Sarpele din mana Reginei Elisabeta I !

Un misterios sarpe a aparut in portretul din sec XVI, al  Reginei Elisabeta I a Angliei!  Sarpele fusese initial pictat in mana reginei, dar in ultimul moment a fost acoperit, iar in locul  sau a fost pus un… buchet de tranfafiri! ( Intradevar, potrivita substituire! NT) Dar deteriorarea in timp a culorilor de acoperire, a facut ca sarpele sa apara.. din nou! (Aici cred ca artistul a stiut ce face, intrucat numai aceste culori s-au deteriorat, spre deosebire de celelalte! Sa fie un… mesaj peste timp? Eu asa intuiesc… NT) Portretul a fost creat de un artist anonim, in deceniul 1580 sau la inceputurile deceniului 1590.  Pictura nu a mai fost la dispozitia publicului din .. 1921 ( Oare… de ce?! Si cine a … dat ordin sa fie retrasa? Ghicitoare….!! NT), dar acum va fi parte dintr-o expozitie numita : ” Tainuite si Revelate – Fetele Schimbate ale Reginei Elisabeta I” ce  va fi deschisa in perioada 13 Marteie – 26 Septembrie a.c.  

The mysterious image of a coiled snake that appeared in a 16th century painting of Queen Elizabeth I

Sarpele era uneori folosit sa reflecte intelepciunea, prudenta si.. logica in gandire. dar creatura solzoasa, face  de asemenea legatura cu satana si pacatul originar… Galeria  sugereaza ca pictura a fost retrasa tocmai datorita ambiguitatii mesajului! Apoi mai adauga: sarpele e in general de culoare neagra, dar are solzii verzi albastrui si cu siguranta a fost pictat din pura imaginatie! (Asadar fara model… Cu atat mai interesanta alegerea formei, marimii si.. culorilor in cazul transmiterii unui…”mesaj”  incriptat! NT) La o analiza cu raze X s-a mai observat ca imaginea reginei acopera de fapt un alt portret al unei femei necunoscute care avea capul in directia opusa si era ceva mai inalta ca .. regina. Ochii si nasul acelui portret apar in zona fruntii reginei, acolo unde culorile au inceput sa se stearga. Galeria crede ca portretul neterminat apartinea unui alt pictor, si arata cum in acele timpuri erau reciclate ubele picturi  de alti pictori. Portretul ascuns se pare ca purta o gluga in stil frantuzesc, asa cum era la moda in anii  1570 – 1580 sugerand ca a fost pictat doar cu cativa ani inaintea portretului reginei …

NOTA: Analizand pictura, sarpele nu pare tinut, ci mai degraba incolacit de degetul reginei! El are capul intors, privind spre sanul stang al acesteia (legenda.. Cleopatrei?) sau, spre „inima” ei… Sarpele mai apare vargat, ceea ce as interpreta ca .. natura „completa” incluzand aspecte opuse (asemenea Yin-Yang) in echilibru, multipotenta concentrata (dimensiunea mica a sarpelui).  Regina nu apare speriata sau amenintata de prezenta reptilei in mana ei, ba chiar pare oarecum multumita de acest fapt si .. protectoare! Tabloul apare asa ca un „tot unitar” regina si sarpele, simbioza perfecta! Nici unul fara celalalt! As mai banui ca acest „detaliu”, sarpele, a fost pus acolo cu stirea si incuvintarea reginei, caci doar  ea era  cea care a comandat portretul si avea sa ii fie infatisat. Deci asta a fost dorinta si intentia EI initiala, as mai zice chiar MOTIVUL pentru care a fost acel portret comandat! Cum asa? Pai el arata un.. punct de cotitura, un moment remarcabil, de VICTORIE: „Sarpele este acum „docil” in mana ei, privind spre inima ei, spre a-i indeplini dorintele!” Apoi, cineva, sau… mai multi au intervenit si… sfatuit sa „fie sters sarpele”! Mesajul era prea…evident si dur! A fost inlocuit cu unul… similar, dar mai potrivit cu… „feminitatea si rangul de regina”: un buchet de.. „trandafiri”! Faptul ca nu a fost sters ci „inlocuit” spune ca ..mesajul TREBUIA sa fie acolo si ..TRANSMIS peste veacuri! Ce mesaj? Raspunsul ar putea fi… cu ce SOCIEATI SECRETE a fost asociat trandafirul si ales ca..simbol? E oare coincidenta ca in acele vremuri, regina PATRONA piratii englezi precum „Sir” Frncis Drake, „Sir” Walter Raleigh, „Sir” John Hawkins, „Sir” Humphrey Gilbert, „Sir” Richard Grenville si altii ca ei, ce loveau caravelele spaniole pline cu aur, venind dinspre America?

In articolul initial de pe link, mai este o varianta a portretului, cea cu sarpele „vazuta ” de un artist actual! Mistificarea mi se pare evidenta! Regina apare ca tine strans sarpele, ca acesta sa nu-i scape (deci nu mai e vorba de simbioza si consimtamant reciproc ci de dominatie si captivitate!) in timp ce coada acestuia ramasa , apare ca si cum ar fi iesit din maneca reginei! Ori lucrurile ascunse in maneca si iesite de acolo, sunt mai mult  atributul… iluzionistilor, al celor care „par ca stapanesc” forte care nu le sunt sub control… De asemenea culoarea este uniforma, intunecata (fara dualitate si ambivalenta!) capul fiind … cu figura umanizata (as spune identica cu cea al sarpelui incolacit din statuia antica a sarpelui Glycon, de la Muzeul din Constanta(stranie..”asemanare”! Sau…nu..!)

clip_image012

PS  Intrucat aceste interpretari din nota imi apartin si sunt speculative,  ele reprezinta doar opinia mea personala si nu o varianta  din sursa  autorizata.

Mysterious snake appears in painting of Queen Elizabeth I


3 comentarii on “Sarpele din mana Reginei Elisabeta I !”

  1. […] Dan, Dan, Darius, Daurel, Dionis, Dispecer, Dumitru, Eftimie, Lord D’If, Flavius, Florin, Geeo, George, George, Ion, Ionuţu, Joaca, Măce, Marcus, Marius, Mârlanul, Mercu, Mihnea, Mikael, Mircea, […]

  2. KIA CARLA spune:

    da….am aici prima parte dintr-un fimulet interesant despre acest subiect(acolo gasiti si celelalte parti)…
    http://ro.netlog.com/groups/ZAMOLXIS/videos/videoid=ro-1755793


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.