A murit Regele Mihai de Romania!

Dumnezeu sa-l odihneasca…

 


8 comentarii on “A murit Regele Mihai de Romania!”

 1. N-am fost prea cuminți ca popor, din moment ce ne-a părăsit regele în Ajun de Sf. Nicolae.

  • ion spune:

   am o nedumerire de „poporan obraznic”, si mihai si ana, pentru a fi inmormintati sint adusi in tara intr-o zi de 13, august, respectiv decembrie.
   sa fie coincidenta, sau sa existe in mintea celor ce le oraganizeaza inhumarea o mistica legata de data?

  • George Valah spune:

   Nu stiu daca „Regele ne-a parasit” si daca „poporul” a fost de vina… „Variante”?

   • ion spune:

    mda, poporul e vinovat in masura in care au fost vinovati si taranii care s-au revoltat impotriva legeii tocmelilor agricole din 18 martie 1866, completata cu dispoziţii mai asupritoare prin legea din 7 aprilie 1872. evident, acte legislative promulgate si intrate in vigoare dupa „abdicare” lui Al.I.Cuza, de catre bunicul lui Mihai Viteza (https://www.curentul.info/special/regele-mihai-s-a-nascut-prematur-sau-regina-mama-era-gravida-la-nunta-cu-colonelul-manos/ ).
    si fiindca poporanii erau vinovati ca refuzau munca fortata, la invitatia facuta prin folosirea fortei armate (jandarmi), onorata dinastie, impreuna cu ceva generali „eroici” au decis sa puna artilerie si ce mai aveau la indemina ca si armament, pe „copii” obraznici ai acestui popor… mai nimic, peste 10 000 de morti la o populatie de cam 7 000 0000… asa ca nu e pacat ca acum sa raga monarhismul , in noi, in spasme patriotarde imbibate in mistica „unsului lui dumnezeu”?
    si cum sa nu dam sinecuri si onoruri nationale familiei monarhice care a infiintat banca romaniei cu capital privat…( http://www.bnr.ro/Istoria-BNR-13680.aspx ) inghesuindu-se sa fie printre pionierii guvernantilor care-si condamnau supusii sa se „nasca in datorie”, datorie ce nu le apartinea de drept…. ca doar un loc intre primii 16 e ceva, nu-i asa? si nu e pacat sa nu oamgiem pe cei care au decis si creat mecanismul de spoliere si extragere a bunastarii romanilor, in folosul unor venetici veniti de aiurea?

    • George Valah spune:

     Era „un alt rege” din alti ani… Toti „au bune si rele” iar ordinul „sa se traga in tarani” nu cumva l-a dat guvernul cu „partidul aflat la putere atunci” care era… oare ce partid era??…

     De mortuis nihil nisi bene…

     • Regele a fost influentat de un intreg grup politic-militar pt actul de la 23 August, care a distrus toate parghiile de negociere ale Romaniei. Aceeasi partasi din acel grup i-au impus mai tarziu in 1947 abdicarea, moment in care regele a realizat in final ce prostie facuse cu 3 ani inainte, dar era prea tarziu. a purtat insa cu demnitate povara si a pastrat taina atatia ani, desi parti din informatii au iesit la suprafata.
      Poate in memoriile sale se vor regasi cum s-au petrecut excat lucrurile pe parcursul ultimilor 3 ani de domnie si-l vor reaseza demn in istoria noastra.

     • George Valah spune:

      Si in „cazul Cuza” cam „aceiasi” au aranjat si „abdicarea” si tot ce a mai urmat…


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.