pe partea dinpre interior a antebratelor. Daca sti noua medicina, in loc sa umbli pe la alergologi si sa ingurgitezi inutil tot felul de chimicale, incepi si te intrebi „ce anume vreau sa tin la mine si nu pot?”. Experienta in autoobservare te va ajuta sa gasesti mult mai repede raspunsul. Sau iti apar pete pe exteriorul antebratelor si/sau bratelor. Te intrebi „Ce anume vreau sa dau la o parte?”. Constientizarile pe care le faci asupra legaturilor dintre reactiile psihoemotionale si simptomele din fizic duc la modificarea felului de a fi fara un „efort de vointa”, fara ca mentalul „sa lupte” cu el insusi.

     Cu siguranta urmeaza tot felul de alte etape dar mai am atat de mult de lucru la etapa asta, incat chiar nu are rost sa-mi bat capul cu etapa urmatoare. Chiar daca as face-o, ar fi o stradanie complet inutila si chiar contraproductiva. Mentalul de la acest nivel de constienta nu are cum sa evalueze urmatoarea etapa. Mai mult, cred ca urmatoarea etapa pentru mine(valabil pentru toti) nu e „scrisa”. Eu, in fiecare „acum” „scriu”/”creez” urmatoarea „etapa”.

     Pentru a face un pic de lumina prin hatisul de teorii si povesti am incercat sa plec de la aspectele cele mai „sigure” si evidente. Eu consider ca fiind aspecte „sigure” urmatoarele:
     – am un corp fizic compus din zeci de triliarde de celule si din sute de triliarde de bacterii; corpul fizic are niste senzori care percep(cu anumite limitari) lumea inconjuratoare si, in conjuntie cu mentalul, imi permit interactiunea in planul fizic; fiecare din celulele care compun corpul fizic are un anumit grad de constienta. Practic, corpul fizic este o colonie de multe triliarde de „entitati” care fiecare are un grad de constienta. Acelasi lucru este valabil pentru tot de este „viu”(bacterii, plante, viermi, insecte, animale);
     – am un corp emotional, „simt”, am anumite trairi, reactionez in anumite feluri la evenimente;(toate „vietatile” au emotional intr-o masura mai mare sau mai mica)
     – am un corp mental(mentalul, mintea) (nu intru in detalii despre rolul mentalului) (aparent mentalul este foarte slab dezvoltat sau inexistent la alte „vietuitoare”);
     – fizicul, emotionalul si mentalul sunt interconectate si interactioneaza in anumite moduri(pe care acum le explorez);
     – este extrem de probabil ca am un „suflet” sau ca, de fapt, „sufletul” „are” restul corpurilor(este discutabil dar nu cred ca sunt importante detaliile);
     – tot ce este „viu” este interconectat; (putem sa-i spunem „camp” sau oricum altfel);(as putea forta un pic si sa fac afirmatia ca nu numai „viul” are constienta; cred ca un anumit grad de „contienta au si mineralele si cristalele);

     In mod evident majoritatea covarsitoare a oamenilor nu sunt capabili sa-si gestioneze(nici eu) nici unul dintre corpurile pe care le-am enumerat. Exista „conflicte” interne in fiecare corp si intre corpuri. Interactiunea dintre ele si dintre ele si mediu o putem numi „ego”.

     Si atunci, atata vreme cat eu nu sunt capabil nici macar sa ma gestionez pe mine, are rost sa ma consum cu tot felul de teorii? Sa-mi „bat capul” cu teorii despre univers? Multivers? Sumerieni? Annunaki? Stramosi?, Atlantida?, „Iubire neconditionata”, „Activarea laserelor din celule”?, „Materializarea gandurilor”?!, Relativitatea spatiu-timp?, Gauri negre?, Creatorul Universului??!!

     • lili spune:

      Mulțumesc mult. Util. Și mulțumesc și pentru bunăvoință. Am primit confirmări prin tot ce ai scris pe aici. Învăț. Mulțumesc.

    • WildWind spune:

     Cu placere. Si eu invat. 🙂

  • Dana spune:

   invitatia este evaziva, insa iti multumesc, o percep ca pe o chemare la pace si prietenie. Tocmai ma pregateam sa-mi cer iertare pt ca te-am suparat cu raspunsul meu scurt dat din viteza din lipsa de timp. La randul tau l-ai suparat pe SB si ma pregateam sa-mi cer scuze si fata de el, insa ce frumos, SB a fost primul cu scuzele. 🙂

   • lili spune:

    Invitația este pentru cine simte despre ce e vorba. Nu se pot da prea multe detalii. Energiile lucrează, doar suntem în post… vizavi de micile ” neînțelegeri”.

 9. George Valah spune:

  „Lumea e ,minunata… !”

  • sai baba spune:

   George, ne trimiti 3 ore la tropice? O fi in Pacific???
   Din Oceanul Paci-fic,
   A iesit un peste mic,
   Si pe coada lui scria.
   …………

   oare ce scria? ca ..n-am inteles nimic !! 😀

  • lili spune:

   Invitația la rugăciune este în micro… cosmos. Dar, de câte ori propun ceva concret, pe aici, se face… liniște. Ăsta e un semn de întrebare. În rest, lumea e minunată atâta timp cât(mai) există! Zâmbesc.

 10. sai baba spune:

  „…Gurdjieff a folosit metoda „EU SUNT”. Practică adânc acest EU SUNT orice ai face. Bei apă, mănânci, amintește-ți EU SUNT. Nu uita asta! Când mergi amintește-ți EU SUNT. Lasă mersul să fie acolo, dar fii fixat pe EU SUNT EU SUNT EU SUNT. Asta să îți fie constant în conștiință. Apoi ea va pătrunde și în vis.

  Gurdjieff a folosit această metodă continuu. Discipolul lui cel mai cunoscut, Uspensky, povestește că atunci când Gurdjieff lucra cu el cu această metodă și el practica de 3 luni neîntrerupt această reamintire a lui EU SUNT EU SUNT EU SUNT, totul s-a oprit. Gândurile, visarea, totul s-a oprit. Doar o singură notă ca muzică a rămas „EU SUNT”. Dar nu era un efort. Aceasta era o activitate spontană care se desfășura. „EU SUNT”. Apoi Gurdjieff l-a chemat pe Uspensky afară din casă. Pentru trei luni el a fost ținut închis în casă și nu i s-a permis să iasă.

  Apoi Gurdjieff a zis „Vino cu mine!” Ei locuiau într-un orășel rusesc, Tiflis. Au ieșit pe străzi. Uspensky scrie în jurnalul său: „Pentru prima dată am putut înțelege ce spune Isus când zice că omul e adormit. Întregul oraș îmi apărea ca fiind adormit. Oamenii se mișcau în somn, proprietarii de magazine vindeau în somn, clienții cumpărau în somn. Întregul oraș era adormit! M-am uitat la Gurdjieff. Numai el era treaz. Întregul oraș dimprejur era adormit. Erau furioși, se certau, iubeau, cumpărau, vindeau, făceau una alta, toate.”

  Uspensky spune: „Puteam să le văd fețele, ochii, erau adormiți. Centrul interior le lipsea, nu era acolo.” El i-a zis lui Gurdjieff: „Nu mai vreau să merg acolo. Ce s-a întâmplat cu orașul? Toți par adormiți, drogați.”

  Gurdjieff i-a spus: „Nimic nu i s-a întâmplat orașului. Ceva ți s-a întâmplat ție. Tu ai fost de-drogat. Orașul rămâne la fel. E același loc în care te-ai mutat acum trei luni. Dar nu ai putut vedea că oamenii sunt adormiți pentru că și tu dormeai. Acum poți vedea asta pentru că o anumită calitate a conștiinței ți-a apărut. Cu trei luni de practică a lui „EU SUNT” în mod continuu, ai devenit conștient într-un timp foarte scurt. Ai devenit treaz! O parte a conștiinței tale a trecut dincolo de vis. De aceea poți vedea că toți sunt adormiți, morți, se mișcă drogați, ca și cum ar fi hipnotizați.”

  Uspensky spune: „Nu puteam suporta acest fenomen – toți adormiți! Orice ar face ei, ei nu-s responsabili pentru acel lucru. Nu sunt responsabili! Cum ar putea fi ei responsabili?” A venit înapoi la Gurdjieff și l-a întrebat: „Ce e asta? M-ai iluzionat cumva? Mi-ai făcut ceva de întregul oraș pare adormit? Nu îmi pot crede ochilor!”

  Dar asta se va întâmpla oricui. Dacă îți poți aminti de tine însuți, atunci vei ști că nimeni nu își amintește de el însuși, și așa se mișcă fiecare. Întreaga lume e adormită.
  Dar începe cât timp ești treaz. În fiecare moment în care începi „EU SUNT”.

  Nu vreau să zic că trebuie să repeți cuvintele „EU SUNT” ci să ai simțământul. Îmbăiază-te și simte „EU SUNT”. Lasă atingerea dușului rece să fie acolo, și lasă-te să fii acolo în fundal, simțind și amintindu-ți „EU SUNT”. Ține minte că nu zic că trebuie să repeți verbal „EU SUNT”. Poți repeta dar asta nu îți va aduce conștiința. Repetarea poate crea chiar mai multă adormire. Deci acest „EU SUNT”, această amintire a lui „EU SUNT”, nu este o mantra verbală. Simte asta! Fii senzitiv față de ființa ta. Când atingi mâna cuiva nu doar atinge-o, dar simte-o, simte de asemeni și atingerea ta. Când mănânci, simte-te mâncând, în egală măsură. Acest simțământ va pătrunde tot mai adânc în mintea ta.

  Într-o zi brusc ești trezit în propriul tău centru, funcționând pentru prima dată. Și atunci întreaga lume devine un vis. Și atunci știi că visul tău este un vis. Și când știi că visul tău este vis, el încetează. El încetează dacă e perceput ca ireal.

  Și odată ce visul încetează, tu ești un alt om. Vechiul om a murit; adormitul este mort. Acea ființă umană ce erai, nu mai ești. Pentru prima dată devii conștient. Pentru prima dată, în întreaga lume care e adormită, tu ești treaz. Devii un Buddha, un Cel Trezit.

  După această trezire, nu mai există suferință. După această trezire, nu mai există moarte. Prin această trezire, nu mai există frică. Devii, pentru prima oară, liber de toate. Să fii liber de adormire, liber de visare, înseamnă să fii liber de orice. Ura, lăcomia, mânia toate dispar. Atingi libertatea. Devii doar iubire……”

  • WildWind spune:

   Doar ca Gurdjieff nu s-a limitat la atat. Si-a supus discipolii la experiente extreme, dincolo de limita „normalului” as spune eu. Iar ei s-au lasat antrenati in acele experiente(experimente) pentru ca erau deja „constelati”(constelatia – este un termen din noua medicina care implica existenta unor focare de conflicte in amandoua emisferele cerebrale). Gurdjieff, practic, forta prin orice mijloace aparitia starilor modificate de constienta.

   Din punctul meu de vedere nu e ok sa fortezi nimic, cu atat mai putin „trezirea”.

   • lili spune:

    De voință puternică este nevoie oricum. Și asta e tot un fel de forțare. De luptă cu tine însuți.

    • WildWind spune:

     Nu, nu e nevoie de vointa puternica, nici macar de vointa „normala”. Incearca sa vezi. Nu e nevoie de vointa ca sa-ti muti atentia acolo unde vrei tu. In schimb, este nevoie de practica ca sa inveti sa o mentii acolo unde vrei.

     Eu mi-am cam scos din vocabular cuvantul „lupta”. Il folosesc doar cand altcineva il foloseste, pentru a spune urmatoarele: A te lupta cu tine insuti e una din marile capcane. Intotdeauna o sa pierzi. Iar lupta din tine, lupta din noi toti, se proiecteaza in exterior. Deasta e lumea asa cum este. Atata vreme cat in noi o sa fie lupta si in exterior vor fi razboaie.

    • WildWind spune:

     Daca lupti, cu atat mai mult ti-o va fura mentalul. Bypass la atentie!

     Daca tu prin practica vezi o actiune de vointa, atunci o sa ajungi iar la lupta and…you’re back to square one.

     Incearca sa vezi practica atentiei ca pe o chestiune de alegere. Practic atunci cand imi vine sau cand in amintesc. Atat.

     Cauta-ti niste momente ca repere. De ex. cind astepti sa porneasca PC-ul. Sau cand astepti la semafor. Sau cand te speli pe maini. Imediat dupa ce ai urcat in masina. Inainte de a cobora din masina. Imediat dupa trezire. Inainte de culcare, etc. Nu e nevoie de mult timp. La inceput sunt suficiente si niste secunde. Nu e nevoie nici de vreo postura speciala. Nu ai nevoie de liniste. Dimpotriva, ascultarea cu atentie a tuturor zgomotelor din jur…inseamna ca mintea tace.

     La fel merge si pe parte vizuala. Incearca sa devii constienta de tot ce percepe campul vizual, inclusiv vederea periferica. Un moment bun sa incerci asta este cand conduci. Incearca sa devii constienta simultan de tot campul vizual: tot ce vezi prin parbriz, simultan sa fii constienta si de oglinzile laterale si de oglinda retrovizoare. Bonus este ca o sa conduci mai ATENTA.

     Dupa un timp se va intampla ceva…se va activa Observatorul.

     • lili spune:

      Mulțumesc frumos. Fac multe dintre acestea. La krav maga e necesar un adaos de atentie. Mașini nu conduc. Nu știu. În privința dezvoltării voinței… mi se pare, totuși, extrem de necesară. Și, atunci când cauți cu adevărat, apar sincronicitațile, respectiv persoanele potrivite ca să te învețe. E și aici o tehnică…

   • Dana spune:

    WW, ai trecut printr-o transformare asemanatoare lui Eckhart Tolle?

    • WildWind spune:

     Ba io! Doamne feri!

     Cazul lui Tolle este cel putin interesant. Daca este sa luam de buna povestea „iluminarii” lui, atunci putem spune ca el a fost prototipul individului angoasat si frustrat, complet nemultumit de el si de lume. Asemenea cazuri, in psihiatrie, poarta un nume: „depresie bipolara”. Si totusi in cazul lui s-a intamplat ceva ce se intampla(se povesteste) extrem de rar: s-a produs inversul. Probabil universul a suferit vreo „cadere de tensiune”, a avut vreo variatie in continuumul spatiu-timp… 🙂

     Tolle imi ridica un mare „red-flag”: este foarte popularizat si promovat de mainstream media ceea ce face ca „sistemul meu de operare” sa-l mute automat in categoria „sandbox”, „carantina”, „suspect”.

     PS I-am citit toate cartile.

    • Dana spune:

     Am avut o mica intuitie, totusi nu am fost prea departe avand in vedere ca ai citit tot ce a scris 🙂


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s