Stiri scurte: 08.06.2017

-Stire de prima pagina trecuta sub tacere de massmedia corporatista: in disputa US-N Koreea, portavioanele americane si navele de insotire au plecat din regiune M Japoniei  fara ca N Koreea sa fi facut cea mai mica concesiune presiunilor si amenintarilor de razboi!(Rusia n-a fost impresionata de masarile NATO si „sanctiunile” US, Siria dupa ce si-a predat armele chimice tot a fost bombardata pe false acuzatii dar Assad n-a cedat, Iranul la fel, acum si N Koreea…. !GV)

US Aircraft Carriers Ronald Reagan, Carl Vinson Withdraw From Sea of Japan

Military.com

 

-Noul Presedinte  Moon Jae-in al S Koreea cere suspendarea desfasurarii THAAD pe teritoriul tarii sale! 

South Korean President Calls for THAAD Deployment to Be Suspended

South Korean President Suspends
Installation of US THAAD Missiles

Meth and cereal

-Procurorii din S Koreea ancheteaza cazul a doi militar americani prinsi ca traficau droguri (metamphetamina) in valoare de 12 milioane dollari! (Uu.. la ei militarii americani nu au „imunitate totala”, asa cum se intampla la noi, de ex?GV)

Busted! US Soldiers Caught with $12M Worth of Crystal Meth in South Korea

RTX37Y2E

-N Koreea spune ca poate sa doboare avioanele de lupta americane si rachetele acestora , pentru a-si ptoteja silozurile nucleare!

NORTH KOREA SAYS IT CAN SHOOT DOWN U.S. WARPLANES AND MISSILES TO PROTECT NUCLEAR WEAPONS

Australia's Prime Minister Malcolm Turnbull delivers the keynote address at the 16th International Institute for Strategic Studies Shangri-la Dialogue, or IISS, Asia Security Summit on Friday, June 2, 2017 in Singapore.

– Pe motiv ca noul „nationalism amerian” si falia dintre administratia Trump si unele institutii ale US nu le mai ofera suficienta incredere, aliatii  asiatiici ai Americii prefera sa se alieze intre ei contra Chinei decat sa se mai bazeze pe US. 

No Confidence: Citing Trump ‘Trust Gap,’ Asian Allies Turn Away From US

US State Department

-Creste revolta surda a serviciilor externe si membrilor corpului diplomatic american la adresa lui Trump! (O „parere”: tare imi miorase a „scenariu/manipulare” prin care opinia publica e impinsa spre a-l vedea pe abia instalatul Trump drept „malefic”, in timp ce „mlastina” sa-si vada mai departe de treburle lor „ca intotdeauna”!GV)

US Foreign Service Revolt Mounts Against Trump

– Adevarata problema a terorismului musulman in tarile din vest e ca prin asta se vrea de fapt impunerea prin forta acolo a legii „sharia”! (Mai „subtirel”, cu „valorile vestului”!GV)

No, the Problem in London Is Not ‘Islamist Extremism’

-Sinuciderea demografica a Europei prin depopulare sistematica, de la marea ciuma din sec XIV incoace!

Catholic Lite and Europe’s Demographic Suicide

Migrants massing in southern Italy in 2015. With Europe clamping down, many are now seeking an alternative route to the U.S.

– Fara refugiati si fara atacuri teroriste in Polonia si Ungaria!

No refugees, no terror for Poland, Hungary

– Noua „moda” a  gasirii de carti de identitate sau pasapoartele ale atacatorilor la locul atentatelor teroriste de la  Manchester, Berlin, Paris, Nice, London, New York…

Manchester, Berlin, Paris, Nice, London, New York: Passports and IDs Mysteriously Discovered in the Wake of Terror Attacks

 • Ciudata fortareata rectangulara de pe o insula apartinanad Rusiei, veche de 1300 de ani si de care numeni nu stie pentru ce servea, care ii era scopul, intrucat zona e oricum foarte izolata …


32 comentarii on “Stiri scurte: 08.06.2017”

 1. WildWind spune:

  Daca te referi la mainstream media, iti miroase bine.

  Dar ce ne facem cu faptul ca in „media alternativa” treaba s-ar putea exprima cam asa:

  Mie tare imi miroase ca se joaca Alba/Neagra cu noi. Inclusiv Trump(bunicel actor).

  Vezi aici:

  Dă clic pentru a accesa trump.pdf

  Si aici:
  http://www.politico.com/magazine/story/2017/04/the-happy-go-lucky-jewish-group-that-connects-trump-and-putin-215007

  Si aici:
  http://redefininggod.com/trump-and-putin-agents-of-chabad-lubavitch/

  • George Valah spune:

   Asta se stia de la inceput! Dealtfel „israelitii biblici” erau cam „negrotei” ca rasa… Cei ce se autonumesc azi evrei, sunt europeni, majoritatea ukrainieni si caucazieni trecuti la o alta religie, iudaismul, cam prin sec. 8… Asta e ca si cum sarbii care dupa cucerirea otomana au trecut la mahomedanism n-ar mai fi tot sarbi ci i-am numi „turci”! Oricum, acum isi zic „bosniaci”!

  • WildWind spune:

   Se pare ca wordpress-ul nu posteaza ce este intre caracterele „”.

   Comentariul meu era asa:

   -O „parere”: tare imi miorase a „scenariu/manipulare” prin care opinia publica e impinsa spre a-l vedea pe abia instalatul Trump drept „malefic”, in timp ce „mlastina” sa-si vada mai departe de treburle lor „ca intotdeauna”!GV-

   Daca te referi la mainstream media, iti miroase bine.

   Dar ce ne facem cu faptul ca in „media alternativa” treaba s-ar putea exprima cam asa:

   -O „parere”: tare imi miroase a „scenariu/manipulare” prin care opinia publica e impinsa spre a-l vedea pe abia instalatul Trump drept „luptator antisistem”, „luptatorul lumini”, „opozantul NOM”, in timp ce „mlastina” sa-si vada mai departe de treburile lor „ca intotdeauna”-

   Mie tare imi miroase ca se joaca Alba/Neagra cu noi. Inclusiv Trump(bunicel actor).

   • George Valah spune:

    100% de-acord ca se joaca alba-neagra cu noi si Trump e o alta „umbra intr-un spectacol de umbre! Acum e bine? 😀

    O singura mentiune: jocul asta „asanam-nu asanam mlastina” e al naibii de riscant ca jocul cu chibriturile langa un butoi cu pulbere! Mare disperare si oricum mare tampenie: ai mai „paria” ca „toate sunt sub control ca de-obicei”? „Magia” prostirii atatea mii de ani si a nenumaratelor multimi tocmai pe asta s-a bazat: pe nevoia de a crede in „infailibilitatea unora”, deci, „ai mai paria ca e dovada de siguranta si forta joaca cu chibriturile langa pulberarie”? Now you tell me!

    • neicaion spune:

     W.W. Încerci să suceşti totul, să dai un non-sens general, Trump nu mai poate fi considerat, o umbră, este întunericul însuşi, perioada de actorie a expirat, cam demult deja şi şi-a întrat în pielea lui de năpârcă, mai bine zis un scarabel de origine, varianta ecologică, +,sau -, dar numa bălegar, ceea ce va şi ajunge.
     G.V. Păi cam zici bine, pulberăria şi chibritul, e o chestie cam expirată, nu mai ţine, momentan, decât la marionetele plătite bine, dar o marionetă poate avea un statut azi, mâine, în funcţie de evenimente, poate fi în solda, sau pur şi simplu opusă.

    • WildWind spune:

     Obviously, they don’t consider their game to be risky. Asta este si motivul pentru care il joaca pe fata(pe fata pentru cine s-a prins). Nu au nici o emotie. Nu sunt deloc disperati. Parerea mea este ca , din punctul lor de vedere, „toate sunt sub control ca de-obicei”. Poate acum mai mult decat niciodata.

     Eu as spune ca peste 90% din populatie este sub control fara nici o problema si fara sa-si puna vreo intrebare. Daca le spui, nu o sa inteleaga si nici nu o sa creada. Eventual, o sa te creada nebun. Daca ar fi sa dau o cifra si ca sa rotunjesc, as spune ca 95% din populatie e in categoria asta.

     O alta parte, sa spunem un pic peste 4%, s-a prins ca ceva nu e in regula si cauta „adevarul”. Si, ce sa vezi, au si gasit „adevarul”. Nici n-a fost prea greu. N-a fost nevoie decat sa se foloseasca de „libertatea” pe care o ofera internetul si au ajuns pe site-urile de stiri si televiziunile „alternative”.

     Mai exista o categorie de maxim 0.5% din populatie, care ne-am prins cum se joaca jocul. Ne-am prins ca totul e o cacialma. Ne-am prins ca adevarul nu e nici in mainstream, nu e nici in „media alternativa”. Stim ca „media alternativa” este de fapt „opozitie controlata”.

     Toti cei 99.5% sunt sub control complet. Nu e nici o problema de chibrituri langa vreun butoi cu pulbere. Am mai spus-o si o mai repet: niciodata in istorie miscarile de revolta populara, revolutiile, rascoalele, etc, nu au realizat nimic altceva decat „victorii” aparente. Intotdeauna miscarile populare, putinele care au fost cu adevarat miscari populare, ale maselor, au fost infiltrate, deturnate, controlate, manipulate, modificate.

     Cele mai multe „miscari populare”, „revolutii”, etc, au fost de fapt gandite, initiate, provocate si conduse de sistem. Problema – Reactie – Solutie. Cam asta au facut intotdeauna. Ei au creat problemele, tot ei – prin anumite canale – au sugerat multimilor caile posibile de reactie, dupa care tot ei – prin alte canale- au sugerat si „solutia”. „Solutia” a fost intotdeauna de asa natura incat marea parte a maselor sa o considere acceptabila si benefica. Au fost intotdeuna si unii care s-au prins ca „solutiile” sunt capcane, dar prea putini. Daca au devenit prea insistenti, au fost intimidati, cumparati sau eliminati.

     Toate „marile” evenimente istorice au fost inscenari ale lor. In categoria asta intra Revolutia Franceza, Revolutia din Rusia, Miscarea de eliberare a negrilor, Miscarea de eliberare in India, razboaiele mondiale, etc. You name it.

     Cum de le merge? Simplu. Marile mase intotdeauna au cautat si in continuare cauta solutii in exterior. Asteapta rezolvare de la politicieni, lideri carismatici, fotbalisti, cantareti, actori, vedete, scriitori(care toti sunt ai sistemului) iar cei religiosi asteapta solutii de la biserica,, episcop, patriarh, de la papa, de la dumnezeu. Daca d-zeu n-are timp, las’ ca se ocupa fi-su'(si categoria asta e creata si controlata tot de sistem).

     Ceilalti 4,5%, care sunt mai cititi, spiritualizati, energizati, cu chakrele aliniate si cu emisferele cerebrale echilibrate, tot in exterior cauta solutii. Solutiile lor sunt mai exotice. La ei nimic nu e banal, ca la marile mase. Ortodoxia e cuantica la ei. Salvarea vine de la extraterestri buni sau de la Iisus+Pistis Sophia+Centura fotonica. Sau de la Lucifer. Sau, lasa ca oricum pamantul trece in dimensiunea patru sau cinci si ne ia cu el(evident, toate astea sunt tot manipulari ale sistemului)

     Si la unii si la altii exista dualitatea bine/rau, si la unii si la altii adevarul si solutiile sunt in exterior. De ce in exterior? Pentru ca e mai simplu asa. Nu e nevoie sa faca ei ceva. Altcineva, din exterior, este responsabil pentru binele lor, pentru schimbarea in bine. Pe asta se bazeaza „sistemul”. De asta exista „sistemul”. Asta este „sistemul”. Tind sa cred ca pentru asta am venit noi aici.

     Cata vreme vom astepta solutii din exterior, „sistemul” nu o aibe nici cea mai mica problema, emotie, teama sau disperare. Doar micile julituri, muscaturi, uneori chiar taieri de beregata pe care si le ma aplica uneori, ei unii altora. „Prieteneste”. La fel cum facem noi toti.

     In noi toti exista frica, exista ura, exista invidie, minciuna, lupta, etc. Toate astea le proiectam in exterior. Asta este „sistemul”.

     Now you tell me!

    • WildWind spune:

     Genul de replici care incepe cu „Nu am retinut..” se asorteaza cu comunicarea verbala. In cazul comunicarii in scris, daca nu ai retinut ceva dupa prima lectura, poti oricand sa recitesti.

     • George Valah spune:

      Si de 100 de X daca citesti, poti sa nu retii, daca ceea ce era de retinut nu a fost vreodata cuprins in text. „Ironic”!
      Asadar: „Nu am retinut limita dintre interior si exterior”… Pe unde o fi?

    • WildWind spune:

     Stiu ca intrebarea ta a fost ironica. Stiu si ca in comentariu nu am facut referire la limita dintre interior si exterior.

     Ca urmare ti-am raspuns asa cum ti-am raspuns. Daca m-ai fi intrebat care este, din punctul meu de vedere, limita dintre interior si exterior, ti-as fi raspuns altfel.

     Ti-ai inchieiat comentariul anterior cu „Now you tell me” asa ca m-am straduit sa-ti raspund pe larg. Mi-a luat ceva timp ca sa-ti raspund pe larg si nu am fost deloc incantat de intrebarea ta ironica.

     • George Valah spune:

      Stiu ca ti-a luat timp „si munca” pt acel comenriu, asa imi ia si mie…NU a fost „dispretuit”, doar incerc sa arat ca tu opresti sirul deductiilor la „eu”, unde se opresc toate, „nec plus ultra”! „Eroarea” asa cum o vad e ca… „atata timp cat vei „defini” in acest fel, toate ce decurg vor fi „FALSE” pt ca…NiMIC NU POATE FI DEFINIT FIIND NECUPRINS!

   • WildWind spune:

    Bineinteles ca „opresc sirul deductiilor la eu”. Intotdeauna imi expun propriul punct de vedere. Tu expui punctele de vedere ale altora?

    • George Valah spune:

     Bingo! S-a „spart basica”! De cand pana cand a2+b2=c2, e… „a cuiva”? Nici Pithagora n-a avut pretentia asta, altii i-au atribuit-o ca sa aibe un nume, nu un proprietar, nici macar „un inventator”, ca era acolo dintotdeauna! Daca eu „spun: asta, inseamna ca „e parerea mea”? Sau … hai, ca de-aici incolo e simplu! 😀

 2. WildWind spune:

  @neicaion

  O sa intru in dialog cu tine doar dupa ce inveti sa scrii si sa citesti, dupa ce o sa intelegi semantica si o sa te poti exprima coerent in limba romana.

  • George Valah spune:

   Eu cred ca NI se exprima „excelent” … Completarile sale au fost si raman intotdeuna binevenite!

   • WildWind spune:

    Ok. Iti inteleg pozitia. Iar eu imi asum punctul de vedere. Ramane cum am stabilit.

    • George Valah spune:

     Eroarea consta in a limita. Tot ce ai spus in comentul anterior se bazeaza pe „ipoteza” ca:
     1 „Ei” sunt capabili sa controleze totul, pt ca sunt „singurii” jucatori, restul toti ceilalti, fiind doar „jetoane” de pe masa de joc! Eroare: se omite „Maria sa” factorul „timp”! Una dintre regulile prestabilite de „Mult mai de Sus” (in care ei insisi nu sunt decat „chips”-uri) spune ca „tot ceea ce urca va cobora si tot ceea ce coboara va urca”, pana si „Cucutenii” de acu 7000 de ani stiau asta! „In timp” nu poti sa tragi cu tunul si nici sa-l pacalesti cu „rationamente”! Tic-tac, pa, pa, pa…
     2 „Ajutorul” din exterior, e foarte bun! E drept ca de la un anumit nivel poti cere apei sa iti intre singura in gura sa o bei daca ti-e sete, dar pana atunci, „o cana” e binevenita!
     3 Cine a spus ca „suntem singuri”? Poate mai exista „si altii interesati” de ce se petrece in acest „spatiu”…Poate au chiar si „puncte de vedere diferite” de ale noastre, hm?

    • WildWind spune:

     1 Ceea ce eu incerc sa spun este exact opusul a ceea ce ai inteles. Noi suntem jucatorii. Noi proiectam aceasta realitate. Noi ii facem pe ei posibili. „Ei” sunt doar proiectia noastra. Aceasta realitate este asa cum este pentru ca noi suntem asa cum suntem. Nu poate si nu e nevoie sa ne ajute nimeni. Nu asta este miza jocului. Miza jocului este ca daca vrem sa se schimbe ceva in aceasta realitate, e nevoie ca noi sa ne schimbam. Aceasta realitate „exterioara” este doar proiectia realitatii noastre „interioare”. In lume sunt razboaie pentru ca in noi se duc lupte. Pentru ca noi ne luptam cu noi insine. In lume exista minciuna pentru ca inca este minciuna in noi. In lume exista ura pentru ca inca exista ura in noi.

     2 Ajutorul din „exterior” este inutil si imposibil. Nimeni si nimic nu ne poate schimba. Doar noi ne putem schimba. Fiecare pe el insusi.

     3 Daca te uiti in jur o sa vezi o multitudine de puncte de vedere diferite. Oare nu chiar noi doi avem puncte de vedere diferite…hm?

     • George Valah spune:

      Am inteles exact ce vrei sa spui, mai mult, asa este! Dar … nu ORICUM! Adica „exista reguli si conditi” in care lucrurile se pot petrece ASA! Daca vrei sa spui ca „atunci cand toti vom gandi si vom actiona intr-un spirit care nu mai admite „nedreptatea”, aceasta va dispare, asa este! Mai mult, nici macar nu e nevoie ca „toti” sa fie asa, ci un anume numar/masa critica, sa zicem 20%, pt a declansa „reactia”! Din pacate, inca mai suntem 19,999… si nu 20! De asta/aici trebuie lucrat…Aici a fost distrus si au lucrat/lucreaza intens „ailalti, din cealalta tabara”, daca ei au reusit „o perioada”. de ce n-am reusi si noi… o alta perioada? Mai ales ca „s-a schimbat directia vantului” si altul e acum „valul”!

      Daca te referi ca „noi insine” putem face totul, caci interiorul nostru e reflectat in exterior, si nimeni „din exterior” nu ne poate ajuta (caci… „nu exista”!), iar ai dreptate, mult mai usor decat „intalnirea liniilor paralele la infinit”! Doar ca si aici „exista conditii” sa fie asa, nu oricum! E tot asa cum ai conduce de ex o masina: treb sa stii „cum se face”, iar pt asta „se invata” sau… „se desavarseste”! Teoretic, oricine poate canta la vioara ca Paganini, practic… iti trebuie cateva vieti de antrenament in ACEA directie, sa ajungi asa! Dar daca nu faci nimic in directia aia, nu vei ajunge niciodata un Paganini…
      Cand ma refeream la „alte puncte de vedere”, spun ca „exista o competitie” pentru intaietate in acest spatiu de ex, cu mult mai mare decat se banuieste, in care noi suntem probabil doar „iarba pe care se joaca JO”!

    • WildWind spune:

     Mai exista o varianta.

     Dar daca aici este exact asa cum „trebuie” sa fie? Dar daca aici este exact asa cum poate fi? Dar daca venim aici tocmai pentru ca aici este asa cum este? Dar daca niciunul dintre noi nu e „de aici”? Poate ca toti suntem „de altundeva” sau „de niciunde”.

     Dar daca „ei” nu sunt din alta „tabara”?

     Dar daca nu e nevoie sa atingem nici o „masa critica”?

     Hai sa comparam pamantul cu o „scoala de trupe speciale” sau „tabara de antrenament pentru supravietuire”. Toti cei care se duc in asemenea tabere sau la asemenea scoli stiu ca o sa le fie greu. Tocmai deasta se si duc. Stiu ca o sa se raneasca. Stiu ca vor fi plini de „rani”. Perfect!

     Dupa ce reusesc sa parcurga toate etapele din acel „adventure park” nu isi propun sa-l schimbe sau sa-l demoleze ca sa nu se mai „raneasca” si altii. Il lasa acolo tocmai pentru ca si altii sa poata invata.

     Poate ca nu e nevoie de nici o „masa critica”. Poate ca nu e nevoie sa schimbam aceasta realitate. Aceasta realitate este asa cum este pentru ca cei care o viziteaza sunt asa cum sunt. Poate ca cei care o viziteaza, in urma experientelor de aici, dupa ce parcurg toate nivelurile se duc in alte „realitati” conforme cu ceea ce sunt ei atunci. Iar aici vor veni altii care au nevoie de experienta acestei realitati.

     • George Valah spune:

      OK, ramanem pe exemplul tau: intr-un meci , „e nevoie” de vreun fel „sa marchezi gol”? Absolut nicio nevoie, cu toate astea, „asta e scopul intregii partide”!Asa e, Universul e „perfect”, sau in termeni mai exacti „e in echilibru”: orice concentrare de rau, sau bine, e consecinta sau atrage dupa sine, un camp de concentrare egal si de sens opus in alta parte a lui, pentru mentinerea echilibrului! Deci e „inutil” sa credem ca „facem ceva” pt ca indirect cream si premizele opusului a ceea ce facem… Ramane „scoala”, experienta, evolutia intr-o directie sau alta, adevaratul scop. Asa cum zici: „scoala nu trebuie daramata, sa mai invete si altii care mai vin”= „utilitatea” raului, ca stimul al progresului…! Sau mai corect „evolutia prin suferinta”…Si mai corect: „cand suferinta nu mai e suferinta ci informatie/leacul pe care trebuie s-o administrezi fara durere, extragandu-i mesajul”, se cheama ca treci la „next level” ca asta nu ti se mai potriveste! Nivelul urmator, alte probleme, alte solutii, alte „dureri de cap”! s.a.m.d….
      Nimic nou sub soare (apropos de „ideile mele, versus ale altora”) Religia „yazidis” (asa zisii kurzi- desi ei au fost acolo cu mult inaintea kurzilor turci!) a primlor si ultimilor daci de pe Pamant, exact asta face: considera un Dumnezeu Soare, care are un „loctiitor” pe pamant, asa zisul „rau” reprezentat de paun Melek Thaus, care are rolul „sa te invete”! Asa, la ei nu exista „rau”, venereaza si Soarele (Manu, Zoroastrism) si pe Melek Thaus ca invatator! Mai mult, ei nu au „un preot” sau alt conducator religios si vad in absolut tot ceea ce ii inconjoara „manifestarea lui Dumnezeu” drept care isi saruta mana unii altora, dar saruta si obiectele pe care le intalnesc sau de care se folosesc! Imi pare „inalta forma de intelegere” desi e printre primele religii ale lumii!
      Consecinta: cand vrem o viata mai usoara, de fapt evoluam mai putin, de aceea probabil „cei din urma vor fi cei dintai si cei dintai vor fi cei de pe urma”…

    • WildWind spune:

     In meciuri, asa cum se joaca acum, este nevoie sa „marchezi gol’ pentru ca „la noi” asa e regula. Este „conceptul” de competitie, concept care ne este inoculat de mici. De fapt este vorba de supravietuire.

     Cand „ne nastem” nu avem frica de moarte.
     Dupa ce „ne nastem” in realitatea asta suntem „inoculati” cu trei concepte fundamentale:

     1 Conceptul de „moarte”, din care apare frica de moarte. Din frica de moarte apare nevoia de supravieturire(supravietuirea personala, a grupului -cu componenta moderna „familia”, a clanului -cu componenta moderna „natiunea” si supravietuirea „speciei”). Din nevoia de supravietuire apar restul: minciuna, competitia, ura, invidia, gelozia, lupta, etc.
     2 Dualitatea bine/rau. De foarte mici prin toate povetele, basmele, povestirile, pildele, etc, ni se inoculeaza falsa dualitate bine/rau.
     3 Conceptul de „putere exterioara”. Totul, binele, raul, creatia, provin din exterior. Noi suntem doar niste biete fiinte muritoare fara nici o putere.

     Din toate astea apare mai apoi suferinta, in toate formele ei. Iar din suferinta apar „modificarile comportamentale”, „psihozele”, „bolile psihice” si „bolile fizice”.

     Nu stiu cum era pe vremuri dar in zilele noastre religia yazidi e un fel de sincretism intre islam si zoroastrism. Oricum, din multe puncte de vedere e superioara crestinismului sau islamului – pe vremuri si religiile erau mai evoluate 🙂

     Dar, ca si celelalte religii, sufera de aceleasi racile: creatorul este exterior, dualitatea bine/rau. Totusi la ei e mai simplu decat la noi sa-si dea seama ca ei sunt si yazdan si melek taws.

     Depinde cum am fost invatati sa definim „usor” si „greu”. Dar paradoxul functioneaza. Cu cat ceva pare mai „greu” in fapt este mai „usor” si cu cat ceva pare mai „usor” este in realitate mai „greu”.

   • neicaion spune:

    Tind să cred că W.W. are nevoie de iubire şi compasiune pentru a se elibera din propria sa incertitudine, eu unul chiar de aş încerca să îl sprijin, sunt încă un neeliberat al dogmelor lumii contemporane, cer pentru el şi pentru întrega omenire, iubire şi compasiune. Aşa să ne ajute Dumnezeu!.

    • George Valah spune:

     Toti avem nevoie de iubire… Dar ea singura poate genera tot atat suferinta, sau chiar intr-o clipa deveni ura, polul celalalt al aceleiasi energii. Faptul ca WW are „genomul” contrazicerii si contestarii, e tocmai ceea ce il face de „neinlocuit” in contextul acestui site! Si da, „stie” f bine sa se ajute singur: linkurile pe care le aduce, arata ca isi culege nectarul care ii place, de unde ii place, fara sa oboseasca! Un lucru am observat ca il tine/franeaza: conceptul (zen) ca „noi suntem tot si deci noi putem tot”! „Smecheria” e ca asta „devine” adevarat NUMAI in functie de perceptia adevarata a „ce suntem noi”. Daca cineva se refera la „propria persoana”, poate exact cat il tin muschii! Daca „renunta la propria persoana” si „nu se mai identifica cu nimic”, a luat „jackpotul”! Dar „cum sa renunti la tine” si mai ales cum sa nu te „lipesti/atasezi” imediat de o alta forma fizica?! „Pont”: nu renunti! Asta trebuie sa vina de la sine, altfel nu se poate , ba chiar „apar reactii” destul de dure din interior care se pot transforma intr-un conflict/dezechilibru !
     ,
     Eliberarea de dogmele lumii, iubirea si compasiune vin… ca toate celelalte „deprinderi”, prin obisnuinta. Nu e mai greu decat „invatatul sa canti la un instrument”, exersezi zilnic, pana degetele se misca singure si apasa „acolo unde trebuie” din reflex! Dar si aici, nimic nu merge fortat! Adica astea „vin de la sine” (sau nu!) dupa cat de bine intelegem „jocurile din spatele aparentelor”. Apoi daca sa zicem intelegem ceva dicolo de aparente, in anumite imprejurari, vedem cat de puerile sau de … „maiestrite” sunt cele din spatele valului! In acel moment „compasiunea” vine de la sine, iubirea asisderea…

    • WildWind spune:

     George, apreciez modul in care incerci sa mentii echilibrul.

     Cat despe mine, „no te preocupes por mi”. Eu i-am spus lui NI ceea ce i-am spus si era de asteptat sa reactioneze. „Supracompenseaza” un pic, dar e ok. Mi-am asumat asta. O sa intru in detalii cu alta ocazie.

     Vis-a-vis de conceptele mele, despre care tu zici ca sunt „zen” si consideri ca ma tin/franeaza, o sa-ti raspund cu un banc scurt:
     „Pe malul unui lac, Ion mulgea vaca. In lac se vedea invers”.

     Regarding the rest of your post, quite agreeable.

    • neicaion spune:

     Iubirea înfăşurată în suferinţă, nu poate fi numită iubire, suferinţa este centrul ego-ului, iubirea este reală atunci când poţi iubi chiar şi o piatră, o stâncă, Iubirea te oferă în mod total şi nu se poate retracta, nu pot exista condiţionări, natura noastră şi ceea ce suntem lăsaţi să fim, este totul. Vorbim despre nectar şi gândind, involuntar, la rafturile supermarket-urilor, o falsitate anemică ce încă ne domină, sunt distanţe greu de acoperit?, poate în eoni lumină?, noi înşine suntem tot ceea ce ne dorim, de vrem o scânteie în adevăr, încă nerostit, să îl rostim, chiar şi numai în cugetul nostru.
     Eu sunt doar doar o fărâmă de praf, ce prin lumină trec, oferind infima mea rază pentru a lumina, spre a aduce dimineaţa lumii ce o merităm.

    • neicaion spune:

     Ştii tu; WW, eu chiar am avut onoarea de a mulge vaci şi capre, cu plăcere şi mare mulţumire, m-am înfruptat din laptele lor, iar la oi, la stână, chiar anul trecut am stat vre-o săptămână, de timp ploios şi chiar furtună prin Retezat şi nu m-am plâns, ci chiar am mulţumit Creaţiei pentru experienţa trăită. Iar splendorile lacurilor, râurilor din stâncă şi potecilor petrecute, ce mi-au permis să le admir, să mă afund în imensitatea lor, să mă limpezească şi să mă reîmprospăteze, este pentru mine, viaţă adevărată, fără de care, eu unul nu aş putea rezista acestui conglomerat de falsitate şi minciună.

  • neicaion spune:

   …mă minunez mult când văd câte unul, care ca un „vânt sălbatic”, (de la crampe desigur), se consideră a fi măria s-a; buricul Pământului, la câte date exacte se perindă prin „nobila” sa sferă, să am onoarea de a fi băgat în seamă de aşa ceva?, …chiar nu mă încântă. Văd oameni închipuiţi la tot pasul, este anomalia nr. 1 a Planetei Pământ, agreez compania celor inocenţi, indiferent de vârstră sau haine, hainele de pe unii, sau vorbele măsluite, nu le vor putea acoperi niciodată goliciunea sufletească, deci; „only wind”.

 3. neicaion spune:

  WildWind 10 Iun 2017 la 12:44 pm

  Sunt total de acord cu punctul 2, …asta aşa ca o completare şi recunoaştere a defiecienţelor în care se zbat cei 99,5% şi eu sunt pe acolo.
  Scuze!.

  • neicaion spune:

   P.S. La pct. 2,…excepţie fac ştirile furnizate de George şi bineânţeles orice alte informaţii care te pot ajuta pe poteca evoluţiei personale.
   Ms.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.