Stiri scurte: 12.12.2011

Iran refuses to hand back US drone

– Iran declara ca nu are de gand sa inapoieze drona americana capturata si ameninta ca daca spatiul Iranian va mai fi violat, va da un raspuns si mai „mare”! Adica daca ar fi fost un avion real de vanatoare, atunci  ar fi atacat toate bazele americane de pe glob! Deja se speculeaza ca daca ar fi atacati cu rachete, acestia ar fi capabili sa le „capteze” si sa le intoarca spre cei ce le trimit! (Bun, ca nu vor s-o inapoieze inteleg: toti vor sa faca poze cu „maimutica”! Dar sa credem ca ar fi in stare sa capteze „tot ce zboara”  e totusi exagerat! Asta ar insemna ca de fapt „ei” ar dispune de TOT arsenalul mondial al tuturor si nici n-ar mai avea nevoie sa se inarmeze: ar folosi rachetele „altora” indata ce acestea ar fi ridicate in aer!! Sa se renunte la rachete „inteligente” si sa se revina la cele „tampite”! GV)

Iran refuses to hand back US drone

HUNTING THE HUNTER: LEARNING FROM IRAN

– Acum Iranul cere explicatii ambasadorului din Afganistan intrebandu-l „de ce a intrat drona de pe teritoriul lor, violandu-le spatiul aerian ?! ( Cred ca dupa asta, afganii vor da afara trupele NATO de pe teritoriul lor si le vor inchide bazele! Asa, ca … Pakistanul!GV)

Iran demands Afghanistan explanation about U.S. drone 

SyriaJordan

– Masari de trupe US-NATO la granita Iordaniano-Siriana!

BFP Exclusive- Developing Story: Hundreds of US-NATO Soldiers Arrive & Begin Operations on the Jordan-Syria Border

– Siria a dat un ultimatum de 72 de ore protestatarilor: „Opriti protestele sau va bombardam”! VIDEO!

http://edition.cnn.com/video/?hpt=hp_t1#/video/world/2011/12/11/clancy-syria-homs-deadline.cnn

– Manipulare mentala prin mesaje subliminale: CNN isi desfasoara logo-ul „World Report” ~ stiri din lume – care arata ca „WAR”- razboi! Astfel, se obisnuieste lumea cu ideea, o accepta, o noua imagine a ..”normalului”!

CNN ‘WAR’ Subliminal Mind Control  In ‘World Report’ Logo

Express.co.uk - Home of the Daily and Sunday Express Express - Breaking news, sport and showbiz from the World's Greatest Newspaper

Story Image

– Sa fie sfarsitul generatoarelor eoliene? Daca vantul depaseste anumite limite, acestea sunt…terminate! ( De la unceput designul mi s-a parut „neinspirat”… Extrem de scump si ineficient! Exista solutii mult mai bune…GV)

DOES THIS PICTURE SPELL DOOM FOR WIND POWER?

MailOnline - news, sport, celebrity, science and health stories

– UK izolata de restul tarilor UE prin gestul lui Cameron! UK ramane capitala fraudei? Sinuciderea economica e tot ce ramane pentru UK!

– D. Cameron sustine ca „sfarsitul UE e inevitabil!” si „e timpul ca UK sa-si ia inapoi toate puterile si destinul in propriile maini” Se mai zice si de un „referendum” daca sa mai ramana sau nu in uniune…( Ah! Ce-or sa-si mai muste unghiile si cum or sa se mai roage! Fug acum, cand se scufunda corabia, ei nu vad capitanul de pe punte, neclintit in fata furtunii? Ei, nu vad…?!GV)

END OF EU IS UNSTOPPABLE

– 62% dintre cetatenii UK, sunt de acord si sustin gestul lui D. Cameron, iar jumatate spun ca acum ar fi timpul sa iasa din UE!

Was Cameron right to use EU veto?

Yes, Cameron got it right: Most voters agree with PM vetoing treaty changes – and half think we should now quit the EU

Map showing 30 km area around Fukushima reactor site affected by released radioactivity.

National Science Foundation

– Cesiumul in apa   oceanica de langa CN Fukushima depaseste de 50 milioane de ori nivelul normal! 

Scientists Assess Radioactivity in the Ocean from Japan Nuclear Power Facility

The Japan Times Online

– Cercetatorii de la Fukushima University vor sa monitorizeze nivelul radiatiilor din padurile din prefectura lor cu ajutorul maimutelor salbatice, carora li se vor lega de gat senzori de radiatii cu emitatoare GPS! (Intr-un viitor oarecare, aceste emitatoare vor putea deveni  „obiecte de cult” intr-o societate de supravietuitori inteligenti si necrutatori, cu rudele lor apropiate, dar lipsite de blana! Cornelius, Zira… viitoarea „rasa” dominatoare!GV)

Wild monkeys to carry forest fallout monitors

– Cum se descurca japonezii din zona Fukushimei? Cum pot…

Secret CIA prison revealed in Romania

–   „Cea mai secreta inchisoare CIA, descoperita la Bucuresti”! (Ce usor se „aranjeaza” trebile murdare in unele locuri! O fi vreun „brand de tara” care „circula” si „nu-l stim noi”?GV)

The CIA’s most secret prison revealed

– San Francisco, „Occupy” 8 Decembrie!

– Plantele modificate genetic consumate in alimentatie, va distrug flora intestinala! Se stie acestea sunt facute sa se apere de „daunatori, bacterii, etc” si asta vor face si in tractul digestiv!

Climate research, predictions, Lui et al 2011

– Studiul cercurilor anuale la un copac batran de 2485 de ani expune excrocheria „incalzirii globale datorate activitatilor umane”! Ne aflam  intr-o ciclicitate absolut normala si se asteapta o racire pentru urmatorii 60 de ani!

Climate research, Tibet, Tree rings, Lui et al 2011Chinese 2,485 year tree ring study shows natural cycles control climate, temps may cool til 2068

– Superaliment! Spirulina si algele verzi-albastre, sunt primele care au aparut pe Pamant acum 3,5 miliarde de ani si au supravietuit TOATE extinctiile din trecut! Ele sunt superconcentrate cu substante nutritive si au efecte de detoxifiere inclusiv pentru contaminarea radioactiva!

– Locuitorii din NewarkBergen County si Sussex County au simtit sambata dimineata pe la ora 10 cum casele se zgaltaie usor iar apa  face valuri! Ciudat e ca U.S. Geological Survey spune ca „n-a fost cutremur”, iar „ce a fost” nu se stie!

Something shook New Jersey on Saturday, but it wasn’t an earthquake

– In Tennessee, oficialitatile conduc verificari „din usa-n usa” pentru a constata „pregatirile pentru dezastru” ale populatiei! Ei trebuie sa fie gata pentru orice „eveniment meteorologoc deosebit sau catastrofa de orice fel”! (Mda! GV)

Tennessee Conducts Door to Door Preparedness Checks

– Microsoft „terms of service” le permite acestora sa „omoare” sau sa opreasca  de la distanta accesul unui „user” la aplicatiile cumparate, pentru motive „legale sau de securitate”!

Microsoft Can Remotely Kill Purchased Apps


20 comentarii on “Stiri scurte: 12.12.2011”

  1. lili3d spune:

    Frumos design de sărbători!

  2. Theodora spune:

    Multumesc pentru stiri!

  3. alia spune:

    Foarte frumoasa noua pagina , felicitari. cat despre stiri……….

  4. mihaela spune:

    Buna George, intradevar e frumos peisajul numai ca …imi placeau butoanele de accesare ale arhivelor in partea dreapta a ecranului… Acum am senzatia ca trebuie sa imi intorc tot corpul cu mouse cu tot pina ajung la noul acces..
    Iti voi trimite zilele acestea unele comentarii asupra Occupy Madrid, pentru tine si pentru toti cititorii tai interesati de aceasta „supercriza”. Nu este aproape nimic adevarat din ceea ce ajunge in presa. Ai intuit bine momentul.
    Am salvat unele comentarii din presa spaniola si de pe bloguri mai trebuie sa le traduc numai!!
    O zi buna!

    • George Valah spune:

      Imi pare rau de … greutatea de accesare a arhivelor, e bine ca ai semnalat ca nu observasem! De fapt, acestea vin prestabilite cu fiecare format in parte, iar ideea era de sarbatorire si a iernii…
      Evident orice relatari din locurile unde se gaseste fiecare sunt binevenite, cu atat mai mult cu cat multe surse de presa sunt neconforme cu realitatea!
      Multumesc si astept vesti…

  5. deepiny spune:

    Domnule Valah bogat post! :))) Excelent blog. Felicitari!

    Am indraznit si eu sa comentez

  6. George Valah spune:

    Multumesc tuturor pentru aprecieri. Le prefer si mai mult in forma lor…”nerostita”. Asa, sunt si mai „de aproape” 🙂

  7. Teo spune:

    Ma intreb, oare miscarea Marii Britanii nu o fi fost deja planuita, astfel incat sa doboare Euro complet si bancherii sa preia conducerea, sau oare Cameron chiar s-a trezit la realitate(desi „sefii” cei mari sunt la Londra si New York).

    • George Valah spune:

      Eu ma tot intreb (si n-am gasit inca raspunsul), mesajul „cui” l-a transmis? Ca la „nuntile mari” nici macar nu e invitat, ca toti ceilalti ce traiesc din „salariu”!

  8. Ana Pinescu spune:

    Mie mi se pare ca in acest moment se da un mic „concurs” intre scenariul celor ce stau in spatele lui Cameron si scenariul celor ce stau in spatele lui sarko+merkel, astfel incat juriul sa poata alege ce spectacol va vota in continuare..
    Insa, pentru linistea (de suprafata) a sufletului meu, as fi preferat ca si prim-ministrul/presedintele meu sa fi ales calea (cel putin la suprafata) a demnitatii si patriotismului, nu calea lui saru’-mana-nene-vreau-si-eu-in-UE-cu-voi pe care a ales-o „alesul” nostru. ..

    Wikileaks posteaza cateva filmulete prin care arata cum sunt spionati toti cei ce posteaza pe retelele de socializare (pentru a cata mia oara aflam chestia asta???) si totusi naivii continua sa isi posteze acolo toate datele personale, poze, informatii care pot fi folosite de altii!
    Iar despre miscarile necunoscute din New Jersey, sa se fi rearanjat cate ceva din tehnologia de acolo (rearanjate in depozite, pornite motoare, etc) si s-a simtit la suprafata? Apropos, a mai aparut ceva scris despre imaginile surpinse in China?

    • George Valah spune:

      Intereanta speculatia cu cele dpua tabere din UE…In cazul Cameron, cred ca si casa regala a avut un punct de vedere care a „contat”!
      Apropo de „calea” domnului pres/pm/etc: ai vazut unde si langa cine era asezat in poza de grup care am dat-o ieri? Sunt multe care se pot intelege chiar numai si de acolo…
      De spionat sunt spionati TOTI, fie si ca „practica de lucru”!
      Iar…ma gandeam si eu „ce o fi fost” cu miscarile alea… O „versiune oficiala” e ca… „li s-a parut”! Doar daca apa n-ar fi facut valuri, era mai „simplu”!
      Imaginile din China… sunt mai multe.dar explicatii nu se dau. Doar chinezii ar putea… Cred ca sunt insa cel putin „aproape de adevar”, trebuie sa fie un soi de comunicare cu o civilizatie ET! 🙂

  9. Stef spune:

    Bunà George ,bunà tuturor,

    Citesc cu oarece interes blogul tàu ,si chiar mi se pare ca reusesti sa captezi atentia si sà expui o parte a lucrurilor ce se petrec in sociatatea noastrà , lucruri mai mult sau mai putin placute sau cunoscute si aduse la ,,urechea,, publicului larg.

    Cu atit mai bine ca omul vea si trebuie sa fie informat corect ….

    Totusi, tousi mi se pare ca stirile tale sunt un pic alarmiste. De altfel in mare parte e si adevarat ceea ce prezinti (daca subiectivitata juralistica poate fi catalogatà ca adevar pur),totusi PERSONAL am impresia ca aceste stiri imi induc o senzatie de teamà ,de asteptare a unor evenimente si mai grave sau de a ma pune la adàpost si mà blocheazà afectiv si mental in ceea ce fac……

    Bine inteles e blogul tàu si tu stii mai bine de ce si cum totusi a-si dori sa aflàm si cite o stire-douà pozitive cind prezinti ceva , un fel de mesaj de sperantà ca in ciuda prevestirilor si zvonurilor sunt si oameni care fac eforturi sa imbunatateascà atmosfera.

    Nu ,nu vrea sa zic ca ma astept sa prezinti morala si doctrina ortodoxà sau ultraortodoxà ori cea new age dar ceva de genul infiintarea unei biblioteci ,decoperirea unui poet necunoscut si a lucràrilor sale ori demararea unui proiect cu caracter ecologic sau umanitar, alimentarea cu apà a unei comunitàti fara resuse financiare , deschiderea unei expozitii de artà a unui artist autohton, creearea unei gradinite sau a unui spatiu de joacà pt copii etc, etc etc

    Intelegi ce vreau sa spun ?

    Adica sa incerci sa alimentezi constiinta cititorilor blogului tàu si cu mesaje de sperantà ca se face si bine,ca sunt oameni care chiar se dedica sincer in a da o minà de ajutor celor in nevoi, ca se poate face ceva pt a remedia situatia……

    Chiar a-si dori sa vad si astfel de stiri pe blogul tàu ; si de ce nu pune intrebarea si celorlalti cititori.

    Astept o reactie din partea ta ( a voastrà).

    Stef

    • George Valah spune:

      Draga Stef,

      Inteleg punctul tau de vedere si sunt de acord cu el in cea mai mare masura. Adica si mie mi-ar placea sa prezint stiri optimiste si chiar o fac de cate ori am ocazia. Dar eu nu „fac” stiri, doar le relatez pe cele aparute deja in media internationala culegand pe acelea care le gasesc mai reprezentative pentru acea zi/perioada. De ex. in prezent sunt tot felul de amenintari sau zvonuri de razboaie prin Orientul Mijlociu ! Ideea este nu de a alarma pe cineva, atunci cand toate sunt linistite, ci de a incunostinta pe cei ce nu sunt pregatiti, tocmai pentru a-si lua minime masuri sau planuri de viitor in eventualitatea cea mai nedorita! Eu cred ca oamenilor maturi nu trebuie sa li se ascunda realitatea pe motiv de „debilitate emotionala” ci avut incredere ca sunt capabili sa se adapteze si sa se pregateasca. Oricum, aceste stiri EXISTA deja pe net, fiecare le poate accesa deoarece apar in presa libera si de mare tiraj din multe tari, iar in ziua de azi nu mai e o problema limba engleza de ex.
      Dar in principiu sunt de acord ca o stare pozitiva poate ajuta la a trece mai usor peste anumite situatii! De aceea mai incerc sa strecor si cate o „ironie sau gluma” in aceste stiri, daca n-am reusit, imi pare rau…
      Despre situatia „autohtona” sau prezentarea unor realizari deosebite locale, as face-o cu mare placere… Din pacate, eu nu am „un staff” care sa alerge prin tara in cautarea unor astfel de subiecte, iar sa reproduc stiri romanesti aparute deja in ziare locale …
      De altfel chiar si aceste minime stiri externe imi consuma extrem de mult timp!

      Dar eu spun asa: ai incredere! Chiar daca aparent pare ca majoritatea stirilor sunt negative, „pe total”, efectul citirii in intregime a „zilei respective” e…”pozitiv”!Iar eu sunt interesat de „efect”: constiinta mai treaza, intarire interioara, incredere in propriile puteri. Crezi ca e preferabila o „falsa euforie”, in care „trezirea” ar fi un soc?!
      Eu am avut ocazia sa TESTEZ ambele variante: cea „adormitoare” practicata la noi in anii de dinainte de ’89, si cea de peste ocean unde macar atat pot sa zic: chiar nu se feresc sa spuna lucrurilor pe nume! E mai buna … varianta lor! Iar eu inca le mai „indulcesc” ca de, asa sunt si eu „obisnuit” 🙂

      „Ca sa iesim din criza” nu e suficient sa fim mai „zambareti”, mai e nevoie sa fim „mai tari” si mai ales mai…”chibzuiti”! Asa cred…

      • lili3d spune:

        În cazul de faţă depinde şi ce anume caută fiecare. De exemplu, mie îmi place conţinutul blogului aşa cum e, pentru că asta am căutat. Şi oricum, am observat că în ultimul timp, George a găsit şi ştiri mai deosebite, din domenii legate de descoperiri ştiinţifice sau altceva.
        Astfel că, merită şi mulţumiri scrise pentru ceea ce face. 🙂

  10. childagain spune:

    Eu cred că era cazul să îi mai pună cineva la punct pe americani, care prea au ajuns să considere Orientul Mijlociu un fel de ”Mare nostrum”. Deși nu aprob multe dintre acțiunile și conceptele Iranului, în privința apărării propriei lor autonomii sunt de acord. Cum ar fi dacă cineva ne-ar trimite nouă o rachetă în ”ogradă” ! De fapt, la noi ar fi mult mai simplu pentru americani, pentru că servilismul e în floare.
    Politica e un lucru doar în aparență complicat, pentru că se observă acolo aceleași egoisme, frici și interese ca și la nivel individual, doar că transpuse într-un plan mai mare.

    Mulțumim pentru știri, avem nevoie să mai știm ce se întâmplă în această lume, din când în când !

    • George Valah spune:

      Multumesc de vizita… Ati sintetizat foarte corect „politica” si asemanarea cu comportamentul individual! De fapt, cu cat conducatorii adevarati sunt inlocuiti cu actori insignifianti si obedienti, cu atat „politica” isi pierde din importanta, devenind doar un „spectacol public” si pentru public!


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.