Stiri scurte: 18.12.2011

–  Siria si-a desfasurat pe tarmuri bateriile de rachete rusesti Yakhont (SSN-26) antinavale, iar la granita cu Turcia rachetele Scud! Yakhont bate pana la 300Km si datorita vitezei lor, navele nu au timp sa-si activeze sistemele de aparare inainte de a fi lovite! Unitati de trupe speciale americane din Irak au fost plasate in Iordania la granita siriana, pentru a preveni orice atac dinspre aceasta directie! 

Syria deploys Russian anti-sea missiles on coast, Scuds on Turkish border

– Din nou „Deveselu”: Daca America va continua sa ne impinga, si noi vom raspunde la fel” declara pres. Medvedev vis a vis de scutul antiracheta din Europa si celelalte… ( Eu cred ca acum e momentul sa luam tezaurul inapoi: de cand cu scutul ala, rusii ne stiu de frica!GV) VIDEO

Medvedev on US: ‘If they continue to push us around, we’ll push back’

United States Department of Defense Seal.svg

-US  Defense Secretary Leon E. Panetta 15 Dec. vizita in Turcia pentru a „strange relatiile”  cu partenerul sau strategic! Ei ar putea avea influenta in ce se intampla in Egipt, in Irak si in Siria! (Si in Tarile Romane, desigur! GV)

News: US Department of Defense

Leon Panetta

– Apoi acelasi Leon Panetta a vizitat  ieri Libia, ca semn de sprijin pentru noul guvern instalat acolo. Ca o coincidenta, UN a ridicat blocajul de pe fondurile  Central Bank of Libya si sucursalele sale de investitii din  Libya Arab Foreign Bank, cam 30 miliarde$$$ in cash! US si UK estimeaza „totalul” fondurilor inghetate libiene la 80 miliarde$$$ ! (Eu mi-aminteam de …145-150 miliarde euro si dollari, in banci US si UE… Da’…poate „gresesc eu” cu 60-70-100 miliarde, ca nu-mi ajunge timpul sa numar nici pana la 1 milion! Oricum, o sa „circule” banii astia cu „viteza luminii”: pana sa-i  vezi, au si disparut!Ca asa e in „capitalism”!GV)

US defence secretary warns Libya of struggle ahead

Israel News

– Noi detalii „picante” despre drona capturata de iranieni: „cica” au folosit un laser puternic cu care au „orbit” satelitul spion! Drona a fost obligata sa treaca pe pilot automat si mai departe s-a  lasat la „cuib” precum porumbeii voiajori! Daca au asa echipamente „de la rusi”, deja inseamna „mult risc” pentru eventualii atacatori! ( Daca chestia asta cu „pusul oglinzii in ochi” i-a surprins,  poate merge si „la prastie”? GV)

Report: Iran ‘blinded’ CIA spy satellite

– In oraselul Tapachula dinsudul Mexicului, s-a instalat un ceas care face numaratoarea inversa pana la 21.12.2012! Ceasul va porni de…solstitiul din anul acesta!

City in Mexico begins countdown to winter solstice of December 21, 2012

ZeroHedge

– Bancilor australiene li s-a dat „o saptamana” (incepand cu 15.12ac) sa se pregateasca pentru un „test” de  „caderea a UE”! Ei trebuie sa se pregateasca de efectele „ecou” cum ar fi:

-cresterea brusca a somajului pana la 12%

– caderea pretului caselor cu 30-40% si proprieteilor comerciale

– faptul ca uneleangajamente scrise nu vor mai fi onorate

Australian Banks Given One Week To Prepare For European „Meltdown”

– In Kazahstan revolte ale muncitorilor petrolieri de ziua „Independentei”! 10 morti si inca nici nu s-a cantat „piguinul” o data! Motivul revoltei: conditiile de munca si salariile de mizerie! (Petrolul – „ce afacere marunta”, daca nici banii de exploatare nu ies..!GV)

– Ungaria lui Victor Orban vrea sa dea o lege prin care sa se ia independenta Bancii ei Centrale, in ideea revenirii puterii in mana statului si a institutiilor sale! ( La noi, din contra, ne pregatim sa „dam” independenta, cat mai multa, inafara! E  un proverb: „Cand urinezi pe puntea vaporului, ai grija din ce parte bate vantul!”GV)

Hungarian Bill Could Take Power From Central Bank

(Va urma cu stiri de dupa-amiaza! )


6 comentarii on “Stiri scurte: 18.12.2011”

  1. lili3dl spune:

    Cred că nu-i rea ideea cu ceasul. Te face să-ţi pui treburile la punct. Sau să devii mai stresat. Şi dacă nu se-ntâmplă nimic? Atunci e mai grav. Poţi avea o cădere psihică.


Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.