De rerum naturae: „Sade Ingerul Mortii (al) Tau”

2D9168DD00000578-3279760-image-a-28_1445280567188

Analizand  cu atentie  giulgiul Mantuitorului, am observat in zona fruntii 3 litere insrise acolo, corespunzad alfabetului aramaic pentru: 

Sade 1.svg Ṣādhē

Are drept semnificatie „Nordul”, care e Steaua Nordului, adica „nemiscarea” sau vesnicia 

Samekh.svg Semkath

Este folosit  pentru abreviatia    Samael  sau Ingerul Mortii.  

Taw.svgTaw

Este abreviatia pentru ”  emet” care inseamna „Adevar” . Cuvantul Adevar in ebraica e format din prima litera a alfabetului, cea din mijloc si ultima si semnifica „atotcuprinderea adevarului, in opozitie cu calea minciunii care e „ingusta” si inselatoare”. Acelasi cuvant „emet” a fost incrustat si pe fruntea „golem”-ului si asta i-a dat acestuia viata! In alfabetul grec, corespondenta e litera „tau” care e „semnul crucii”

In Ezekiel 9:4, se spune  ca   acesta e semnul cu  care de Pasti  Ingerul Domnului ii insemna pe frunte pe cei ce plangeau pacatele acestei lumi  si se sacrificau pentru binele   semenilor lor si astfel Dumnezeu sa ii pastreze si salveze, spre deosebire de ceilati nemarcati, care erau sortiti pieirii…

Cele trei litere scrise pe fruntea Lui Iisus de catre cei care ii pregateau trupul pentru inmormantare pot fi interpretate citite de la dreapta la stanga  astfel:

” Cel Adevarat,  care s-a sacrificat pentru cei multi, iubit de Dumnezeu, dat Ingerului Mortii, pentru vesnicie”

Citit insa de la stanga la dreapta, in graiu nostru stramosesc din care se trag toate limbile indoeuropene si nu numai,  si considerand cele spuse de IIsus: „Cerul si pamantul vor trece, dar vorbele mele nu vor trece…” adica „adevarul e etern, neperisabil” mesajul ar suna:

„Sezi/opreste-te/asteapta Inger al Mortii, caci El e Adevarul Insusi, va invia/are viata vesnica”!

Pentru prima varianta de interpretare, in acele momente ale pregatirii trupului pentru inmormantare, inca nu se stia ca El avea sa invieze… Se simte tristetea apasatoare a acestui mesaj, scris in graba si durerea despartirii de Fiul iubit.

Cred ca acesta e scrisul olograf al Mamei Lui, Fecioara Maria… 

Informativ;

https://en.wikipedia.org/wiki/Aramaic_alphabet

https://en.wikipedia.org/wiki/Tsade

https://en.wikipedia.org/wiki/Samekh

https://en.wikipedia.org/wiki/Taw

Autor: George Valah


54 comentarii on “De rerum naturae: „Sade Ingerul Mortii (al) Tau””

 1. Dana spune:

  ” În fiecare an, în luna august, la capătul sud-estic al insulei Kefalonia (Grecia), mai mulţi şerpi mici și neprimejdioşi, purtând pe cap semnul Crucii, apar în jurul vechii clopotniţe a bisericii din localitatea Markopoulo. Ei se arată mai întâi în preajma Schimbării la Faţă a Domnului, pe 6 august. De atunci şi până la praznicul Adormirii Maicii Domnului, de pe 15 august, în fiecare noapte se citeşte câte un paraclis. Îndată după praznic, ei sunt aşezaţi în zona vechii clopotniţe şi dispar pe dealuri, iar până în luna august a anului următor nu se mai vede nici urmă de şarpe.”https://doxologia.ro/locuri-sfinte/serpii-din-kefalonia-galerie-foto

  Constantin Olariu Arimin: In creștinismul arimin sau mitraism sarpele era simbolul intelepciunii ceresti.

  • George Valah spune:

   Care a fost gandul tau cand ti-a atras atentia acest clip? Care e rolul postului (cuvantul vechi e „tapas” in „sanskrita” care vine din vechea daca/romana „te-apas/ (auto)apasare”)?

   • lili spune:

    Nu m-am uitat la video, am citit doar. Mi-a atras atenția, pentru că am observat că sunt niște etape care vin firesc în viața noastră, dacă le dăm atenție. Am observat ce îmi cere mie organismul (nu știu dacă e o exprimare corectă) și am constatat că el urmează chiar aceste etape (cel puțin primele), doar că eu/noi mănânc/mâncăm de plăcere, nu din necesitate. Dar aceste lucruri trebuie verificate, ,,postul” – însoțit de rugăciune și alte exerciții (de respirație cu energie luminoasă, de exemplu) și totul vine firesc. Mai rămâne o chestiune de voință pentru a aplica… Aici e mai greu. Dacă eu vreau să mă iubesc pe mine și îmi iau prăjituri sau eu știu ce, s-au dus etapele! Trebuie să o iei de la început, deși, nu chiar de la început, e mai ușoară încercarea care care urmează. E și asta o programare. Dar, eu de obicei verific experimentând, ca să constat valoarea de adevăr a unor afirmații. Ceea ce recomand oricui: să verifice – practicând.
    Nu cred că postul este o apăsare – e o prostie asta. Postul ușurează. E o apăsare pentru că trebuie să renunțăm la câteva plăceri ale simțurilor. Dar se poate începe pas cu pas: miercurea și vinerea (unii vor în alte zile, ca să nu fie conform cu cerințele religioase – hahahaha!) sau în alte zile, apoi mai multe zile la rând etc.
    Mai e și practica postului negru care se ține 24 de ore (merge și cu lichide, adică nu chiar negru, ci oarecum gri). Efectele se verifică prin practică. Cu condiția să nu aplici un efect nocebo din start (ceva de genul ,,lasă că demonstrez eu că nu e adevărat”). Adică să aplici doar atenție și autoobservare.
    O prietenă a mea a reușit să țină 17 zile post, doar cu lichide.
    Etc.

    • Anastasia spune:

     Lili, prietena ta a ținut post 17 zile, doar cu apă. Nu cu lichide:)

     • lili spune:

      Așa rămăsesem cu ideea. Prietena știe mai bine. 😀

     • George Valah spune:

      Simplul fapt ca a spus asta la lume, anuleaza efectele spirituale! (ramane doar o forma de „dieta”) Iisus a spus: atunci cand tineti post, sa fiti asa cum suntet in fiecare zi, nmeni sa nu banuiasca”. Cei ce spun asta, „si-au luat pe loc plata postului”! (devine pretext pt autolaudare… atat!)

      • lili spune:

       Uneori nu poți ascunde. Toți cei din jur încep să îți pună întrebări și unora trebuie să le răspunzi. În special prietenilor, față de care nu vrei să te ascunzi.

       • George Valah spune:

        Alegerea e a fiecaruia, dar nu exista „spun, da putin”! Ori iti hranesti egoul „spunand”, ori spiritul, tacand… Fiecare isi gaseste cai de a face sau nu intr-un anume fel,

      • Anastasia spune:

       Ești un pic cam rigid, Valahule, uneori mă surprinzi prin tendința și dorința de a transforma, cu orice preț, tot ce spui, in axiome, chiar dacă ești conștient că lucrurile nu stau tocmai așa cum le prezinți. Nu este niciun pretext de adulare, nu a fost anulat nimic. Nu trage concluzii daca nu știi sau nu simți (empatic) care-i „povestea”..A devenit o obișnuință aici sa va grăbiți să contraziceți și să „loviți”, ceea ce pentru mine e de neînțeles :(. Mulțumesc.

       • George Valah spune:

        Dar „eu” nu am spus nimic. Am citat din ce a spus Iisus si am detailat acele „axiome”, explicandu-le asa cum am inteles. Daca tu sau altcineva intelege altfel, sa spuna… Eu nu m-am referit neaparat la „un caz”, ci la „modus operandi” al unei proceduri/tehnici folosite in „antrenamentul” spiritual, nuantand cele referitoare in clipul video…

       • lili spune:

        Efectele eclipsei. 😀
        „Farenheit”

   • lili spune:

    Despre postul negru am învățat de la tine, parcă. Acela de 24 de ore. Apoi am citit mai multe articole care confirmau teoria. O singură dată l-am aplicat corect (fără mâncare și fără apă), apoi am aplicat dar consumând apă sau ceaiuri.
    Există efecte pozitive. Nu am descoperit niciunul negativ.

    • George Valah spune:

     „Apasarea” vine nu de de la „greutatea de a face ceva” ci inseamna … Hmm… Asa cum „te mananca nasul si ceri cuiva sa iti dea usor o palmuta pe mana ca sa eviti …adevarata bataie” care ar veni”. Doar ca in cazul „tapasului”/postului faci „un sacrificiu” mai inainte de a incepe ceva important. Asa a facut si Iisus, e o traditie si stiinta veche… Nu are nicio legtura cu silueta si „a te simti mai bine” etc… Efecul „secundar” e curatirea canalelor de energie (nadis) si al mentalului de „parazitii energetici” introdusi in corp de mancarea „impura”… A nu se uita: energia nu poate si nu e distrusa, doar transformata. Deci „suntem ceea ce mancam” e adearat. Dar a se evita dogmele: trebuie sa stii ce vrei! Intr-un fel se ascute o lama de ras, altfel… toporul! Intr-un fel e „antrenat” un cal de curse, altfel unul de tractiune. Deci „a te purifica” prin post si altele pt ati asigura „reusita” intr-o anumita atiune, e una, a te „desprinde de lume” renuntand la viata lumeasca pt a te calugari si a cauta „asa” Absolutul, e alta…

  • lili spune:

   După ce am audiat și videoclipul, mi-am amintit ce spunea același prieten de pe blogul respectiv: dacă am trăi o zi în care tot ce facem, să facem pentru Dumnezeu? Sau măcar o oră…

   • George Valah spune:

    Macar… cateva minute! Incearca! 😀

    Mai e ceva f important (eroare tipica, facuta si de cel din clip!): nimic nu se poate face prin constrangere! Efectul va fi crearea si acumularea unei forte de tip contrar care va rabufni cand nu te astepti! Doar atunci cand tu insuti esti convins, ca ai nevoie sa faci un anume „sacrificiu” cu un scop clar, bine determinat, doar atunci si asa vei dobandi ceea ce e de dobandit… (Nu ma refer la „post pt silueta” , etc)

    • lili spune:

     Eu am spus cam cum ar trebui început. Pas cu pas, plus program mental. Iar cine nu crede, să verifice! Normal că dacă îmi spun: ,,Vaaai, eu nu pot trăi fără carne, nu rezistă corpul etc. ”, așa va fi.

     • johnnyntm spune:

      Eu pot trai fara carne de cativa ani. Si nu numai ca #rezist, dar sunt la fel ca inainte. Cine nu m-a vazut de ani de zile nu poate vedea nici o diferenta la nivel fizic. Cum am putut fara carne? Pai e simplu: cand ai un copanel in farfurie incearca pentru o secunda sa iti imaginezi ca e copanelul bebelusului tau. Apoi daca poti continua sa mananci, ‘sa ai pofta!’

   • George Valah spune:

    A se evita „dogmatismul” sub orice forma! Oriunde se intalneste „constrangere” (indiferent de pretexte sau motivari de conjunctura care s-ar prezenta!)e semnalul clar ca „se incearca sa vi se rapeasca liberul arbitru” iar unica sursa a unei astfel de energii de constrangere…. se stie!

 2. Dana spune:

  Interesanta discutia voastra! Neica Ion sper ca nu te-am supat cu ceva. Fiecare are farmecul sau si avem de invatat unii de la altii. Obs. la modul general – realizez ca discutiile se poate intre maturi, copiii si-au luat jucarelele si …

  • Dana spune:

   suparat, scuze 🙂

   • Dana spune:

    poarta … oh la la …

   • neicaion spune:

    Nu văd de ce aş fi supărat, mai ales pe tine care eşti printre puţinii de aici care au bunul simţ să fie coerenţi, oferind respect interlocutorului, nu afişând informaţii care habar nu ai ce conţin. Şi scuze, am o perioadă cam ocupată. Ms. pt. grijă.

    • lili spune:

     Dacă te referi la mine, deja ai mai spus-o, nu ofer informații despre care să nu am habar ce conțin. Că am tăcut atunci când ai formulat această acuzație, a fost din bunul meu simț. Dar văd că repeți(nu vreau să zic”răutatea”) aceasta și mă obligi să folosesc dreptul la replică.
     Nu am jignit pe nimeni pe aici, așa cum văd că se cam aplică, de la o vreme, dar, din mândrie, desigur, nu mă pot lăsa călcată în picioare.
     Deci, domnule Neicaion, nu scriu niciodată informații așa cum te exprimai mai devreme. Și cum poți afirma așa ceva, fără să îmi cunoști gândirea? Nu ai adus nici măcar un singur argument pentru această afirmație/acuzație.
     Observ că unii de pe aici vor cu tot dinadinsul să îi expedieze pe alții. OK. Plec. Aruncați cu săgeți în continuare, în loc să discutați cu argumente.
     Rămas bun.

     • neicaion spune:

      La linkul din; 23 Aug 2017 la 10:06 am, ai un răspuns, al tău, la 12:29 pm, pt. afirmaţia mea, deci nu acuzaţie, nu am depus nici o plângere…, orice discuţie nu ar avea sensul pe care vrei să-l obţii.

 3. Dana spune:

  GV, cand nu va mai fi carare de la un om la altul, nu este departe… sau mi se pare?

 4. Dana spune:

  bun sa lasam dacii… sa vedem cine suntem in prezent
  Prof. dr. psihiatru Aurel Romila – „90% din oamenii cu care intru în contact sunt profund nefericiţi. Şi-au pierdut valorile de bine, frumos, adevăr şi dreptate”
  http://www.formula-as.ro/2014/1119/lumea-romaneasca-24/prof-dr-psihiatru-aurel-romila-90-din-oamenii-cu-care-intru-in-contact-sunt-profund-nefericiti-si-au-pierdut-valorile-de-bine-frumos-adevar-si-dreptate-17769

  • George Valah spune:

   Ceremonia ceailui, a aparut in Japonia in vremurile cele mai tulburi si pline de razboaie… Iesiti din capcana, fiti constieti de ea, raspanditi pozitivul… Acum, orice asemenea gest e mult mai puternic decat atunci cand totul ar fi bine si mai vine cineva cu inca un bine in plus!

   • Dana spune:

    Primul pas este sa cunoastem situatia reala, urmatorul mai vedem, poate apare ploia 🙂
    Multumesc pt incurajari, aveam nevoie de ele, nu este vb de blog, ci in general…

    • George Valah spune:

     Ia uite ce „stiau” dacii, pe inelul dacului hittit Solomon, era scris „Si asta va trece”. Cu mult inaintea lui, „cucutenii” isi decorau vasele cu 1000 de ani inaintea chinezilor cu simbolul Yin-Yang, dar nu static, incremenit cum au preluat acestia, ci dinamic, in miscare „tot ce urca trebuie sa coboare, ce coboara, va urca…

 5. neicaion spune:

  Nu nou, dar evidenţiază realitatea.

 6. Om bun spune:

  Cate ceva despre post. Observ cu bucurie un interes pentru post, dar pentru a se evita anumite confuzii este bine sa se facă câteva lămuriri. Deșii nu sunt un „specialist” al acestei nevoințe am sa încerc în câteva cuvinte sa împărtășesc din cunoștințele mele despre post.
  Postul se adresează numai lui Dumnezeu. El nu este un scop in sine ci o cale.Este calea prin care omul vrea sa intre în comuniune cu Creatorul sau și sa se conecteze la oceanul de iubire infinita Dumnezeiasca. Postul este însoțit întotdeauna de Rugăciune. Postul este o intensificare a luptei fiecăruia cu păcatele și patimile din el, este o curățire trupeasca și sufletească fără de care nu nu putem apropia de Dumnezeu. Prin post omul se smereste , declara și înțelege ca Dumnezeu este Creatorul sau și face acel mic și întotdeauna primul pas către El, tocmai pentru ca Dumnezeu respecta libertatea omului pe care El Insuși a dat-o omului. Omul face un pas minuscul către Dumnezeu iar Dumnezeu face 1000 de pași uriași către om.
  Pentru ca toată lumea sa poată intra în comuniune cu Dumnezeu, sunt scutiți de la post copii de pana la 7 ani, bătrânii, bolnavii, mamele însărcinate și care alăptează, militarii și alte categorii speciale de oameni. Postul de mâncare descris foarte bine de părintele din postarea/linkul de mai sus este descris mai simplu de Sfântul Ioan Gura de Aur „sa alegem în post mâncărurile cele mai ieftine și mai simple, iar diferența de preț fata de produsele consumate de obicei, trebuie împărțită la săraci, și numai asa postul va fi primit înaintea lui Dumnezeu. ” Ciocolata de post, cozonacul de post sau „carnea vegetala”-soia , deșii tehnic sunt de post nu sunt în spiritul acestuia, neaducand aceea nevoință sau sacrificiu al omului.
  În post trebuiesc evitate petrecerile, gândurile negative, certurile , privirile „pofticioase ” către persoane imbracate”sexi” ..etc. Mai exista și postul conjugal. Apostolul Pavel spune despre acesta:”Femeia nu este stăpână pe trupul sau ci barbatul; tot asa nici bărbatul nu este stapan pe trupul sau ci femeia. Sa nu va lipsiți unul de altul decât prin bună înțelegere a amândurora, pentru un timp, ca sa va indeletniciti cu postul și rugăciunea; apoi iarăși sa fiți împreună, ca sa nu va ispitească Satana prin neputință voastră de a va stăpâni. ”
  În post omul nu numai ca trebuie sa se stăpânească de la anumite mâncări si lucruri dar trebuie și sa înfăptuiască fapte bune. În acesta perioada se vizitează bolnavii din spitale se fac donații și se ajuta cei în nevoință.
  Având toate „ingredientele” necesare ,in posturile mari omul se poate spovedi și împărtășii de mai multe ori făcându-și „plinul” cu har Dumnezeiesc pentru o mai lunga perioada. Nu cunosc foarte multe despre simbolistica sau numerologie dar nu pot sa nu observ o anumita semnificație a celor 4 posturi mari de peste an (Postul Pastelui , Postul Crăciunului, Postul Sfintei Maria și Postul Sfinților Petru și Pavel).4 este pătratul cu care este reprezentat Pământul în iconografia ortodoxa. Pe bolta bisericilor ortodoxe Iisus Hristos este reprezentat în interiorul a doua pătrate ce reprezinta cerul și pământul și calea dintre ele ce este Dumnezeu Intrupat. „Nimeni nu vine la Tatal Meu decat prin Mine”.Patru sunt cele 4 „colturi”/puncte cardinale ale lumii și tot 4 sunt vârstele omului, copilărie, tinerețe, maturitate, bătrânețe .

  Sunt și oameni ce nu cred în Dumnezeu dar totuși „postesc”.Ei își dedica acest post lor înșiși pentru o anumita sporire . Acesta nu este post ci doar o abținere de la mâncare și băutură ,un exercitiu fizic si atâta timp cât este perceput ca atare poate aduce anumite foloase trupului și mintii asa cum a descris părintele mai sus.
  Atunci când însă dedica acest post unui „Dumnezeu” altul decât cel biblic se intra pe un teren periculos. Acesta schimbare de „dedicare” poate fi explicata prin cautarea unui alt scop si prin comparare (nefolositoare și nerecomandata de altfel de Sfinții Părinți) cu „sporirea” creștinului obișnuit. Pe când creștinul cauta o comuniune cu Dumnezeu,dobândirea Duhului Sfânt și Mântuirea, liber cugetătorul cauta o creștere personala a unor capacități în special spirituale, ( termenul fiind unul foarte larg și greu de definit). Căutând către creștin , liberul cugetatorul/ateul observa o mica „iluminare” a aceștuia si o creștere înceată (sau deloc)a acestei iluminări sau chiar din contra o „decădere” a omului în misticism și superstiție nefiind deci pentru cei ” bogați în duh”. Cei cu adevărat luminați Sfintii sau Parintii inca in viata sunt foarte putini (și asta după o viata întreaga de nevoințe și lipsuri de tot felul, sărăcie, priveghere, multa rugăciune și post aproape neîncetat ) comparativ cu marea masa a credincioșilor. Acesta cale pare una exclusivista și neatractiva. Căutarea unei alternative sau „scurtaturi” este una de dorit de catre ei mai ales ca a fost încercată și de alții cu ” succes „.
  Se cuvine a se explica un pic aceste „neajunsuri”. Dumnezeu da fiecăruia după nevoile sale. Dacă multi nu au parte de aceea iluminare ( pe care dealtfel multi credincioși nu o cauta scopul vieții creștine fiind altul, dar care nu exclude iluminarea care apare atunci când este timpul și în cantitatea folositoare fiecaruia), este ca ei nu o pot „duce”. Este foarte greu, dacă nu imposibil pentru om sa vadă pana în străfundurile sufletului aproapelui, sa vadă toată răutatea, mizeria , patimile raul și bestialitate din unii oameni și să-i trateze cu iubire și înțelegere, sa vadă în om chipul lui Dumnezeu. Lumina pe care o primeste fiecare crestin care este sincer in cautarea lui desii pare ” mica” este suficienta sa-i lumineze calea pana la locul cautat adică Rai. Cei cu multa lumina duhovniceasca au ajuns la o anumita curățire trupeasca și sufletească care le-au permis sa se apropie de Dumnezeu ceea ce cei mai multi din creștinii de rand nu o au (pentru ca nu au practicat-o )astfel ca nici nu au cum sa fie foarte „luminoși „.
  Mergând mai departe căutătorii de iluminare spirituală au totuși speranța că se poate și altfel. Ei merg pe mana Maeștrilor, gurusilor sau autoiluminarii precum a altora dinaintea lor care au ajuns la o anumita „iluminare” certificata și sigura tangibila dace se urmeaza anumite „tehnici”.O lumina ca cea a unui bec de 150 de W imensa fata de luminița de veghe de 15 W a unui creștin normal dar minuscula comparativ cu lumina ca de soare a Sfinților . Și dacă este sa luam în considerare clasificarea facuta de știință și lumina este de mai multe feluri. Becurile pot lumina cu lumina galbena, calda, prin incandescenta asemănătoare cu lumina Soarelui sau mai nou cu lumina albastra, rece, artificiala a becurilor „economice” cu mercur dăunătoare sănătăți. Eu prefer lumina Dumnezeiasca oricărei alte lumini.
  „Eu sunt Calea, Adevarul și Viața. ” Iisus Hristos a spus acestea tocmai pentru a clarifica și a alunga orice îndoială sau inselare din partea „inselatorului si pierzatorului” ce ar putea apare în privința caii ce este de urmat.

  • George Valah spune:

   Excelenta expunere! As mai putea adauga doar cateva lucruri: invatati-va sa va binecuvantati mancarea inainte de-a o consuma. Dupa masa, multumiti inclusiv vietatilor consumate … Faceti asta macar o saptamana zilnic, apoi observati efectele .

   Actul mancatului, mancarea, nu sunt doar simple procese mecanice, biologice, ci acte cu un profund caracter spiritual, ele va pot ridica sau cobora nivelul de limpezime spirituala!

   • Dana spune:

    da, excelenta… In privinta caii de urmat parintele Serafim Rose afirma ca in vremurile prezente „Nici macar nu mai este vorba de a fi un crestin ortodox “bun” sau “slab”, acum problema este: va dainui pana la sfarsit Credinta noastra?”

    • George Valah spune:

     In primul rand trebuie precizat in ce consta „credinta”. Pt multi ea se rezuma la intrebarea „Exista Dumnezeu? A fost/exisat Iisus Fiul Sau”? Daca raspunsul lor e „da”, gata, inseamna ca sunt „credinciosi”! Pt si mai multi altii, „a se duce la biserica si a asculta o slujba religioasa” e maximul de „credinta” care cred ei ca „li se cere” si pe care trebuie sa o dea!

     Crednta e cu torul alceva si mult mai mult decat mai sus…. Nu e nici destul „a fi fidel” lui Dumnezeu! Amintiti-va ce a spus Iisus: „Eu nu am pacat pentru ca nu fac voia Mea, ci voia Tatalui care m-a trimis”… Deci in momentul in care nu voia ta mai decide, ci voia ta si a lui Dumnezeu sunt una, aliniate, atunci „tu nu mai esti tu” si nu mai ai cum sa gresesti in vreun fel! ASTA e CREDINTA. A avea „incredere” sa te lasi pe mana lui Dumnezeu, sa-ti preia El carma corabiei, sa te duca El prin viata… Aici nu e vorba de a fi bun sau slab, ci de a pastra cat mai perfecta legatura ta cu Dumnezeu, nemaipunand vointa ta sa faca „asa sau asa” ci fiind un martor observator al calatoriei!
     Multi se tem sa lase carma vietii din maini, daca patesc nu stiu ce? Deci aceia „cred” ca Dumnezeu e un carmaci nepriceput? Asta le e „credinta”. Altii, nu stiu cum „sa auda” care e vointa lui Dumnezeu… Au incercat sa roage, sincer, nu unei „entitati din carti”, ci unei Fiinte vii, cu-adevarat vie, cea mai vie posibila, si nu le-a „raspuns” nimeni? Inseamna ca „nu s-au rugat sincer lui Dumnezeu, ci „au vrut doar sa afle daca Dumnezeu exista”, adica „sa-L ispiteasca cumva”! Asta le-a fost credinta.

     Intrebarea „va dainui credinta noastra” e… fara sens. Pt cei ce sunt deja „in mana Lui” nu mai exista cadere sau intoarcere inapoi! Pt ceilati care doar isi imagineaza ca „au credinta” raspusul e ca „va dainui confuzia” lor pana se dezmeticesc…

     • neicaion spune:

      …aş mai adăuga că pe Dumnezeu îl vom afla doar în interiorul nostru şi nicăieri altundeva, nu există ca entitate separată, este în tot ce există. Prin pasajul; „fiind un martor observator al calatoriei!”, eu înţeleg ceea ce am denumit eu cândva „abandonare”, calea spre Cunoastere, aflarea Adevărului.

 7. Brumar Vasile spune:

  Mister George, nu ai terminat vacanta? De cand intri in rolul orincipal? Pana acum ai jucat rolul de ,,omul care aduce tava.


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.