Economia Chinei se …supraincalzeste !?!?

China se zbate sa controleze consecintele  unei economii care se dezvolta in ritm ametitor ! Piata e inundata cu bani in surplus, iar riscul de inflatie e tot mai mare ! Aceasta e declaratia lui Guo Shuqing, chairman of China Construction Bank. adica sefului celei de a doua banci ca marime a Chinei !

China is contending with a continuing surge in money supply„Banii vin din toate partile si creaza un surplus de capital si de moneda !” In ultimele saptamani, s-au introdus o serie de masuri si regulamente care sa mai stavilesca cresterea economica! Pretul locuintelor a crescut deja cu 40% si cu toate masurile luate, se constata ca desi numarul de vanzari a mai scazut, preturile au ramas insa …aceleasi ! Cum sa nu fie asa cand cresterea economica arata an de an procente ca 11,6% ! Iar cu toate eforturile pentru a domoli aceasta febrilitate, numarul imprumuturilor catre banci s-a redus la o crestere de  numai …18% in acest an !  Si desi inflatia curenta este de …2,8%/an se fac eforturi ca toata aceasta masa monetara sa nu o afecteze !

 Beijing In Sweat As China’s Economy Overheats


7 comentarii on “Economia Chinei se …supraincalzeste !?!?”

  1. dennis spune:

    daca vor stoparea cresterii economice, ar trebui sa importe niste politicieni de la noi. in juma de an, pun tara pe butuci

  2. snake spune:

    inflatia de acest tip va fi urmata de deflatie care va fi mult mai greu de controlat decat inflatia. in asemenea situatii se poate prabusi rapid orice economie.

  3. […] o Broască. Se zice ca unele Zâne din Împărăţia Apelor ies la suprafaţă uneori sub chip de Broască, fiindcă au fost Vrăjitoare. Atunci aş fi dorit să devin un Făt-frumos şi cu paloşul […]


Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.