STIRI SCURTE: 24.04.2017

France is trying to stop Marine Le Pen at all costsCOMBO-FRANCE2017-VOTE

-„Establishmentul” politic din Franta incearca s-o opreasca cu orice pret pe Marine Le Pen sa ajunga presedinta!

France is trying to stop Marine Le Pen at all costs

DailyStar

Kim Jong-un and Hydrogen Bomb blast

-N Koreea anunta: bomba nostra cu hidrogen e pregatita si tinteste US!

‘Our H-Bomb is READY’ North Korea’s world-ending bomb aimed at US

TheHill.com

-N Koreea avertzeaza ca poate scufunda un portavion american dintr-o singura lovitura!

N. Korea warns it could sink US carrier ‘with a single strike’: report

-China isi testeaza aramentul prin exercitii de tragere de pe noul ei distrugator in apele din aproperea N Korei!

China tests missiles on deadly new destroyer ship in waters close to North Korea as tensions rise further

-Un consilier de la Kremlin are solutie pentru „agresivitatea Americii”: sa se descotoroseasca lumea de dependenta de dollar si asta se va intampla dupa ce China si Rusia nu il vor mai folosi!Agresivitatea US in lme e pentru a-si pastra hegemonia dupa ce China a untrecut-o ca economie mondiala! Uactica lor e de a dyce un razboi hibrid cu intreaga lume pentru ca toate datoriile sa fie platite in dollari si astfel a le slabi economia si a-i controla!

Kremlin advisor reveals ‘cure for US aggression’
Five Eyes spying alliance reportedly gather in NZ for secret surveillance conference

-Oficiali  din alianta de spionaj numita Five Eyes a cinci tari importante US, UK, Australia, Canada and New Zealand s-au intalnit in secret la New Zealand’s Queenstown.

Five Eyes spying alliance reportedly gather in NZ for secret surveillance conference

Middle East Monitor

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a photo exhibition with his wife, Sara Netanyahu

  • Sotia PM Netanyahu trimisa in judecata pentru acuzatii de coruptie!

Netanyahu’s wife to be indicted over corruption charges

– Fost judecator dintr-un county din US, trimis in judeata pentru trafic de minori!

Former Campbell County judge charged with human trafficking

Trump’s presidential approval rating within first 100 days in office lowest since 1945

-Ratingul de aprobare al lui Trump dupa primele 100 zile in office, e cel mai scazut din 1945 incoace!

Trump’s presidential approval rating within first 100 days in office lowest since 1945

NATO military games on Russian border: ‘Summer Shield’ or ‘Summer Sword’?

-Exercitiile militare NATO la granita Rusiei numite „Scutul de vara” sunt de fapt „Sabia de Vara”?

NATO military games on Russian border: ‘Summer Shield’ or ‘Summer Sword’?

 

-Cum e creata artificial realitatea…

How Modern Reality Is Being Manufactured

-RFK jr vrea sa se infiinteze o comisie care sa investigheze daca vaccinele produc autism!

RFK, Jr: My meeting with Trump on vaccine commission


41 comentarii on “STIRI SCURTE: 24.04.2017”

    • Dana spune:

      Limitarile de natura emotionala sunt cauzate de un dezechilibru in corpul mental.

      • WildWind spune:

        E invers. „Dezechilibrele” din corpul mental au cauze de natura emotionala.

        Incercarea mentalului de a gasi solutii pentru a compensa, da nastere la anumite tendinte comportamentale. Psihologia si psihiatria clasica le imparte si le clasifica in fel si chip. Tu le numesti dezechilibre. Unii le numesc ego. Noua medicina le numeste „constelatii”. Dr. Menis le numeste „Protectorul”.

        • Dana spune:

          sa luam un exemplu concret, sportivii devin mai buni in urma pregatirii psihologice, adica a unei pregatiri la nivelul mintii. Emotiile sunt precum un cal naravas, salbatic, mintea este cea care-l imblanzeste, disciplineaza.

        • WildWind spune:

          Da, stiu, marea majoritate a tehnicilor de „dezvoltare spirituala”, „dezvoltare personala”, motivare, psihologia, psihiatria se bazeaza pe mental, pe cognitiv. Atat cele din vest cat si cele din est. Rugaciunea sau meditatia sunt tot „tehnici cognitive”. Toata lumea vorbeste despre „puterea gandului”.

          Mentalul, intradevar e foarte puternic si reprezinta un pas mare in dezvoltarea noastra. Dar mentalul nu poate sa rezolve problemele de natura emotionala. Doar „baga gunoiul sub pres”.

          Emotiile negative pe care le-am trait in copilarie(abandon, pierdere, teama profunda, etc), inainte ca mentalul sa fie complet dezvoltat si sa fie capabil sa inteleaga situatia, raman nerezolvate si le avem in noi ca trairi, ca amintiri neintelese.

          Mentalul va compensa si va redirectiona acele trairi in asa fel incat sa ne protejeze(crede el). Cu cat „gunoiul” emotional este mai mare cu atat masurile compensatorii pe care le va lua mentalul vor fi mai mari si cu atat mai mari vor fi modificarile comportamentale generate.

          Un exemplu de actualitate: homosexualitatea.
          Nimeni nu se naste homosexual. Nu e o „boala” care se transmite genetic. Si nici nu „se ia” prin expunerea la activitati sau filme cu homosexuali. Mentalul creaza homosexualitatea ca mecanism de protectie la pierderi teritoriale succesive. Baietii, daca au doua conflicte de pierdere teritoriala(din care unul cu tenta sexuala), vor deveni homosexuali. Exemplu de conflict teritorial cu tenta sexuala: un tanar este surprins de parinti sau de colegul de camera in timp ce face sex cu prietena lui. La fete este nevoie de trei conflicte teritoriale(toate trei cu tenta sexuala) pentru a deveni lesbiene. Exemplu: o fetita este intrebata de vecinul ei daca vrea sa ii dea o bomboana. Fetita spune ca vrea. Vecinul ii spune sa inchida ochii ca ii va baga bomboana in gura. Fetita inchide ochii si deschide gura. Vecinul…ii baga ceva in gura(dar nu o bomboana).

          Ai auzit de vreun homosexual care si-a revenit in urma vreunei terapii cognitive(la nivel mental)? Eu nu am auzit. In schimb exista terapeuti(mai ales cei care cunosc noua medicina) care reusesc sa identifice conflictele teritoriale si care readuc trairea emotionala in prezent(controlat si in siguranta). Cunosc cazuri de homosexuali care au redevenit heterosexuali. Stii care e paradoxul? Atat de buna e protectia creata de mental incat cei mai multi dintre ei, atunci cand li se spune ca pot redeveni heterosexuali, se sperie si refuza. Cer de la terapeuti garantii ca in cazul in care nu le place sa fie hetero sa ii faca la loc homo. Ceea ce evident nu se poate. Un terapeut nu care cum sa-i creeze trairi ca cele pe care le-am exemplificat mai sus.

          Revenind la sportivi. Ce facem cu sportivii care se drogheaza se dopeaza sau care fac atac cerebral sau cardiac? Toate astea sunt tot efectul mentalului care a „aruncat gunoiul sub pres”.

          Cand problemele emotionale sunt foarte mari si de lunga durata, mentalul nu mai poate compensa doar prin „protectii” psihologice. Efectiv nu mai gaseste solutii. Atunci problemele emotionale ajung in corpul fizic iar corpul fizic incearca sa le rezolve prin programele arhaice de supravietuire. Medicina moderna le numeste „boli”. Exemplu: Tatal baiatului de mai sus care a devenit homosexual (raman pe subiect 🙂 ) nu poate sub nici o forma sa accepte asta(nu poate sa digere). Se va activa programul biologic de trecere a stomacului in regimul „turbo”. Este un program arhaic care se activeaza in cazuri in care o imbucatura blocheaza stomacul(lupul inghite pe graba o halca de carne cu tot cu os, care se va bloca in stomac). Trecerea in regimul „turbo” inseamna cresterea unor „tumori” in stomac, care reprezinta un tesut cu o functie de digestie inzecita. In cazul lupului problema se va rezolva in cateva zile. Osul va fi digerat in cele din urma, dupa care „tumorile” se vor resorbi si totul va reintra in normal. In cazul tatalui, problema nu se rezolva. Fiul lui tot homosexual este si el tot nu poate sa digere asta, tumoarea continuand sa creasca. Medicina spune ca are cancer la stomac, il opereaza si ii da chimioterapie. Cei mai multi in situatia asta nu supravietuiesc.

          Cam asta e, extrem de foarte pe scurt, ce poate sa faca mentalul daca neglijam emotiile si credem ca mentalul imblanzeste si disciplineaza „calul salbatic”. Lumea e plina de oameni care sufera de diverse „boli”, ceea ce dovedeste cam ce poate sa faca mentalul „singur si de capul lui”.

        • Dana spune:

          Mentalul este superior corpului emotional acesta este punctul de plecare. Un dezechilibru in mental produce dezordini in emotional, sistem hormonal, corp fizic. Uneori tratam simptomele, temperam emotiile cand devin f. suparatoare dar vindecarea sta in cauza. La randul sau corpul mental este coordonat de corpul cauzal.
          „Corpurile energetice se influențează reciproc, corpurile de nivel energetic superior coordonează și influențează planurile inferioare.”

          Redau un art. concludent
          http://www.bioenergoterapia.ro/energetica-corpului-uman/campurile-subtile-ne-influenteaza-sanatatea/

          Câmpurile subtile ne influențează sănătatea

          Câmpul energetic care înconjoară corpul fizic este denumit aură energetică. Acesta are formă eliptică, cu mărime și culori variabile. Clarvăzătorii susțin că există șapte corpuri energetice, cu frecvențe și lungimi de undă caracteristice fiecăreia în plan energetic. Cele șapte planuri sau corpuri subtile sunt: fizic, eteric, astral, mental, cauzal, spiritual și atmic.

          Corpul eteric de culoare gri până la albastru este cel mai apropiat de corpul fizic. Este considerat matricea energetică a corpului fizic. Afecțiunile de pe corpul fizic pot fi tratate acționând la nivelul corpului eteric.

          Corpul emoțional sau astral este interfața între corpul fizic și cel spiritual. Acesta are o frecvență mai înaltă decât corpul eteric, depășește corpul fizic cu aproape 15-20 de cm. Se consideră că la acest nivel este stocată informația vieților anterioare.

          Corpul astral are structură multicoloră ce reflectă calitatea și intensitatea sentimentelor persoanei.
          Corpul astral se poate proiecta în afara corpului fizic, putându-se realiza astfel călătorii în astral.

          Corpul mental este nivelul la care se manifestă spiritul, este nivelul gândirii și al înțelegerii.

          Acesta are culoare galben strălucitoare, depășește corpul fizic cu aproximativ 25-30 de cm.

          Corpul cauzal are frecvență vibratorie mai înaltă decât cea a câmpului mental. Terapiile care se realizează la nivel cauzal sunt cele mai puternice.

          Corpul spiritual și corpul atmic sunt considerate ca fiind corpuri de conștiență superioară, sunt corpuri dinamice și sursa divină energetică a vieții. Aceste două câmpuri reprezintă legătura cu universul și divinitatea. Corpul spiritual este vizualizat ca având culoarea indigo.

          Dezvoltarea acestui corp crește puterea de vizualizare și de înțelegere a legilor armoniei universale, îmbunătățește vederea spirituală, memoria vizuală și auditivă. Corpul atmic este vizualizat ca fiind violet.

          Egoismul este o reală piedică în dezvoltarea acestui nivel energetic. Spiritul de sacrificiu, credința, generozitatea, onestitatea sunt calități ale celor ce au atins acest nivel de dezvoltare în plan subtil. Corpurile energetice se influențează reciproc, corpurile de nivel energetic superior coordonează și influențează planurile inferioare. Starea de sănătate este rezultatul echilibrului energetic al corpurilor subtile. Asupra acestor corpuri acționează mai multe discipline:

          Medicina acționează numai asupra corpului fizic.

          Acupunctura acționează asupra corpului fizic și eteric.

          Cromoterapia acționează asupra corpului astral, eteric și fizic.

          Meloterapia influențează corpul spiritual, mental, astral, eteric și fizic.

          Aromoterapia acționează la nivelul corpului astral, eteric și fizic.

          Homeopatia poate influența corpul astral, eteric și fizic.

          Medicina tradițională și terapiile neconvenționale dacă lucrează împreună pe câmpurile subtile au efecte spectaculoase în plan fizic.

          Pentru ca aceste rezultate să semențină un timp îndelungat este necesară implicarea conștientă a pacientului în procesul de vindecare. Conștiința și energia interacționează amplificând puterea de vindecare a fiecărui om. Vindecarea nu poate fi realizată din afară, procesul are un singur sens din interior spre exterior. În fiecare dintre noi există o scânteie divină. Este în puterea noastră să ne îmbunătățim viața, relațiile cu ceilalți. Dorințele ne sunt date împreună cu speranța și forța de a le transforma în realitate.

        • WildWind spune:

          Multa vreme nu mi-a fost clar cum e cu corpurile astea. Articolul insa face lumina pentru ca spune clar ce sustin clarvazatorii. O sa ma apuc sa lucrez pe corpul cauzal. Sau, poate ar fi bine ca inainte de a ma apuca, sa consult un clarvazator?

        • Dana spune:

          n-am nimerit-o cu clarvazatorii, insa avem cateva argumente concrete, aura, care este un camp energetic, a fost fotografiata prima data de cercetatorii Kirilian. Neurochirurgul Dumitru Constantin Dulcan afirma ca numai avand in vedere structura deosebit de complexa a ochiului, omul, viata, nu pot fi rodul hazardului, asadar indirect s-ar confirma si exitenta celorlalte corpuri superioare. Desigur sunt argumente mult mai bune, dar nu mi-am propus aici o disertatie 🙂

        • WildWind spune:

          Sunt foarte interesat de argumentele tale. ALE TALE. Argumente care vin din trairile si experientele tale.

          Ma intereseaza mult mai mult parerile necunoscutilor anonimi(de asta intru pe blogul asta si pe altele) sau ale „oamenilor de rand” decat parerile celor celebri.

          DCD nu e neurochirurg, e neurolog si prof. universitar. Din punctul meu de vedere e doar un papagal al sistemului. Cu niste ani in urma am crezut si eu ca DCD stie si spune informatii de valoare. Mi-a trecut.

          Regula dupa care ma ghidez acum: Cu cat cineva este mai popularizat, mai mediatizat si mai promovat, cu atat mai putina incredere am in acel cineva.

          Toti urmeaza aceeasi reteta: imbraca frumos o gramada de minciuni in cateva adevaruri. E destul de complicat sa deduci care sunt minciunile si care este adevarul.

          Cu cat mai multi oameni cred ceva/cred in ceva, cu atat mai multi vor proiecta acel ceva, ceea ce va influenta si mai multi oameni.

          Ca urmare, mi-am restrans si imi tot restrang ideile pe care le cred.

          De exemplu: In noptile senine pe cer se vad niste puncte luminoase. Li se spune „stele”. Eu nu stiu ce sunt si nu cred nici una din teoriile despre „stele”. In zilele senine se vede un disc luminos. I se spune „soare”. Nu stiu ce este si nici nu cred vreuna din teoriile despre „soare”.

          Revenind la „corpuri”, eu sunt constient de trei: fizic, emotional si mental. Ca urmare, din punctul meu de vedere, exista doar astea trei. Nu pot sa vad „aura”, ca urmare pentru mine aura nu exista.

          Stiu si eu despre fotografiile Kirlian. Teoria spune asa: „if an object on a photographic plate is subjected to a strong electric field, an image is created on the plate”. Ca urmare pot fi doar descarcari electrice ale tensiunilor induse de acel camp electric puternic”. Nu am aparatura ca sa testez EU asta, ca urmare nu pot sa infirm si nici sa confirm. E o informatie pe care o tin „in carantina”.

          Un alt exemplu: in momentul asta nu se stie ce sunt „campul electric”, „campul magnetic” sau „campul electromagnetic”. Cu toate astea le putem folosi. Avem dovada lor indirecta. Sunt niste fenomene masurabile si reproductibile. Mii de dispozitive functioneaza pe baza acestor campuri chiar daca noi nu stim exact ce sunt.

          In schimb nu avem asemenea dovezi despre corpurile eteric, cauzal, spiritual, atmic. Tot ce avem sunt teoriile facute de unii, teorii pe care eu nu le cred. Toate sunt „in carantina”

          • George Valah spune:

            Nu se masoara greutatea cu metrul, intensitatea curentului cu Kg si vascozitatea cu ziua si ora… Fiecare mediu isi are senzorii si unitatile de masura. Tu vrei cu simturile si argumentele din domeniul fizicii solidului sa le folosesti intr-o „perceptie largita, universala, absolut aplicabila” buna la toate! Usurel… ca „ailalti” din celelalte universuri paralele, au si ei „drepturile lor”, nu e strans totul „aici” si la ei nimic!
            Nu exista Soare? Perfect adevarat dpdv al(de ex) al apei in forma lichida! Daca TU esti apa, nu exista soare si tu in acelasi spatiu, se exclud unul pe celalat. Evident, niciunul din cei doi nu vor avea senzori de detectie pt celalalt ca nu e nevoie de asa ceva excuzandu-se reciproc! Dar pentru (ex) foc, exista Soare. Si pentru elementul lumina si pentru elementul „radiatii” etc.
            Generalizat, se aplica in TOATE (cu o singura exeptie) cazurile…
            Desertul e vid pt lupi si fazani, dar „plin” pt siliciu, radiatie calorica, scorpioni de desert, etc

            Concluzie: „cand esti intre lupi, urla ca lupii” (proverb dacic)

        • Dana spune:

          WW, Man, esti ET, pe bune! 🙂

        • WildWind spune:

          Astept si niste argumente cu care sa ma ajuti sa-ti inteleg afirmatia…

        • Dana spune:

          in societatea umana indivizii colaboreaza, impartasesc cunosterea. Nu este necesar ca individul sa experimenteze el insusi totul, in acest mod evolutia este accelerata. Altfel cum mai discutam noi pana ce inventa fiecare propriul internet? La fel si cu punctele luminoase 🙂

        • WildWind spune:

          Parese ca nu m-am facut bine inteles. Este evident ca nu am nimic impotriva colaborarii, nu stiu cum ai putut sa deduci altceva. Pe blogul asta nu asta facem?

          Dar cei care sunt mediatizati, promovati, „liderii de opinie”, „liderii spirituali”, „oamenii de stiinta”, liderii religiosi, etc, nu colaboreaza cu noi, ci doar ne mint.

          Revenind la „stele”. Tu sti ce sunt stelele? Sti ce este soarele?

          PS Nu imi doresc sa aud din nou versiunea „reactie de fuziune termonucleara”, „transformarea hidrogenului in heliu”…

        • WildWind spune:

          Apropo de internet, daca ai studia un pic istoria internetului ai avea o surpriza neplacuta…la fel si cu calculatoarele personale.

          Nici internetul si nici calculatoarele nu au aparut ca „rod” al muncii si colaborarii dintre noi, cei multi.

          Internetul si calculatoarele sunt „cadouri”.

          PS Cuvinte cheie: Department of Defense, Arpanet, CERN, IBM, Steve Jobs, Bill Gates.
          De exemplu, vezi aici povestea reala a lui Steve Jobs: http://mileswmathis.com/jobs.pdf

        • Dana spune:

          Apropo de cadouri, se pare ca sunt cel putin doua civilizatii care isi aroga drepturi parintesti asupra noastra, cu viziuni diferite de educatie/evolutie. Unul dintre ‘parinti’ este de acord cu ‘tablete’ de la 2 ani, celalalt considerand ca trebuie sa mai copilarim …

        • WildWind spune:

          „se pare ca sunt cel putin doua civilizatii care isi aroga drepturi parintesti asupra noastra”

          Cui i se pare ca sunt mai multe civilizatii care isi aroga drepturi?

          Care sunt argumentele?

          Care sunt acele civilizatii?

          Care sunt dovezile ca acele civilizatii exista?

        • Dana spune:

          dovezile sunt in biblioteca din Alexandria 🙂 O seara frumoasa!

        • WildWind spune:

          Sti cumva care e programul cu publicul la Biblioteca din Alexandria?

          Se poate face si abonament?

  1. sai baba spune:

    Poate ajuta asta ???
    Biblioteca Judeteana Alexandria.

    Adresa: Alexandria, str. Bucuresti, bl. T3, Teleorman

    E-mail: bjmarinpreda@yahoo.com

    Telefon General: 0247 31 07 06

    Telefon Relatii cu Publicul: 0347 80 44 02

    Telefon Serviciul Financiar Contabil: 0347 804 406

    • WildWind spune:

      Bravo! Baiat descurcaret.

      Suna-i si intreaba-i daca pot sa ne trimita pergamentele in care e vorba de civilizatiile care isi aroga drepturi parintesti(Cf. Art 507-509 Cod Civil).

      Daca fac nasoale sau comenteaza zi-le ca eu am zis.

      • sai baba spune:

        Bineinteles, sa ne trimita pergamentele. Dar daca nu stiu adresa, sa puna marmotele la treaba, ca ele se descurca.
        eii, una-doua marmotele, asta-i buna!
        mai sunt si alte vietuitoare:

  2. sai baba spune:

    da, sa le trimita. si sa puna la treaba marmotele.
    uff, una-doua marmotele. Mai sunt si alte vietuitoare:

  3. lili spune:

    Acu, să mă bag și eu, ca să fie și un novice. Un psihiatru zicea că trăirile negative (din exemplele voastre, să zicem), se pot vindeca în timp, adăugând trăiri pozitive peste ele. Cât de intense, cât de puternice… cât de numeroase-probabil că depinde de la individ la individ. Adică tot pe fond emoțional. Și el dă și exemple concrete, care pot fi verificate. Augusto Cury.

    • WildWind spune:

      Este posibil in cazul in care ti-ai identificat care sunt acele trairi „negative”. Ceea ce e destul de greu sa faci singur fara ajutorul unui terapeut care stie ce face.

      Mai este si varianta in care faci ca trairile „negative”, fara sa fie nevoie sa le indentifici, sa devina nerelevante prin modul in care reactionezi la intamplarile de zi cu zi. Dar asta presupune autoobservare.

      Varianta in care nu faci nimic si totul se intampla de la sine, in timp, doar adaugand trairi „pozitive” la intamplare, peste „masa amorfa” de trairi „negative” nu mi se pare plauzibila.

      Dar, poate ca fratioru’ Augusto stie cum se face meserie… 🙂

      Experimenteza varianta lui, vezi cum functioneaza si povesteste-ne concluziile tale.

      • George Valah spune:

        Absolut TOATE emotiile (trairile) sunt campuri energetice vibrationale de o anumita frecventa. Atat, nimic mai mult. Ceea ce „noi facem” sau mai corect „(ni) se intampla e ca noi rezonam la acele frecvente pentru care avem rezonatorii in noi insine. Acesti „rezonatori interni” au functie dubla, reversibila: rezoneaza la vibratia exterioara pe frecventa de acord/emit vibratii catre exterior pe aceeasi frecventa de acord cu un factor de amplificare/atenuare, dupa caz.
        Mai departe, sistemul poate fi controlat/manipulat din interir (de catre tine) sau dn exterior, (de altii) prin legile fizicii clasice (oscilatii si unde, proprietati, etc) Mai este ceva, la fel de important, dar nu toate se pot spune… Ideea este ca: daca vrei „sa tratezi” pe cineva pentru „emotii negative” (depresie, obsesii, etc) ca efectul sa fie maxim si mai usor de realizat trebuie abordat din doua diretii:
        1. Sa il linistesti ca nu il vei trata sau vei avea cumva de-a face cu acea problema a lu ci cu totul altcevai! – Asta pt a preveni reactia „egala si de sens contrar care sa se opuna schimbarii”! Atentie: orice stare/conditie mentala/fizica/etc care exista intr-o persoana, la orice nivel, ESTE ACOLO pt ca acea persoana O TINE ACOLO. Deci in primul rand:

        2Trebuie indusa ALTERNATIVA POZITIVA la problema care a generat starea negativa respectiva. Adica: orice situatie are polaritate +/-, a se schimba focalizarea (atentia respectivului) pe „+”. ATENTIE: nu se poate trisa/pacali caci efectul va fi de bumerang atat pt terapeut cat si pt pacient. Deci trebuie atentie in a gasi argumente corecte/valabile/ cu greutate pt a schimba polaritatea interioara
        Iar asta depinde de … „rezonatorii” terapeutului ‘-)

        • WildWind spune:

          Da, da. Imi place chestia cu atenuarea/amplificarea. Totul depinde de reactanta emotionala efectiva echivalenta, nu?

          „Mai este ceva, la fel de important, dar nu toate se pot spune”

          Daca este important de ce nu se poate spune?

          In rest vad ca sunt de toate: inducerea in eroare a pacientului, incantatii, mantre, meditatii. Cum de nu e si rugaciunea?(o sa se supere Gizas, care tocmai a inviat…)

          Dar constientizarea? Orice shortcut, orice fenta, orice amagire, teorie fizica si metafizica, numai constientizarea propriilor trairi, nu. Orice, numai sa devii constient de tine insuti, asta nu!

          PS Ma topesc dupa aia cu „schimba polaritatea interioara”

          • George Valah spune:

            „Inducere in eroare”? care eroare, poti defini eroarea? Eu consider „eroare” esecul in actiunea respectiva. Pt tine care e?
            Rugaciuni, incantatii, mantre… si n-am spus de „fumigatii, dansuri rituale, sunete de gong, etc”! L-ai citit pe Claude Levy Strauss si Atropologia Structurala, parintele antropologiei?Merita… Ca o paranteza, „aceste” remedii (samanice) sunt milenare si functiomeaza! Preferi „Prozacul”?
            „Constientizarea”, te referi probabil la „obiectivizare”? Ce anume consideri „constientizare”?

      • lili spune:

        Eu am experimentat. Are dreptate. Presupun că oricine își poate identifica trăirile negative. Doar că, eu am fost ajutată să ies din situația care genera acele trăiri. Apoi, a fost nevoie de puțin curaj, de folosire a oportunităților ( Yes man) și altele…

        • George Valah spune:

          Alte posubilitati, mult mai simple poate chiar mai eficace,:

          -Pentru vindecare, suferinta prin pierdere

          – Conversia raului in bine:

          -Regenerare, recapatarea sanatatii

          Etc Nu sunt pentru argumentatie, ci folosire…

      • WildWind spune:

        Inducerea in eroare: „Sa il linistesti ca nu il vei trata sau vei avea cumva de-a face cu acea problema a lu ci cu totul altcevai!”

        Dimpotriva este extrem de important sa fie constient de ceea ce urmareste terapeutul. Terapeutul nici nu poate sa faca altceva(daca vrea cu adevarat sa ajute clientul) decat sa-si ghideze clientul. Doar clientul poate sa-si identifice ce anume traire a avut, cand si in ce circumstanta. Daca de exemplu are un client cu diabet e nevoie sa ghideze clientul ca sa-si identifice trairile de a opune rezistenta. La ce anume opune rezistenta? Opune rezistenta sotiei care e cicalitoare? Opune rezistenta fiului care vrea sa devina jurnalist in loc sa se faca avocat asa cum ar vrea parintii?
        Alt exemplu: Cineva are des herpes in jurul gurii. Trebuie cautate conflictele de separare. De ce anume se separa(scarba)? De canile murdare? De pupaturile cuiva uns pe buze? De prosoapele murdare? De ceea ce a spus?(regreta ceva ce a spus).

        Nu l-am citit pe Claude Levy Strauss.

        Nu cred in nici o metoda in care altcineva face ceva in locul tau. Poate cel mult sa reduca temporar simptomele dar in nici un caz nu rezolva cauza. Cauza conflictelor psihoemotionale, generatoare de „boli”, nu o poate rezolva decat cel in cauza prin identificarea si constientizarea trairilor proprii. Un terapeut poate cel mult sa-l ghideze.

        Intrebarea cu prozacul o consider retorica.

        Constientizarea: A deveni constient de gandurile, emotiile si starile corpului fizic.

        Exemple: Intalnesti o persoana care iti povesteste ceva. Esti invidios pe realizarile despre care povesteste. Devii constient ca simti invidie. Te intrebi „oare ce anume ma face sa fiu invidios?”. De unde vine invidia asta? Oare chiar mi-as dori sa fiu in locul persoanei respective?. Nu te separi de trairea de invidie, adica nu arunci gunoiul sub pres. Iti dai voie sa ai trairea de invidie, sa o simti. E clar ca daca ai acea traire, ea vine de undeva, din experientele tale anterioare si iti spune ceva despre tine. Iti spune ca in tine exista lucruri nerezolvate.

        Intr-o zi, in functie de cat de incarcata este acea zi, avem zeci sau sute de asemenea trairi. Invidie, graba, dezamagire, scarba, nemultumire, iritare, furie, neliniste, gelozie, disconfort, regrete, Toate astea ne apar ca urmare a experientelor, intalnirilor si amintirilor din acea zi. Constientizare inseamna sa-ti dai seama de trairile pe care le ai cat mai aproape de momentul in care ai acea traire.

        Mai sunt multe de spus dar n-am de gand sa scriu o carte 🙂 Dar pe scurt, cam asta e.

        • lili spune:

          Cred că e adevărat ce spuneți amândoi, dar din puncte de vedere diferite.
          Augusto Cury e om de știință. El abordează lucrurile din punct de vedere psihoterapeutic și psihologic.
          Cineva poate fi ,,ajutat” din exterior, dăruindu-i iubire, sub o formă sau alta(unii vorbesc de energie). Dacă rezonează (chiar și dacă nu), amintirile/trăirile vechi se estompează, își pierd aproape total din intensitate fiind înlocuite de cele noi, pozitive, dacă se poate. Dacă persoana mai și conștientizează, e perfect. Dar aici deja începe autovindecarea. Eu însă cred și în ajutorul acordat din exterior. E verificat. Are efect. A nu se uita că orice observator modifică orice subiect al observării sale. Mai mult sau mai puțin. Totul se transformă în orice clipă.
          Și, Vânt Sălbatic, și tu te schimbi în fiecare clipă, chiar de crezi, chiar de nu… Pentru că și noi te influențăm, aici. Și tu pe noi. Interacționăm energetic, nu? Parcă așa se zice.
          Dacă am fost pe lângă subiect, îmi cer scuze(Acesta e, deja, un efect, al cuvintelor unora…conștientizez).

        • WildWind spune:

          Putem discuta mult si bine pe subiectele astea. Se spune ca cel mai bun si mai rapid drum e cel pe care il cunosti. Cel mai bun software e cel pe care il cunosti. Putem aplica fiecare ce metode considera ca ii sunt de ajutor.

          In psihogenealogie se spune ca daca un parinte rezolva in el ceva, acel ceva se va rezolva si la urmasii lui. Asta se poate generaliza. Daca cineva rezolva ceva il el, acel ceva putem spune ca schimba un pic campul morfogenetic si va influenta si pe altii. Ok, pot fi de acord cu asta. Dar stii ce presune asta? CA CINEVA SA FACA CEVA! Sa faca ceva cat mai multi. Daca ne uitam la ce se intampla acum pe frumoasa planeta, s-ar parea ca mult prea multi doar vorbesc si mult prea putini schimba ceva in ei.

          Da, eu ma schimb in fiecare clipa. Da, interactionam. Da, ne influentam.

          Nu-ti bate capul cu ce consideram noi despre ce ai spus tu. Chiar si in cazul in care toti am considera ca esti pe langa subiect, asta este problema noastra, nu a ta.

          Nu-ti mai cere scuze pentru nimic, niciodata, de la nimeni. A-ti cere scuze inseamna a te plasa singura pe un plan inferior celui/celor de la care iti ceri scuze. In loc de „scuze” sau „imi cer scuze”, o varianta mai buna este sa spui „imi pare rau”.

        • George Valah spune:

          1 „Inducerea in eroare” in circumstanta respectica se cheama „strategie” saiu „modus operandi” si are de-a face cu „ispitirea biblica” tot atat cat si „anestezierea pacientului” inainte de o operatie chirurgicala. Sigur, se poate si „pe viu”, ba „experienta” e chiar mai „bogata”… Fiecare isi alege optiunile
          2Procedura prin regresiei de tip Freud e OK , dar marele pacat al „actelor medicale moderne” e ca „au mereu ceva de demonstrat”,(superioritatea mareata si universala la care s-a ajuns!) ceea ce in fapt mascheaza complexul adanc de inferioritate fata de alte metode care ii sunt superioare in multe cazuri… A nu se confunda „armata de parada” in uniforme stralucitoare si pusti fara glont cu cea jerpelita si urat mirositoare care insa castiga razboiul pe front!
          3 Claude Levy Strauss… e de „capatai”! O sa-ti placa! A fost tradus si se gasea in aceeasi colectie si aparea cam pe vremea „Socul Viitorului”al lui Alvin Toffler… Doar ca viitorul de-atunci e prezentul si trecutul de azi….Anyway, in mai multe capitole de-acolo se analiza care ar fi mecanismul prin care samanii vracii reuseau sa vindece sau sa ajute o femeie sa nasca, etc. Cazurile erau reale, la fel si efectele… Se intampla in multe cazuri asa: incantatiile respectice povesteau despre „o calatorie” a unui personaj fictiv si obstacolelel pe care acesta le depasea dar care pt subconstientul pacientului avea efectul de a-l mobiliza sa infranga boala! ..La asta se adaua si „increderea” in puterile vraciului si factorii de cultura locali .. Bineinteles, erau descantece diferite pt situatii diferite, combinate si cu alte tehnici,,, Dar e bine de citit cartea, acolo spune mult mai multe…
          4″Nu cred in nici o metoda in care altcineva face ceva in locul tau ” Absolut de-acord! Dar… yi s-a intamplat sa urci pe munte, sa stii incotro sa mergi ce ai de facut, dar…. nu mai poti misca un pas, „de oboseala”? Uneori e nevoie sa-ti dea cineva „un branci” cand esti prea slabit sa mai faci tu pasi desi „esti constient” de ce ar fi de facut.. Nu e nimic de demonstrat nimanui, doar de trecut „hopul”!

        • WildWind spune:

          Nu inteleg de ce te agati de vraci, samani, mantre si incantatii in contextul in care noua medicina pune clar in evidenta principiile biologice pe baza carora functionam. A discuta astazi despre superioritatea tehnicilor samanice este ca si cum am discuta despre avantajele comunicatiei cu rotocoale de fum fata de comunicarea telepatica.

  4. lili spune:

    Problema e că nu îmi pare rău. Scuzele sunt pentru că nu vreau să deranjez, dar dacă nu v-aş deranja, nu aș avea de învățat.

  5. Dana spune:

    Mens sana in corpore sano

  6. Dana spune:

    Sigmund Freud: Înainte de a te diagnostica singur cu depresie sau stimă de sine scazută, uită-te în jur şi asigură-te că nu eşti înconjurat de tâmpiţi. 🙂


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.