Stiri de weekend: 27.11.2011

Mai mult de 700 mici/moderate cutremure in 24 de ore au inceput de joi in estul El Salvador! Desi mici ca intensitate 1,8-4,6, ele au avariat case in  El Carmen orasel la 163Km de capitala.

Swarm of 700 quakes unnerve residents of El Salvador

– Dupa ce acum cateva zile, un atac cu drone a ucis 24 de militari pakistanezi, Pakistanul cere americanilor sa „evacueze imediat” o baza militara aeriana din zona lor! Pana atunci li s-au blocat liniile de aprovizionare iar guvernul de la Islamabad vrea sa isi revizuiasca relatiile cu americanii!

Pakistan Tells U.S. to ‘Vacate’ Air Base as Border Strike Inflames Tensions

Pakistan closes border to Nato supplies after air strike deaths 

BECAUSE FREEDOM CAN’T PROTECT ITSELF
– In senatul american, s-a pus „pe sest” in aprobare o lege: „armata americana poate aresta pe oricine, oricand, oriunde in lume (nu numai pe teritoriul Americii, dar si acolo!) sa-l inchida pe timp nelimitat si fara vreo acuzatie sau proces”! (Pana acum   puteau doar sa  asasineze in conditiile de mai sus pe oricine – lege si ea data recent- deci aceasta „noua” ideea” pare…”blanda”! Dar… „vice-versa”, o sa fie? Ca doar n-or fi „altii” mai prosti, e simplu de tot!GV)

Senators Demand the Military Lock Up American Citizens in a “Battlefield” They Define as Being Right Outside Your Window

– America a hotarat sa renunte la  Conventional Forces in Europe Treaty (CFE). Mai exact, de acum incolo „nu va mai incunonstinta si Rusia de miscarile si amplasarile sale de trupe si arme conventionale, in Europa si lume”. Adica…”preparari de razboi”!

NATO Conceals Preparations for Military Action against Syria

 Mustafa Abelldjalael seful NTC

– Syrian National Council (SNC) cere NTC al Libiei – adica noii lor conducatori, „sa ia in considerare sa trimita arme si luptatori libieni in Siria”! (Adica NATO a inarmat pe „revolutionarii libieni”, acum nu le cere inapoi, ba din contra: sa le foloseasca si prin alte parti ! GV)

Libya’s New Regime May Attack Syria

At Istanbul Meeting, NTC Suggests Arming Opposition, Sending Fighters to Syria

– „In secret”, UK face pregatiri „sa isi apere cetatenii pe tot cuprinsul Europei”, in cazul unei colapsari a euro si izbucnirii revoltelor sociale! (Ahh.. Acum inteleg planul magistral al lui bas: vrea sa aderam repede la euro ca sa ne poata proteja mai bine si pe noi! Dar…UK, nu e in „eurozone”! Ciudat…la ei, statul isi protejeaza cetatenii?!La noi, nu! GV)

British draw up plans to protect citizens across Europe from mass-rioting if Euro collapses

– America cheltuieste cel mai mult pe asistenta medicala a populatiei, dar este pe locul 28 in lume in ceea ce priveste longevitatea! ( Nu stiu, pe ce loc e la „numarul de infirmi”, dar „carucioarele electrice” se pare ca se vand bine si concureaza autoturismele, dar pe trotuare! GV)

What’s killing America? U.S. ranks 28th in life expectancy (lower than Chile and Greeciie) while it pays the MOST for health care

The Asahi Shimbun

The Japan Times Online

– Ciudate lucruri se intampla in Japonia! In primul rand, sute de mii de tone de deseuri radioactive au fost arse in „crematorii obisnuire”! Rezultatul e ca cenusa radioactiva dusa de vant cat si emisiile de la Fukushima au facut ca in prezent TOATA Japonia sa fie  contaminata cu cesiu 134, 137 pana in Okinawa! Populatia nu stie ce sa mai faca, atunci cand solul, aerul, mancarea, apa, nimic nu mai sunt sigure si nici macar propria casa! Cei mai expusi sunt copiii si doar 20% din scolile din vecinatatea Fukushimei isi testeaza sau masoara  radioactivitatea!  Dar si mai ciudata mi se pare relatarea Dr Chris Busby – cel care asemnalat folosirea in secret, de catre armata americana a armelor bazate pe „uraniu imbogatit” in luptele din Fallujah, Irak, si care a descoperit ca „luarea preventiva de pilule de calciu, impiedica sau atenueaza efectele elementelor radioactive asupra alterarii genetice a celulelor umane”! El, alaturi de alti colaboratori au incercat sa ajute populatia japoneza cu acest simplu tratament, dar au fost izolati si respinsi in primul rand de autoritatile japoneze! 

Nuke fears may spread faster than radiation

Cesium from Fukushima plant fell all over Japan

 – US declara ” razboi rece” Chinei! Asta dupa vizita de sapatamana trecuta in Asia si actiunile Chienei de a-si impune sveranitatea asupra apelor Marii Chinei de Sud! Prin acea zona trec anual marfuri in valoare de 5000 de miliarde de $$$ !
U.S. Declares Cold War With China
– „Iranul va lovi scutul antirachete NATO din Turcia, in caz ca Israelul ii va ataca tara”- delara Gen. Amir Ali Hajizadeh, seful  Guards’ aerospace divisionne, iraniene! „Iranul va raspunde de acum incolo cu amenintari la amenintari, mai curand decat aparandu-se”! „Daca Israelul va lovi orice intreprindere nucleara a noastra sau alt obiectiv vital, si noi le vom lovi orice obiectiv, inclusiv silozurile nucleare,  iar ei stiu ca suntem capabili sa o facem”!
 Maj. Gen. (res.) Danny Yatom, fost sef al Mosad spune ca ” repercursiunile unui atac asupra Iranului ar fi mai mici decat daca Iranul si-ar face bombe   atomice cu care ar  incepe sa ne bombardeze!”
Cam asta e tonul discutiilor dintre state, in prezent! 
Iran to hit Turkey if nuclear program targeted by Israel, U.S., general says
Former Mossad Head Yatom: Israel Can’t Afford Not to Strike Iran
The Guardian home – In Piata Tahrir din Cairo, se trage in manifestanti in plin, cu gloante de razboi! 




Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.