Stiri scurte: 01.02.2018

-Sub aparenta incalzire a relatiilor N-S Koreene si domolirea retoricii agresive, exista semne ca Pentagonul si CIA pregatesc in continuare un „razboi de prevenire” incluzand folosirea armelor nucleare,  impotriva N Koreii ! In imaginatia „generalilor” ar fi posibil un atac aerian asupra instalatiilor nucleare N Koreene faca ca acestia sa raspunda cu un razboi de amploare dupa acel atac! Dar parerile pro si contra unui astfel de atac de preventie sunt impartite in Washington DC… (Pana la urma ideea de a ataca „din senin” (pardon, „preventiv”!) N Koreea are la baza doua idei: ca ei sunt mici si US mare si pana sa se dezmeticeasca lumea,  vor castiga repede razboiul, si „impunitatea” unei astel de actiuni, asa cum s-a mai intamplat de nenumarate ori, cu celelalte  tari atacate tot  „din senin” ex Yugoslavia, Irak, Libia, Afganistan… Doar, ca acum va fi „si nuclear”!GV)

Will There be a US Nuclear Sneak Attack on North Korea?

Trump advisers clash over ‘bloody nose’ strike on North Korea

-In incercarea de a confrunta N Koreea, Trump risca dezastul! (Un lucru e clar: N Koreea nu are degand sa  atace „din senin” US sau vreo alta tara! US „stie asta”, dovada toata „armada” de portavioane si nave cu care se afiseaza provocator sub nasul N Koreenilor! Dar… e in joc „prestigiul” si mai ales „pozitia” lor de „il lider maximo” in lume si toate ce decurg din asta: cum sa te mai „creada” cineva ca „ii vei apara de Rusia” (care oricum nu are degand sa atace pe nimeni!) sau sa mai folosesti expresii consacrate „din timpurile Hoardei de Aur” gen „foc si furie” impotriva altora, „daca tu insuti esti luat in bete” de o tarisoara de la periferia lumii?! Iar „puterea” e o miza mult mai pretioasa decat petrolul irakian sau mineralele/hasisul afgan!GV)

In confronting North Korea, Trump risks disaster

North Korean leader Kim Jong-un delivering a speech during a Workers' Party of Korea (WPK) meeting in the capital Pyongyang on December 22, 2017. (Photo by AFP)

-Kim spune ca „Administratia americana e un club de miliardari rasisti”!

The first SM-3 interceptor in a double shot missile defense test rockets skyward to strike out a ballistic missile target off the coast of Kauai, Hawaii.

-Testul de interceptare de racheta  pentru AA din Hawaii a dat gres…

US Missile Interceptor Test in Hawaii Fails

 

This file image shows North Korean skaters Ryom Tae-ok (C) and Kim Ju-sik (centre-L) walking to their hotel from the arena of the ISU Four Continents figure skating championships in Taipei, Taiwan, on January 27, 2018. (By AFP)

-Atletii N Koreni au ajuns in S Koreea pentru JO!

-Daca US ataca N Koreea, China ar putea ataca Taiwanul…

01_31_Putin

-Rusia le cere britanicilor „sa nu ii mai trateze precum James Bond ii trateaza pe raufacatorii din filmele lui” pentru ca nu e cazul!

STOP TREATING US LIKE A BOND VILLAIN, RUSSIA SAYS, AFTER WARNING THAT THOUSANDS COULD BE KILLED

 

-Rusia nu trebuie sa subestimeze scopurile pentru care a fost alcatuita „Lista Kremlinului” de catre US!: 1. Ea ar trebui sa „taie din anvergura” diplomatiei rusesti prezentandu-i pe acestia drept „corupti, membrii ai bandei lui Putin”!2. Sa mute atentia opiniei publice din US si Europa de la  finalizarea  Raportulului House Intelligence Committee prin care se dovedeste ca Russiagate (amestecul Rusiei in alegerile din US) n-a fost altceva decat o facatura pusa la cale de FBI si Obama Department of Justice  si  Democratic National Committee indreptate la momentul alegerilot impotriva lui Trump!3. Sa prezinte Rusia „ca pe o amenintare militara”!4. Sa puna o presiune pe Rusia, pentru ca le-au incurcat socotelile in Siria… (Seamana ca doua picaturi de apa cu „facerea/inventarea de dosare penale, pentru a-i innegri pe unii in fata altora”! Aceeasi „scoala de gandire” aceleasi origini… GV)

Paul Craig Roberts: Russians Don’t Understand the Seriousness of the US ‘Kremlin List’

US Treasury’s blacklist could provide a huge boost for Russia’s budget

– Desi „Lista Kremlinului” pare sa fi fost facuta de americani „din cartea de telefon” ea ar putea avea un efect benefic pentru… Rusia! Pentru ca miliardarii rusi nu isi mai simt in siuranta averile din vest, ar putea sa vrea sa si le repatrieze!

US Treasury’s ‘Kremlin List’ proves ignorance is bliss for Washington

US Treasury’s blacklist could provide a huge boost for Russia’s budget

Image of the Nudol anti-satellite missile system posted on a Russian website.

-Pentagonul se teme de „armele antisatelit” ale Rusiei si Chinei… care le poate distruge toti satelitii de pe orbitele joase ale Pamantului!

Pentagon Fears Rapid Advancement of Chinese, Russian Anti-Satellite Weapons

Pentagon Prepares For Next Global Conflict Which Could Start In Outer Space

-Rusia  si-a  construit doua radare pentru fortele sale spatiale…

Russia builds two radars for Space Forces

Germany green lights construction of Russian gas pipeline Nord Stream 2

-Germania da unda verde constructiei conductei de  gaze din Rusia Nord Stream 2!

Germany green lights construction of Russian gas pipeline Nord Stream 2

-Cele 12 puncte ale rezolutiei Conferintei pentru Pace in Siria de la Soci: „Siria e o tara suverana iar poporul sirian e singurul care isi va decide soarta fara interventii din partea unor puteri straine”…

Sochi Peace Conference’s 12-Point Statement

Russian President Vladimir Putin and Turkish President Recep Tayyip Erdogan, right, at a news conference following the Russian-Turkish talks in Ankara

-Putin si Erdogan multumiti de rezultatele Conferintei de la Soci…

Putin, Erdogan Express Satisfaction With Results of Sochi Congress on Syria

Sochi hosts Syrian National Dialogue Congress

-Rolul Chinei in discutiile de pace din Siria, creste, in timp ce rolul US scade…

China’s Role in Syrian Talks Increasing, While US’ Influence Fading – Analysts

Turkish forces are seen near Mount Barsaya, northeast of Afrin, Syria January 22,2018

-Macron avertizeaza Turcia asupra invaziei Siriei!

Turkey Lashes Out at French President Over Warning Against ‘Invasion’ of Syria

 

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

-Polii magnetici ai Pamantului sunt gata sa se inverseze! Daniel Baker, de la University of Colorado, Boulder, crede ca zone ale Pamantului vor deveni „de nelocuit” dupa petrecerea fenomenului!

Earth’s magnetic poles could be about to FLIP: Experts warn the reversal could cause widespread blackouts and make parts of the world ‘uninhabitable’

 

Reclame


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.